Konya’da Ramazan ayı bir başka yaşanıyor. Gündüzü ayrı bir güzel gecesi ayrı bir güzel yaşanan Ramazan akşamları, Konya’nın ve Ramazan’ın manevi atmosferi ile güzelleşiyor. Ramazan’ın bereketinin sardığı Konya’da, yardımlaşma, dayanışma, birlik-beraberlik duyguları ön plana çıkıyor. Bir çok kurum ve kuruluş başta olmak üzere, vatandaşlar sofralarını paylaşıyor, Ramazan’ın bereketi tüm Konya’yı sarıyor. Bunun yanında ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzanıyor, ihtiyaçları gideriliyor. Ramazan’da sosyal hayat da Konya’da farklı güzellikleri içinde barındırıyor. Gündüzleri oruçtan dolayı hareketliliğin azaldığı Konya’da, iftardan sonra hareketlilikler artıyor. 

MANEVİ HAVA KENTİ SARIYOR

İftardan sonra hareketlenen Konya’da, Ramazan’ın manevi havası özellikle yatsı namazında çok iyi gözlemlenebiliyor. Konya’nın merkezinde bulunan Hacıveyiszade Camii, Kapu Camii, Aziziye Camii, Sultan Selim Camii gibi önemli camilerden yükselen “Allah-u Ekber” sesleri ile teravih namazları kılınıyor, Konya’nın manevi havası güzel bir şekilde ortaya çıkıyor. Özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Meydanı’nda yaptığı düzenlemelerden sonra meydanda namaz kılınmaya başlanması, Ramazan akşamların ve önemli geceleri daha güzel hale getiriyor. Bu Ramazan ayında da yine, Sultan Selim Camii’nin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonunun tamamlanması ile Mevlana’nın gölgesinde kılınan teravih namazları ile binlerce kişinin oluşturduğu görüntü, Konya’nın manevini iklimini gösteriyor. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN SOSYAL HAYATA KATKI

Konya Büyükşehir Belediyesi şehrin fiziki dokusunu geliştirmenin yanında, sosyal hayatını da canlandıracak çeşitli faaliyetler yürütüyor. Eğitimden sanata, tarımdan spora bir çok alanda önemli destekler vererek şehrin bu alanlarda gelişmesine katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal dokusunun çıtasının yükselmesine vesile oluyor. Bu anlamda Konya’da son yıllarda Ramazan akşamları da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri ile daha da hareketleniyor. 

RAHMET AKŞAMLARI KONYA’YI SARIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan akşamlarında Konya’nın sosyal dokusuna katkı sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda Rahmet Akşamları programları başladı. Ramazan’ın ilk gününden itibaren teravih namazının bitimiyle birlikte Kültürpark içerisinde bulunan amfi tiyatroda yapılan programlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların büyük ilgisiyle devam ediyor. Kadir Gecesi’ne kadar devam edecek programlarda sevilen sanatçıların ve hafızların konuk oluyor. Programlarda ilahiler ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yer alırken, etkinlikler Ramazan’ın ruhuna uygun şekilde icra ediliyor. Ayrıca programlarda çocuklar da düşünülüyor. Ailelerin birlikte giderek izlediği Rahmet Akşamları programlarında çocuk tiyatroları ve çocuklara özel gösteriler ile çocukların da keyifli bir gece geçirmeleri sağlanıyor. Hem Mevlana Meydanı’nda hem de Rahmet Akşamları’nın gerçekleştirildiği Kültürpark’ta Ramazan’da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de vatandaşlarla bir araya gelerek, vatandaşların Ramazan ayını kutluyor. 

12 PROGRAM GERİDE KALDI

27 Mayıs tarihinde başlayan Rahmet Akşamları’nda 12 program geride kaldı. Bugüne kadar gerçekleştirilen programlarda sanatçı Ahmet Çalışır Tasavvuf Müziği Konseri, Hüseyin Goncagül Çocuk Tiyatrosu, Medeniyet Okulu İlahi Grubu Tasavvuf Müziği Konseri, Keloğlan Çocuk Tiyatrosu, K.Ç. Güzel Sanatlar Lisesi Tasavvuf Müziği Konseri, Umut Mürare Konseri, Abdurrahman Önül Konseri, Grup Tillo Konseri, Savaş Talha Konseri, 

Niloya Çocuk Tiyatrosu Çocuk Tiyatrosu, Resul Aydemir / Emirhan Doğan Konseri, 

Hasan Dursun Konseri gerçekleştirildi. 

13 PROGRAM DAHA YAPILACAK

Ramazan’da Kadir Gecesi’ne kadar devam edecek olan Rahmet Akşamları’nda 13 program daha yapılacak.  Teravih namazından sonra başlayan programlar şu şekilde; 

08.06.2017  Perşembe    Konser Irak Kerkük

09.06.2017  Cuma          Konser Ömer Karaoğlu

10.06.2017  Cumartesi   Konser Grup Dergâh

11.06.2017 Pazar            Konser Halil Necipoğlu

12.06.2017 Pazartesi      Konser Recep Alper Çevirel

13.06.2017 Salı              Çocuk Tiyatrosu Mesneviden Ders Aldım

14.06.2017 Çarşamba     Konser Orhan Çakmak

15.06.2017 Perşembe     Konser Grup Yürüyüş

16.06.2017 Cuma     Konser Sedat Uçan

17.06.2017 Cumartesi    Konser Ammar Acarlıoğlu

18.06.2017 Pazar     Konser Grup Genç

19.06.2017 Pazartesi     Çocuk Tiyatrosu Harika Kanatlar

20.06.2017 Salı     Konser Eşref Ziya Terzi

HABER: ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim