Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Konya İl Müftülüğü görevine atanan ve 5 aydan beri Konya İl Müftülüğü görevini yürüten Doç. Dr. Ali Öge, göreve başladığı günden bu yana Konya’da hayata geçirilen çalışmaları ve hayata geçirilmesini planladıkları projeleri anlattı. İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge amaçlarının vatandaşlara dokunmak olduğunu ifade ederek, “Kurumsallık kamu kurumlarında esastır. Göreve geldiğimiz günden bu yana bizlerden önce devam eden projeleri devam ettirdik. Yeni projelerimizi de hayata geçirdik. Amacımız Konya genelinde herkese dokunabilmek ve dini eğitim konusunda çalışmalar yürütebilmek” dedi.

‘AMACIMIZ HAFIZLIK İLE İLGİLİ FARKINDALIĞI ARTIRMAK’

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları faaliyetler ve planladıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi, “Kurumsallık kamu kurumlarında esastır. Göreve geldiğimiz günden bu yana bizlerden önce devam eden projeleri devam ettirdik. Yeni projelerimizi de hayata geçirdik. Amacımız Konya genelinde herkese dokunabilmek ve dini eğitim konusunda çalışmalar yürütebilmek. Vatandaşlarımız bulunduğu tüm alanlarda vatandaşlarımıza dokunmayı önemsiyoruz. Göreve gelir gelmez Kuran Kurslarımızda eğitim veren eğitimcilerimize yönelik hizmet içi eğitimler düzenledik. Düzenlemeye de devam ediyoruz. AFAD Konya İl Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak çalışanlarımıza yönelik ilk yardım, yangın ve afet anında yapılması gerekenler ile ilgili kurslar düzenledik. Konya hafızlık eğitimlerinde üst sıralarda. Ama amacımız gayemiz bu başarıyı daha da yukarıya çıkarmak. Konya’da amacımız hafızlık eğitimi başarısını daha da yukarıya çıkarmak. Bu sebeple 500 yakın hocalarımıza online olarak hafızlık ile ilgili seminerler düzenledik. Hafızlık eğitimi alan çocuklarımızın velilerine de eğitimler düzenledik. Velilere yönelik hafızlık eğitimi düzenlememizin amacı farkındalığı artırmak. Konya genelinde bulunan Kuran Kurslarımızın da branşlaşması ve markalaşması adına da çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”

‘İNSAN YETİŞTİRMEK ÖNEMLİ’

İnsana yapılan yatırımın önemli olduğunu ifade eden Öge, “İnsan yetiştirmek önemlidir. İnsana yatırım yapmak önemlidir. Gelecekte ülkemizin yaşayacağı en büyük problem kaliteli donanımlı insan kaynağını yetiştirmek. Bizler bu anlamda insan kaynağını iyi bir yere getirebilmek adına eğitim faaliyetlerini artırmaya gittik. Konya’da görev yapan imam hatiplerimize yönelik eğitimlere katılım sağlıyoruz ve eğitimler düzenliyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana Konya genelinde bulunan camilerde Cuma günü hutbe okumaya ve namaz kıldırmaya gayret ediyorum. Bu çalışma ile hem cemaatimize dokunuyoruz hem de sahadan gelişmeleri yakından takip etmiş oluyoruz. Hem de cemaat ve İmam Hatip ve müezzinlerimiz ile iletişimimizi artırıyoruz. Konya dışında da Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi ve Bursa Ulu Camii’nde de Cuma hutbesi okudum” diye konuştu.

‘İLÇE MÜFTÜLERİMİZ İLE AYLIK OLARAK BİR ARAYA GELİYORUZ’

İlçe müftüleri ile aylık olarak bir araya geldiklerini ifade eden Müftü Öge, “Konya’da İlçe Müftülülerimiz ile aylık mutat toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarımızda çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi istişare ediyoruz. İlçe Müftüleri toplantılarımızı her ay bir ilçemizde gerçekleştiriyoruz. İlçe Müftüleri toplantısı her ayın farklı günlerinde gerçekleşirken göreve geldiğimiz günden bu yana Cuma günü gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıları Cuma günü gerçekleştirerek gittiğimiz ilçede camilerde müftülerimiz vaaz programları gerçekleştiriyor. İrşad programlarına önem veriyoruz. Bu kapsamda şehrimizde emekli olan müftülerimizin katılımı ile İrşad programlarımız vaizlerimiz ile birlikte sürdürüyoruz. Üniversite öğrencilerine yönelik programlar düzenliyoruz. Üniversitelerde İlahiyat Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesinde eğitim alan öğrencilerimize yönelik de bir projemiz var. Bu projemiz öğrencilerimize hem akademik hem de ilmi bilgilerin yanında kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar da sunuyoruz. Yine diğer fakültelerde eğitim alan üniversite eğitimi alacak öğrencilerimize de kurs ve burs programları da düzenleyeceğiz” dedi.

‘ÇALIŞAN GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ’

Konya İl Müftülüğü olarak çalışan gençleri de önemsediklerini ifade eden Öge, “Bu anlamda Konya’da çalışan gençlerimizi işyerlerinde ziyaret ederek onlara dokunmaya gayret ediyoruz. Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanımız Memiş Kütükcü’ye de verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Sanayi de personellerimizin çay saatinde de onlarla gerçekleştirdiğimiz sohbetler ile gönüllere dokunuyoruz. Fabrikaların dışında Çalışan Gençlik Merkezlerinde de gençlerimize dokunuyoruz. İl Müftülüğümüz bünyesinde bulunan vaizeler ile mahalle camilerinde hanımlara yönelik programlar düzenliyoruz. Burada da hanımların eğitimlerini önem veriyoruz. Engelli bireylere de yönelik kurslarımızı düzenliyoruz” diye konuştu.

‘GENÇLİĞE DOKUNUYORUZ’

Konya Diyanet Gençlik Merkezi ile Konya’da yaşayan gençliğe dokunduklarını ifade eden Öge, “Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan Konya Diyanet Gençlik Merkezimizde faaliyet gerçekleştiriyoruz. Pandemi sebebiyle eğitimlere ara verilmesi sebebiyle Konya Diyanet Gençlik Merkezi sosyal medya hesaplarımız ile gençlerimize ulaşmaya gayret ettik. Gençlerimize yönelik programlar düzenlendik. Bu süreçte Gençlik Merkezimizi daha da aktif kullanmaya gayret ettik” dedi. İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, TDV Konya (Hacıveyiszade) Kitabevi yenilendiğini ve Konya genelinde Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevinin şube sayılarını da artıracaklarının da müjdesini verdi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim