Tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Sille Mahallesi’nde bulunan Sille Baraj Parkı hem turistlerin hem de Konyalı vatandaşların en gözde yerlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Covid-19’un hayatı büyük ölçüde olumsuz etkilediği ve vatandaşların evlere kapalı kaldığı sürecin sonunda yeni normalleşme ile beraber Sille Baraj Parkı da misafirlerini ağırlamaya başladı. Pandemi sürecinde rutin bakımları yapılan Sille Baraj Parkı, pandeminin bitmesine yakın ekstra temizlik ve en üst seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleriyle vatandaşın steril bir ortamda temiz hava alıp dinlenerek vakit geçirmesini sağlamak üzere hazır hale getirildi. Sille Baraj Parkı, ziyarete gelen misafirlerden tam not aldı.

BÜTÜN ÖNLEMLER ALINDI

Park içerisinde bulunan işletmeler de gerekli tedbirleri alarak misafirlerin hizmetine açıldı. İşletmelerin önlerinde çok sayıda bulunan dezenfektan noktaları alınan önlemlerin göstergesi durumunda. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sille Baraj Parkı İşletme Müdürü Erhan Sağlam, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda hareket ederek park içerisinde aldıkları tedbirler ile ilgili bilgiler verdi. Sağlam, “Pandemi sürecinde sınırlamaların kalkması ile birlikte biz Konyalı vatandaşlarımıza kapılarımızı açtık. Bu süreç içerisinde sağlık bakanlığımızın yayınladığı genelge doğrultusunda hareket ettik. İlke etapta park içerisinde bulunan bütün mekanlarımızı dezenfekte ettik. Burada çalışan bütün personellerimize Covid-19 ile ilgili eğitimler aldırdık. Kendi personellerimizi sağlık çerçevesinde detaylı bir şekilde bilgilendirdik. Onun dışında park içerisindeki bütün noktalara dezenfekte stantlarını yerleştirdik. Şu an da bu standın olmadığı nokta yok. Marketin girişinde, kafeteryanın girişinde, bisiklet evinin bulunduğu noktada, tekneye binme noktasında ve servislerimizde her alanda dezenfektanlarımız bulunuyor. Bununla beraber park ve bahçelerimizin bütün piknik alanlarında, çocuk oyun alanlarında, lavabolarda ve mescitlerde dezenfektan standımız mevcut. Covid-19 ile ilgili personellerimizi ve vatandaşlarımızı uyarıcı levhalar bulunuyor” dedi.

TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLERE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Kafeterya ve restoran bölümünü ziyarete gelen misafirlere yapılan sunumlarda tek kullanımlık ürünlere özen gösterdiklerini vurgulayan İşletme Müdürü Erhan Sağlam, “Çatal, bıçak ve bardak gibi cam eşyalar misafirlerimizin kullanımından sonra 90 derecelik sıcak su seviyesinde yıkandıktan sonra dezenfekte ediliyor. Çatal bıçaklarımızı kesinlikle açık bir şekilde hizmete sunmuyoruz. Koruyucu paketlerle beraber servis ediyoruz. Personelimizi maske ve eldiven konusunda sık sık uyarıyoruz. Maskesiz ve eldivensiz hiçbir şekilde çalışmıyoruz ve hizmet vermiyoruz. Misafirlerimizin kalktıkları her masa dezenfekte ediliyor. Kullandıkları tuzluklar ve peçetelikler yenisi ile değiştiriliyor. Aynı zamanda her masada da dezenfektan ve kolonya bulunuyor. Günlük olarak yiyecek içecek noktaları ve mutfak bölgelerini her gün dezenfekte ediyoruz. Güne başlarken ve gün içerisinde yine gün sonunda dezenfekte ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘İŞİMİZİ ŞANSA BIRAKMIYORUZ’

Parkı ziyarete gelen misafirlere servis hizmetinin sunulduğunu ve servis araçlarının temizliğini de dikkat ettiklerini dile getiren Sağlam, “Servis araçlarımızda da gerekli bütün önlemleri alıyoruz. Bu araçlarımızda da gereken dezenfekte işlemleri uygulanıyor. Gün içerisinde birden fazla bu işlemi uyguluyoruz. Servisi kullanan misafirlerimize dezenfektan ikramında bulunuyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uyarak misafirlerimizin oturma planını ayarlıyoruz. Servis araçlarımızın sayısını artırarak ziyarete gelen misafirlerimizi parkın her köşesine ulaştırabiliyoruz. Misafirlerimizi en yüksek ihtimalle nasıl koruyabilirsek o yönde önlemlerimizi alıyoruz. İşimizi hiçbir şekilde şansa bırakmıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ALINAN ÖNLEMLER KAPIDA BAŞLIYOR

Sille Baraj Parkı’nın girişinde bulunan güvenlik görevlileri, ziyarete gelen misafirleri karşılayarak gerekli önlemleri ve kontrolleri sağlıyorlar. Alınan önlemler ile ilgili açıklamalarda bulunan Güvenlik Görevlisi Hüseyin Koç, “Parka girişte maskesiz gelen misafirlerimize uyarılarda bulunuyoruz. Maskesi olmayan vatandaşlarımıza maske temini yapıyoruz. Aynı zamanda ateş kontrolü de yapıyoruz. Her araç veya vatandaş parkımıza giriş yaptığında ateş ölçümlerini gerçekleştiriyoruz. Lavabolar ve mescitlerde günlük dezenfekte ediliyor. Mescitlerimizde tek kullanımlık cep seccadeleri bulunuyor. Park içerisinde bulunan dezenfektanların kontrolünü de gün içerisinde sık sık yapıyoruz. Güvenlik ekipleri olarak, alacağımız önlemler ile ilgili profesyonel doktorlar tarafından eğitim sürecinden geçtik. Covid-19 sürecinde ziyarete gelen vatandaşlara karşı nasıl bir yol izlememiz gerektiği hakkında seminer ve eğitimler aldık. Kapı girişinde gerekli uyarılarda bulunuyoruz. Park içerisinde devriyeye çıkarak vatandaşlarımızı sosyal mesafe kurallarına uymaları gerektiğini konusunda uyarılarda bulunuyoruz” diye konuştu.

‘TEKNE TURUNDA BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALIYORUZ’

Sille Baraj Parkı’nda yer alan tekne turu ziyarete gelen misafirlere eğlenceli dakikalar yaşatıyor. Aileler ve arkadaşlarıyla tekne turuna katılan vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak baraj içerisinde vakit geçiriyorlar. Turların düzenlemesinde gerekli önlemlerin alınması ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaptan İbrahim Bozkurt, “Teknelerimizi günde 3 defa olmak üzere dezenfekte ediyoruz. Para alışverişi esnasında eldiven giyerek ve sosyal mesafeye uyarak işlerimizi devam ettiriyoruz. Tura katılacak vatandaşlarımıza can yeleklerini giydirmek zorundayız bunu da yine eldiven ve maske takarak gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde yeleklerimiz her vatandaştan sonra dezenfekte ediliyor. Tekneler de de sosyal mesafe kurallarına uyarak turlarımızı gerçekleştiriyoruz. Sosyal mesafe kuralları ile ilgili gerekli yazılar ve bilgilendirmelerimiz her alanda bulunuyor” iadelerini kullandı.

PARKTAKİ DENETİM TAKDİRLERİ TOPLADI

Sille Baraj Parkı’nı ziyarete gelen misafirler arasında yer alan, Yakup Diril tekne turuna katıldıklarını ve gerçekleştirilen turda gereken önlemlerin alındığını ve son derece memnun kaldığını ifade etti. Diril, “Parkı çok güzel buldum. Gereken önlemler alınmış bir şekilde hizmete açılmış. Bütün sağlık ve güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmış. Parka giriş noktasında ateş ölçümü ve maske kontrolü de yapılıyor. Park içerisinde tekne turuna katıldık tura katılmadan önce gereken uyarılarda bulundular ve tekne içerisinde de sosyal mesafe kurallarına uyarak oturma şekli gerçekleştirdik. Gerçekten park içerisinde sıkı bir denetim var güvenlik görevlileri parkın her köşesinde dolaşarak maske takmayan ve sosyal mesafeye dikkat etmeyen arkadaşlara uyarılarda bulunduklarını gördüm. Eski dönemlere baktığımız bu tarz yerleri görmek imkansızdı şu an ise böyle yerlerin hizmet vermesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her vatandaşımız gönül rahatlığıyla gelebilir ziyarette bulunabilir” dedi.

ZİYARETE GELEN MİSAFİRLERDEN SİLLE BARAJ PARKINA TAM NOT

Türkiye’nin dört bir yanından ilgi gören ve ziyaretçilerin büyük beğenisini toplamayı başaran Sille Baraj Parkı misafirlerin ilgisini çekiyor. Şehir dışından Konya’yı ziyaret amaçlı geldiklerini ve sille baraj parkına da ziyarette bulunduklarını ifade eden Enes Tekin, “Şehir dışından Konya’yı gezmek amacıyla geldim. Park gerçekten çok güzel. Maalesef şunu söylemeliyim ki şehir dışından geldim ve bizim yaşadığımız bölgede böyle güzellikte hiçbir yer yok. Baraj içerisinde bulunan hizmetler gerçekten çok iyi ve park içerisinde Covid-19 ile ilgilide aklımızda herhangi bir soru işareti olmadı. Çünkü gereken önlemler alınmış ve parkın her noktasında dezenfektan stantları bulunuyor. Lavabolar son derece temiz ve kafe bölümünde de gerekli uyarılarda bulunuyorlar. Ziyarete gelecek misafirlere kesinlikle burayı gelip görmelerini tavsiye ederim. Bu tarz yerlerin güzelliği, temizliği ve aldığı önlemler ile diğer illerde bulunan parklara örnek olmasını isteriz” dedi.

Parktan genel anlamda memnun kaldıklarını sık sık geldiklerini ifade eden Harun Çeliktaş, “Sille Baraj Parkından genel anlamda zaten memnunuz gayet güzel ve sık sıkta geliyoruz. Düzenlemesi ve park içerisinde ki ortak kullanım alanlarının temizliği konusunda gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Zaten silleli birisi olarak buranın güzelliğini herkes biliyor. Virüs sebebi ile parka ziyaret etmekte ön yargı ile yaklaşan misafirler var ise kesinlikle böyle düşünmesinler çünkü görevli arkadaşlar park içerisinde sürekli dolanıyorlar ve uyarılarda bulunuyorlar. Parka giriş noktasında da güvenlikçi arkadaşlar kontrollerde bulunuyorlar. Mangal yakma yerlerinde ise gerekli önlemler alınmış ve buralarda da her yerde dezenfektan bulunuyor. Gönül rahatlığıyla gelinebilir” ifadelerini kullandı.

Çocuk oyun alanlarının temizliği ve dezenfektan noktalarının bulunması ile ilgili görüşlerini bildiren Ezel Besni, “Park gerçekten çok güzel. Çocuk oyun alanlarında özellikle dikkat edilmiş. Oyun alanının temizliği son derece iyi. Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla burada oyun oynamaya getirdik. Bu alan içerisinde dezenfektanlar mevcut. Sadece oyun alanıyla kalmamışlar park içerisinde bulunan diğer alanlar da gayet temiz. Pandemi süreci boyunca hijyen ve hizmet açısından park çalışanları ve belediye çalışanları gerçekten iyi bir çalışma gerçekleştirmişler. Herkes gelip burada rahatlıkla vakit geçirebilir” dedi.

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim