TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya Makine Teknolojileri Fuarları, Konya Ticaret Odası - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezinde ziyaretçilerini ağırlıyor. KONMAK (Konya Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı), KONELEX (Konya Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon Fuarı), İSKON (Konya İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) ve KONYA SAC (Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarı) olmak üzere 4 farklı fuar eş zamanlı gerçekleşiyor. Makine ve ilgili sektörlerden yerli üreticiler ile uluslararası alım gruplarının buluşma adresi olacak fuar, sektör temsilcilerinden tam not alıyor.

‘FUARLAR SEKTÖRÜMÜZ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ’

Yuntes Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Derebağ, fuarların müşterileri ile buluşmak için bir fırsat olduğunu ifade ederek, “ Takım Tezgahları ile ilgili fuarlar sektörümüz için oldukça önemlidir. Konya’da yapılan KONMAK Fuarı da İstanbul’da yapılan fuarın ardından ikinci büyük fuar. Fuarımız Anadolu’ya ve Konya’ya yeni teknolojiyi getiren, makineleri buluşturan bir fuardır. Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi sebebiyle iki yıldan bu yana fuarlar düzenlenemiyordu. Hastalığın etkisini yitirmesine yaklaştığımız şu günlerde fuarlar yeniden başladı. Bizler de yapılan fuarlar ile müşterilerimiz ile buluşuyoruz. Onlara yeni ürünlerimizin tanıtımını sağlıyoruz. Yuntes makine 1996 yılında Konya da sanayi sektörüne hizmet vermeye başlamıştır. İhtiyaç politikasını göz önünde bulundurarak, müşterinin ayağına hizmet ve hızlı servisiyle başarı elde etmiştir. Yuntes makinenin öncelikli amaç ve vizyonu sanayiciye kaliteli hizmet ve destek vermektedir. Bu düşünce tarzıyla ürün yelpazesini giderek artırmış ve Türkiye’de makine sektöründe adından ilk sıralarda bahsettirmeye başlamıştır. Ayrıca dünyaca ünlü alanında uzmanlaşmış birçok firmanın distribütorlüğünü alarak yine kalitesinden ve hizmetinden ödün vermemiştir” diye konuştu.

‘ÜRÜNLERİMİZİ FUARDA MÜŞTERİLERİMİZ İLE BULUŞTURMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ’

TFON Makine İşletme Müdürü Nevzat Harmankaya da KONMAK Fuarından ürünlerimizi müşterilerimiz ile buluşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek, “TFON Makine A.Ş. Telefoncular Group bünyesinde 2019 yılında kurulmuştur. Metal işleme sektöründe 1977'den bu yana hizmet veren Telefoncular Group, sektörde karşılaşılan en büyük problemlerden biri olan alevli kesim sonrası oluşan çapakların temizlenmesi, keskin kenarların yuvarlanması ve düzlemsellik sorunlarının önüne geçilebilmesi adına metal işleme makineleri sektörüne adım atmıştır. Kurulduğu günden bu yana, göz alıcı tasarımları, uzman ekibi ve kalitesiyle sonsuz hizmet ve yüzde yüz müşteri memnuniyeti anlayışına sadık kalmış ve emin adımlar ile ilerlemeye devam etmiştir. Referansları tarafından tam not alan TFON Machine A.Ş. üretmiş olduğu Çapak Alma & Kenar Yuvarlama makinesi ve Düzlemsellik makinesi ile üretimlerde kaybedilen vakti minimum seviyeye indirmenin, daha kaliteli üretim ve hizmet anlayışına katkıda bulunmanın verdiği özgüven ile daima ileriyi hedeflemektedir. KONMAK Fuarından ürünlerimizi müşterilerimiz ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 3D YAZICISINI DA KATILIMCILARLA BULUŞTURUYORLAR

Elfatek Elektronik Ltd. Şti. Sahibi Bahattin Düzgün, KONMAK Fuarında Türkiye’nin en büyük 3D yazıcısını da katılımcılarla buluşturduklarını ifade ederek, KONMAK Fuarı firma olarak katılım sağlayarak ürünlerimiz ile müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. KONMAK Fuarı şehrimiz için oldukça önemli. Fuarda firmamızın ürünlerinin sergilemenin yanında yeni ticaret köprüleri kurmak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Firma olarak bir ürünle başladığımız üretim serüveni zengin ürün çeşitliliğimiz ile artırarak devam ediyoruz. Calaskar kumandaları, mobil vinç kumandaları, mobil sanal gerçeklik uygulamaları, ışıklı ikaz lambaları, ağırlık ölçerler, halatların eğim ölçme cihazı, ekranları da dahil bir vinçte yer alan elektronik ürünlerin tamamına yakınını üretebiliyoruz. Sadece vinç kumandası alanında üretimle sınırlı kalmıyoruz. Elfa Şirketler Topluluğu olarak makine üretimi, kalıp ve yazılım alanlarında da önemli işlere imza atıyoruz. Bunun yanında Elfakalıp bünyesinde baskımızı, plastik kalıbımızı üretiyoruz. Tüm ürünlerimizin softwarelerini kendimiz yazıyoruz. KONMAK Fuarına katılan ziyaretçilere de kendi imalatımız olan Türkiye’nin en büyük 3D yazıcısını da katılımcılarla buluşturuyoruz” diye konuştu.

DEV ÇELIK’E YOĞUN İLGİ

KONMAK Fuarında yoğun ziyaretçi alan firmalardan bir tanesi de Dev Çelik. Dev Çelik İdari İşler Müdürü Firdevs Han Acet, KONMAK Fuarını önemsediklerini belirterek, “Dev Çelik vasıflı Çelik ticareti yapan 1983 yılında kurulmuş 39 yıldır hizmetlerine özenle devam eden 3500 metrekare kapalı alana kurulmuş bir firmadır. Geniş ürün gammı ile otomotiv yan sanayi, makine imalat sanayi ve birçok sanayi sektörünün ihtiyacı olan malzeme tedariğini sağlamaktadır. Firmamızda Vasıflı Çelik konusunda markalaşmış Asil Çelik, Çemtaş ve MKE gibi fabrikaların satıcı ve bayiliklerimiz bulunmakta. Fuarda firmamıza olan ilgiden memnunuz” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

AR TOOLS Genel Müdürü Cevat Sürmegöz, Temel ilkelerin iç ve dış piyasadaki müşterilerinden tam memnuniyet olduğunu belirterek, “ Uzun ticaret hayatımızda yılların verdiği tecrübe ile kesici takımları sektöründe üretici olarak hizmet vermekteyiz. Dinamik ve profesyonel kadrolarımız ile sektörün nabzını takip ediyor, öngörülebilir ve yenilikçi bir anlayış ile stoklarımızı oluşturuyoruz. Müşterilerimize ihtiyaç duydukları ürünleri sunmak ve satış sonrası hızlı ve güvenli sevkiyatla siparişi tamamlamak kalite anlayışımızdır. Hem ulusal hem de uluslararası pazarda kredibilitesi yüksek, sektörde güven duyulan bir marka olmayı amaçlamaktadır. Temel ilkemiz iç ve dış piyasadaki müşterilerimizin tam memnuniyetleridir. Fuardan da oldukça memnunuz” şeklinde konuştu.

KONYAGİAD STANDINA BÜYÜK İLGİ

Konya Makine ve Teknolojileri Fuarında standı bulunun meslek kuruluşlarından Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) üyeleri ile biraraya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Fuarın ilk günü yönetim kurulunun hazır bulunduğu stand’da fuarın katılımcılarından olan üye firmalarda ilgi gösteriyor. Ziyaretcilerinde ilgi gösterdiği KONYAGİAD standında iş insanlarına son gelişmelerle alakalı bilgilerde veriliyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim