Tarihi ve içinde barındırdığı değerlerle İslamiyet için büyük bir öneme sahip olan Kudüs, Siyonist İsrail’in ablukası altında zor günler yaşıyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu yolculuğu ve akabinde yaşanan Miraç hadisesinin yaşandığı şehir olan Kudüs’ün İslam alemindeki manevi değeri oldukça yüksek. Ancak son yıllarda İsrail’in tutumu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Kudüs’ü İsrail’in başşehri olarak tanıması gibi yaşanan olumsuz hadiseler, Kudüs’ün zor günlerini perçinledi. Buna rağmen direnen Kudüs, biryandan bilinçli Müslümanlar yetiştirmek için içeride gayret ederken, diğer yandan dışarıda İslam dünyasının desteğini bekliyor. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Kudüs Zeyd Bin Sabit Kur'an'ı Kerim Merkezi Genel Müdürü Abed Saleh Hamed Bkirat, Kudüs’te yaptıkları çalışmaları ve Kudüs’ün önemini anlattı.

‘KUDÜS GENELİNDE BULUNAN ÖĞRENCİLERE ULAŞIYORUZ’

Kudüs Zeyd Bin Sabit Kur'an'ı Kerim Merkezi hakkında bilgi veren Genel Müdürü Abed Saleh Hamed Bkirat, kursun Kur’an-ı Kerim’i ezberletmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Kur’an-ı Kerim ezberletmenin yanında öğrencilere ahlak eğitimleri de verdiklerini belirten Bkirat, şöyle devam etti, “Kur’an kursumuzun Kudüs etrafında birkaç tane de şubesi mevcut. Kur’an Kursumuzun yanında okullarla da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öğrencilere okullarda Kur’an-ı Kerim ezber dersi veriyoruz. Elhamdülillah Kudüs’ün bütün çocukları merkezimizden istifade ediyor. Kudüs genelinde 42 okulda kursumuz var. Merkez olarak bin öğrencimiz var. Merkezimizde bulunan öğrencilerimiz ile toplamda 3 bin öğrencimiz var.”

ÖĞRENCİLERİ TEŞVİK EDİYORLAR

Kurs olarak Kudüs’te eğitim alan öğrencileri teşvik etmek amacıyla öğrencileri Mescid-i Aksa’da dinlediklerini ve daha sonra okullarında ödüllendiklerini ifade eden Bkirat, “Bizler her okulda bir hocanın olmasını düşünüyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bünyemizde çalıştırmak üzere en az yüz hocaya ihtiyacımız var. Şuanda 30 hocamız var. 30 hocamız düzenli bir şekilde asgari ücret düzeyinde maaş alıyorlar. Diğer hocalarımız gönüllü olarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. Öğrencilerimiz bir cüz ezberlettikten sonra Mescid-i Aksa’da dinliyoruz. Sonra o öğrencinin okulunda öğrencilerin önünde ödül veriyoruz. Bu sayede diğer öğrencilerimizin de Kuranı kerimi öğrenmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Kudüs halkına genel olarak destek Türkiye’den geliyor. Es-Sirac Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği de çalışmalarımıza katkı sunuyor” diye konuştu.

KUDÜS ÜMMETİN KALBİDİR

Kudüs’ün ümmetin kalbi olduğu ifade eden Bkirat, “Kudüs bütün Müslümanlar ve gençler için oldukça önemli bir şehir. Kudüs Müslümanlar ve gençler için bir teşvik yeri. Müslümanları ve gençleri Kudüs’e bekliyoruz. Kudüs ümmetin kalbidir. Her Müslüman’ın içinde Kudüs’e özlem vardır. Kudüs’ün özgür olması için bütün Müslümanlar dua ediyor. İnşallah bütün Müslümanlar Kudüs’e gidecekler. Kudüs inşallah kısa süre içerisinde özgür bir şehir olacak” ifadelerini kullandı. Es-Sirac Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Şimşek de Kudüs’te önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Kudüs Zeyd bin Sabit Kur'an'ı Kerim Merkezi ve Genel Müdürü Abed Saleh Hamed Bkirat ile Kudüs’te güzel çalışmalara imza atıyoruz. Kudüs’deki kardeşlerimizin islamı şuur elde etmesine katkı sunuyoruz. Yine dernek olarak ve Kudüs’lü kardeşlerimizin Mescid-i Aksa davasına sahip çıkması için gayret gösteriyoruz. Kudüs ümmetin yarasıdır. Bu yarayı Müslüman devletler olarak çözeceğiz. Kudüs’ün özgür olmasını ve Müslümanların Mescid-i Aksa’ya özgürce girmesini hep birlikte sağlayacağız.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim