Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda İller Bankası hibesiyle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Alaeddin Tepesi çevresindeki iş yerlerinin dış cephe sağlıklaştırması projesi bölge esnafından tam not aldı. Alaeddin Tepesi çevresindeki yürütülen proje kapsamında ilk etapta 12 bina, 60 bağımsız bölümün dış cephesi yenilenirken; ikinci etapta 40 binanın cephe rehabilitasyonu tarihi dokuya uygun şekilde çalışmalar yürütülüyor. Alaeddin Tepesi çevresindeki çalışmalardan memnun olan esnaflar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederken, çalışmaların kapsamında kalan kısımlarının da kısa sürede bitirilmesini istiyor. Cephe çalışmasıyla birlikte Alaeddin ve Zafer bölgesinde doğalgaz, elektrik, su ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerini de gözden geçirilerek yenileniyor.

PROJE İLLER BANKASI HİBESİYLE GERÇEKLEŞTİRİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Alaeddin Tepesi çevresinde tarihi dokuya uygun olarak dış cephe sağlıklaştırma çalışması İller Bankasının hibesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştiriyor. Alaeddin Caddesi’ndeki tüm binaları Selçuklu başkenti olan Konya’ya yakışır bir hale getirmeyi arzu ediliyor.

HEDEF 2023 KONYASINI DAHA GÜZEL YAPMAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’yı 2023 vizyonuna hazırlamak için büyük projeler üzerinde çalıştıklarını, Alaeddin Tepesi çevresindeki iş yerlerinin dış cephe düzenlemesinin de bunlardan birisi olduğunu ifade etti. Başkan Altay, “Buradaki çalışma şehrimizin tarihi dokusuna uygun şekilde yürütülüyor. Projeyi özellikle Konya’ya gelenlerin payitaht şehri görmeleri adına çok önemsiyoruz. Proje tamamlandığında Alaeddin Caddesi’ndeki tüm binaların Selçuklu başkenti Konya’ya yakışır hale gelmesini arzu ediyoruz. 2023’ün Konya’sının çok daha güzel olması için gece gündüz demeden gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ESNAF RESTORASYON ÇALIŞMASINDAN MEMNUN

Alaeddin Tepesi çevresindeki iş yerlerinin dış cephe sağlıklaştırması projesi bölge esnafı tarafından büyük destek gördü. Bölge esnaflarından Naim Dündar, “Alaeddin Konya’nın kalbi. Konya Büyükşehir Belediyemizde de Konya’nın kalbinde yenileme çalışması kapsamında işyerlerimizin dış cephelerinde ve işyerlerimizin bulunduğu binaların üst katlarında restorasyon çalışması gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışma hem işyerlerimize hem de Alaeddin bölgesine ayrı bir hava kattı. Biz esnaflar olarak yapılan çalışmadan dolayı oldukça memnunuz. Yapılan bu düzenleme göze hitap ediyor ve modern bir görünüp sağlıyor. Bu güzel projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘DÜZENLEMEDEN MEMNUNUZ’

Bölgede lokantacılık yapan Yaşar Gürbüz ise gerçekleştirilen Alaeddin Tepesi çevresindeki iş yerlerinin dış cephe sağlıklaştırması projesinin temiz görünüm açısından güzel olduğunu ifade ederek, “Yenileme çalışması Alaeddin bölgesine ayrı bir hava kattı. Bölge esnafı olarak yapılan düzenlenemeden dolayı oldukça memnunuz. Bölgedeki kalan kısımlarının çalışmalarının kısa süre içerisinde giderilmesini bekliyoruz. Yapılan restorasyon temiz görünüm açısından oldukça güzel oldu” diye konuştu.

KURUMSALLIK KATTI

Bölge esnaflarından Arif Kalelioğlu ise yapılan restorasyon çalışmasının işyerlerine kurumsallık kattığına dikkat çekerek, “İşyerimizin dışında yapılan çalışmalarımalar işyerlerimize yenilik katarken bizlere de kurumsallık kattı. Dükkanlarımızın görünümü değişti ve güzelleşti. İşyerlerimizin dışları ve Alaeddin bölgesini yenilenmesi gerekiyordu. Yapılan restorasyon çalışmaları sebebiyle emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. İşyerlerimizin dışında bulunan kablo, tabela kirliliği kalktı. Tabelalar tek tip oldu” şeklinde konuştu. Esnaf Talha Bahri Türkmen de yapılan çalışmadan memnun olduklarını, bölgede kalan çalışmaların da kısa sürede bitirilmesini istediklerini belirtti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim