Klasik otomobiller, vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi ile  Konya Klasik Otomobilciler Derneği’nin Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapmış olduğu sergide meraklılar otomobilin yanı sıra traktör ve motorlar da klasikseverlerle buluşuyor. Eski dönem ürünlerin de yer aldığı sergide, yalnızca Konya’daki araçların bulunması dikkat çekiyor.  

HİKAYESİ OLAN ARABALAR

Klasik otomobil sahibi ve Konya Klasik Otomobilciler Derneği Kurucularından Ali Özkibrit, “1972 yılında babamın aldığı otomobille başlayan sevdamız, arabayı sattıktan sonra da devam etti. Dayanamayıp tekrar 2 tane aldım, döşeme ve kaplamasını kendi zevkime göre yaptırdım. Hafta sonları hala otomobili kullanıyorum, festivaller olduğu zaman Konya ve Türkiye geneli festivallere gidiyoruz. Çoğu klasik araç, festival yerine konteynırlarla götürülürken ben aracıma binerek gidip geliyorum. Sergiye biri tadilatta olduğu için tek aracımla katıldım. Bu aracı 2016 yılında yurt dışından getirdim ve parçalarını da yurt dışından getirterek özenle bakımlarını yapıyorum.” dedi. Özkibrit, aracına göz bebeği gibi baktığını ve otomobillerini satmayı düşünmediğini söyledi.

‘YALNIZCA KONYA’DAKİ KLASİKLER VAR’

Sergide yalnızca Konya’daki araçların bulunduğuna dikkat çeken Özkibrit, “Geçen yıl Kayseri’deydik. Bu yıl Ankara’dan sonra Konya’dayız. Bu sergimizi Konya’ya ait araçlarla yaptık. Diğer katıldığımız şehirlerdeki etkinliklerde, farklı şehirlerden gelenler de vardı ve hepsinin toplam araç sayısı ancak bu kadardı. Bizler sadece Konya’daki araçlarımızla en büyük sergimizi yapmış olduk ve katılmayan daha birçok aracımız var. Ayrıca Türkiye’de de yapılan en büyük klasik otomobil sergisi oldu. Sergimizde Türkiye’de nadir bulunan araçlar var.” dedi.

‘GENÇLER ÖZELLİKLE İLGİLİ’

Hafta içi başlayan sergiye katılımın beklemedikleri düzeyde olduğunu belirten Özkibrit, “Katılım, rekor düzeyde denilebilecek kadar güzeldi. Yaşlı insanlar, o dönem eserlerini zamanında gördüler, yaşadılar ve onu bilerek buraya geliyorlar ancak özellikle gençlerin bu derece ilgili olması beni çok mutlu ediyor. Görmek isteyene aracın kaputunu açıp gösteriyoruz, ders için not almak isteyen öğrencilerimiz oldu; onlara bilgi veriyoruz. İnsanları maziye götürmekten, onların bu kadar ilgi göstermesinden memnunuz. Hafta sonu daha fazla bir kalabalıkla beraber olacağız.” ifadelerini kullandı.

HER YAŞTAN VATANDAŞIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

2-8 Kasım’da yapılan sergi, Selçuklu Kongre Merkezi’nin 2 katında sergilendi. Aynı zamanda kapalı alanda yapılan en kapsamlı otomobil sergisi olma özelliği taşıyan sergide canlı renkteki Vosvos araçlar çocukların ilgisini çekti. Çocuklarıyla beraber gelen aileler keyifli vakit geçirdi. Yaşlı ve orta yaşlı insanlar da gençlik yıllarındaki araçlara bakarak “Bu araçları görünce yaşımız küçüldü, gençlik yıllarımıza geri döndük.” şeklinde memnuniyetlerini ifade etti.

ANTİKA EŞYALAR RAĞBET GÖRDÜ

Sergide klasik otomobil, traktör ve motosikletin yanı sıra plak, plakçalar ve pikaplar da vatandaşlarla buluştu. İnsanların eskiye dair özleminin bulunduğunu söyleyen Selçuklu Antikacı ve Koleksiyoncular Derneği Üyesi Savaş Paran, “Çaldığımız dönem şarkılarıyla o dönemi, insanlara daha iyi yansıtmayı düşündük. Gerçekten de şarkılar ve burada bulunan antika eserler, insanların dikkatini çekti. Tabi bu sergi, bir klasik otomobil sergisi ancak bizler de Antikacılar Derneği olarak ayda bir kere Meram Melikşah pazar yerinde oluyoruz. Şimdi de dernek olarak Karaman’a pazarımızı kuruyoruz. İnşallah antikaseverleri pazarımıza da bekliyoruz.” dedi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim