AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Konya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve yöneticilerine iftar verildi. Bir otelde gerçekleştirilen iftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti İl ve İlçe yöneticileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yöneticileri katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya olarak yaşanan yoğun seçim süreçlerinden başarılı bir şekilde çıkıldığını, bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da büyük desteklerini gördüklerini belirterek teşekkür etti. Konya’nın her zaman birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edeceğini ifade eden Arat, “Zenginliğimiz birlikteliğimiz, biz birlikte oldukça hem Konya hem Türkiye, üzerimizde kurgulanmak istenene bütün oyunları bertaraf edecek gücü kendinde bulacaktır” dedi. 

‘KONYA’DA GÜZEL BİR RAMAZAN YAŞIYORUZ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konya’da Ramazan ayının oldukça huzurlu geçtiğin ifade etti. “Konya’da güzel bir Ramazan’ı yaşıyoruz” diyen Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü, “Her gün esnaf odalarımızın mensuplarına iftar veriyoruz. Ramazan’da da kardeşlerimiz hiç boş durmuyor, yetimler, öksüzlerle ilgileniliyor. Konya’da boynu bükük kimse kalmasın diye uğraşıyoruz. Biz de kardeş şehirlerimizde iftar sofraları açtık. Şu anda Hakkari’de 2, Yüksekova’da 2 iftar çadırımız faaliyette. Allah Konya’mızın gücünü ve Müslümanların imkanını artırsın.”

‘İSLAM DÜNYASI EL ELE VERMELİ’

Son olarak söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Arap ülkeleri arasında yaşanan gelişmelere değindi. Yaşanacak sorunların Irak ve Suriye’de olduğu gibi yeni yetimleri öksüzler ve dulları ortaya çıkaracağına dikkat çeken Sorgun, şunları söyledi; “3 yıl önce İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Ramazan’ın 15. Günü dünya yetimler günü olarak ilan edildi. Yetimlerle ilgilenmek çok mübarek bir şey ama sanıyorum bu yetimler günü ilan etmekten daha önemlisi, yetimlerin oluşmaması için gönül gönüle beraber olmamız gerekiyor. 25 sene Irak’ta kimyasal silah algıları ile milyonları yetim, öksüz, dul bırakanlar şimdi yine Katar üzerinden İslam dünyasını yeni yetimlerle buluşturmaya çalışıyorlar. Buna karşı uyanık olmamız lazım. Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça, ağıtların dili farsça, Arapça, Türkçe olur ama zafer çığlıkları İbranice, Almanca, İngilizce olur. Hangi vicdan kabul edebilir Ramazan günü ihtilafları tırmandırmak, Müslümanlara ambargo uygulamak. O ülkeleri tahrik eden, teşvik edenler şimdi arabulucu rolündeler. İslam dünyası olarak el ele vermek zorundayız. Biz bu dersi Irak’tan, Suriye’den aldık. Bu dersi almazsak Allah muhafaza sonumuz onlar gibi olabilir. Ramazan’ın ruhu birlik, beraberlik demektir. Bu coğrafya pahalı bir coğrafya, gözlerimizi dört değil sekiz açmamız gerekiyor. Dünyanın bütün yardımlarının toplamının yüzde 10’undan fazlasını Türkiye yapıyor. Mazlum ve mağdurlara sahip çıkan yine Türkiye. Biz güçlü olmak zorundayız. Suriye’de, Irak’ta, Somali’de bir başka yerde sorun olunca Türkiye’ye sığınabiliyor ama buranın sığınacak başka bir yeri yok. Ekonomide büyümeler çok güzel gerçekleşti bu da işte o mazlum ve mağdurların duasıdır diye düşünüyoruz.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim