Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişiminin 5. Yılı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde yapılan etkinliklere sahne oldu. Her yıl olduğu gibi Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Ahmet Sorgun Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 3.Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu, Konya’daki üniversitelerin rektörleri, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Remzi Karaarslan, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ ve diğer ilgililer katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, sonrasında şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

KONYA HAKSIZLIĞIN KARŞISINDADIR

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Vahdettin Özkan, alandakileri selamladı. Böyle bir gecede, milletimizin birlik ve beraberlik içinde birarada olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Özkan, şöyle devam etti, “Hz. Pir’in huzurundan, yüce milletimizin Türk devlet geleneklerinin gereği olan, hakkın ve hukukun korunması, haksızlığa karşı topyekun direnişin temsilcisi olan milletimizin ferdi olmaktan gururluyum. Birlik beraberlik için, bayrak için, ezan için, vatan için, iman için, Kur’an için canını feda etmiş şehitlerimizin manevi huzurunda eğiliyoruz. Bu uğurda gazi olmuş kardeşlerimizi selamlıyoruz, sağlık, sıhhat diliyoruz. Milletimizin değerlerini en iyi anlayan bir şehirdeyiz, bir gelenekten geliyoruz. Birileri bizim mahallerimizin çocuklarını, kurumlarını istismar ederek, emperyalistlerin, içeride ve dışarıdaki hainlerin emelleri doğrultusunda, bizim değerlerimizi kendilerine istinat noktası yaparak üzerimize geldiler. Bu hainlerin en önemli özelliği bizden görünerek, değerlerimizi istismar ederek tiyatro yaptılar. Böylece devlet kurumlarımıza sızdılar, milletin STK’larına sızdılar ve bizden görünerek bizim değerlerimize saldırı yaptılar. Bizim bu samimi ve ihlaslı Anadolu insanı olarak neler yapmalıyız? Kutsal değerlerin istismarındaki zemin kurutulmalı. Liyakate hep birlikte değer vereceğiz. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Medeniyetimizin, insanlığın gereğini yapacağız. Bu gereklilik samimiyettir, ihlastır. İnancımızın gösterdiği hedeftir. Biz bunlara inandıktan sonra kimseye kurban olmayız.”

HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 15 Temmuz’un 5. Yıldönümünde yine Mevlana Meydanı’nda olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. “Hakk’a hizmet etmenin gayesiyle yola çıkmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece arkasında durmuş milyonlar gibi bu gece de arkasında duran milyonlara selam olsun” diyerek vatandaşlara seslenen Usta, şöyle devam etti, “Konya’da Mevlana Meydanı’nı dolduran, ekranları başında bizi izleyen, dua eden, imanın gücüyle ezanımızı susturmayan bütün vatandaşlarımızın duasıyla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize aksamadan yürümeye devam edeceğiz. 5 yıl önce 15 Temmuz gecesi darbeciler bu girişimi başlattıklarında hesap edemedikleri en önemli nokta, vatan, ezan ve bayrak uğruna canını feda edecek şehitleri hesap etmediler. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Şehitlerimiz ve gazilerimiz darbecilerin üzerine korku saldılar. Üzerimize bomba yağarken hiçbirimiz korkmadık. Meclis’te o gece tekbirler getirdik, bu bayrağı teslim etmeyeceğiz, bu milleti teslim etmeyeceğiz dedik. Milletimizin gücüyle bu kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. 15 Temmuz gecesi hainler milleti korkutacaklarını sandılar. Ama yanıldılar. Tam tersine bu millet, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla darbecilerin üzerine yürüdü. Bu millet sayesinde Türkiye’de artık darbeler bitirilmiştir. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın tarihine damga vurulmuş, Türkiye geçilmez denilmiştir. Konya geçilmez, Hakkari geçilmez, Edirne geçilmez denilmiştir. Bugün yine aynı şuurla bu meydanları dolduran herkese aynı şeyi söylüyoruz: Türkiye geçilmez. Bu milleti bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bugün sen, ben kavgamız yok. Bugün hep beraberiz. Bugünü biz milletimizle oluşturduk. Biz milletimizden başka güç tanımadık. Hiçbir haine fırsat vermemek için, 15 Temmuz gecesi başlattığımız mücadeleyi tavizsiz sürdürüyoruz.”

ASRIN ZAFERİYDİ

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya’nın her zaman olduğu gibi yine meydanda olduğuna vurgu yaptı. Sorgun, “Konya burada. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle herkes burada. O zaman Türkiye geçilir mi? Elbette geçilmez. Nasıl Çanakkale geçilmediyse, Türkiye de geçilmez. Çok değil 5 yıl önce bu meydan yine ayaktaydı. Bir gece ki, ama ne gece. Bir asra bedel bir geceydi. Adeta bin yıla bedel bir geceydi. Bu milleti Allah’la aldatmaya kalkıştılar. Ama sonlarını herkes biliyor. O gece asrın zaferi olan bir gece oldu” dedi.

MİLLETİMİZ VAR OLSUN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, meydandaki vatandaşlara seslendi. Başkan Altay konuşmasında şunları söyledi, “15 Temmuz, aziz milletimizin 1071’de başlattığı kutlu yürüyüşü sonlandırma teşebbüsüdür. Milletimize Birinci Dünya Savaşı sonrasında reva görülen Sevr’in ikinci versiyonudur. Ama Kurtuluş Savaşı’nda Sevr’i parçalayıp atan ecdadın torunları, aynı imanla 15 Temmuz’u da parçalayıp hain projeyi iade etti. O gece 80 milyonun kalbi birlikte attı. Milletimiz şehadete cesaretle yürüyerek o büyük oyunu planlayanların heveslerini kursaklarında bıraktı. Biz milli birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız müddetçe de kursaklarında kalmaya devam edecek inşallah. Düşmanlarımız ve onların sefil işbirlikçileri şehitler tepesinin boş olmadığını er geç öğrenecek. Bilinmelidir ki; bu mücadelenin galipleri her zaman hak davadan ayrılmayanlar ve varlığını milletin varlığına feda edenler olacaktır. Bizler 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hainlere karşı her zaman teyakkuzda kalacağız ve bu kutsal vatanı Allah’ın izniyle ebediyete kadar İslam yurdu olarak koruyacağız.”

“BU VATAN SİZE MİNNETTAR”

Konya İş dünyası adına konuşma yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise şunları kaydetti, “Hepimiz; o karanlık geceyi aydınlığa çevirmek için, geleceğimizi ipotek altına almak için “Bizim Silahımızı Bize Çeviren, Bizim Tankımızı Yine Bizim Üzerimize Süren” hainlere karşı direnen kahramanlarımıza minnettarız. Evet, biz o gece kendisini tanklara siper eden yiğitler gördük. ‘Vatan olmadan hiçbir şey olmaz’ diyen kahramanlar gördük. Henüz ömürlerinin baharında 15-16 yaşında kahramanca, yiğitçe vatanını savunan evlatlar gördük. Bu aziz vatanın dört bir yanında, 7’den 70’e al bayrağın altında sinesindeki imanla vatanını savunan kahraman analar, babalar, dedeler, neneler gördük. Konya iş dünyası olarak bu kahramanlarımızın hepsini yüreğimizde yaşatıyoruz. O gece ve sonrasında yaşananları asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim