Türkiye’nin en büyük fuarlarından birisi olan Koyna Tarım Fuarı dünyadan ve ülkemizin birçok bölgesinde ziyaretçilerini ağırlıyor. Bu yıl 19.su düzenlenen Konya Tarım Fuarı 14-18 Mart tarihleri arasında TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde katılımcılara ev sahipliğinde gerçekleştiriyor.  5000’e yakın yabancı iş insanının geleceği tahmin edilen fuarda birçok yeni teknoloji tarım ekipmanı fuarda ziyaretçilerle buluşuyor. Konya Tarım Fuarı’nda stant açan firmalar ise fuara olan ilgiden memnun olduklarını belirtiyor.

ALTAN BANT FUARDAN MEMNUN

Konveyör bant ve kayış, poliüretan zaman kayışı, modüler bantlar gibi ürünler ile gıda, üretim, sanayi, mermer, taşıma ve depolama, kağıt ve otomotiv gibi sektörlerde projelendirme, bakım onarım ve sistem düzenleme hizmeti verdiklerine dikkat çeken Altan Bant Genel Müdürü A. Altan Binici, “Bu yıl 19.su düzenlenen Konya Tarım Fuarı bu yıl da bereketli ve verimli şekilde geçiyor.

Fuara başta Konya olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından yoğun ilgi var. Bu ilginin fuarın son gününe kadar artarak devam edeceğini düşünüyorum. Konya Tarım Fuarı her geçen yıl başarısını bir kez daha ispatlıyor.  Tüm Konyalı hemşerilerimizi fuara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN ÜRETEN GÜCÜNE İLGİ

Tarımdan hayvancılığa birçok alanda faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük şeker üreticisi olan Konya Şeker, Konya’da gerçekleştirilen ve bu yıl 19.su düzenlenen Konya Tarım Fuarından çitçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. 

Gerçekleştirilen fuarda Konya Şeker, Panplast Damlama Sulama Tesisleri, Birinci Yem ve Şeker Yem, Şeker Süt, Pratiko Dondurulmuş Gıda, Beta Ziraat, Arı Yemi, Sıvı Şeker ve Torku çikolata ve şeker ürünleriyle fuarda yer aldı. Konya Şeker başarısını bir kez daha gösterdi.

ELİBOL FUARIN GÖZDESİ OLDU

Elibol Tarım Makineleri de Konya Tarım Fuarında katılımcılar tarafından da yoğun ilgi görüyor. Elibol Tarım Makineleri Genel Müdürü İbrahim Elibol Konya Tarım Fuarının verimli geçtiğini ifade ederek, “Firmamızın hedefi, 1960 yılında küçük bir imalathanede başladığı üretimini mevcut fabrikasından daha büyük ölçekli bir üretim kapasitesine sahip yeni tesislerde devam ettirerek ülke ekonomisine kazanç sağlamaktır.

Firmamız, gelişen teknoloji ve piyasanın talepleri doğrultusunda 2001 yılında "Balya Makinesi" üretmeye başlamıştır. Zaman içerisinde üründe yapılan geliştirmelerle performansı yüksek, maliyeti düşük üretime sahip olunmuştur” dedi.

ÇİFÇİNİN TERCİHİ ÇAYIROVA

Konya Tarım Fuarında stant açan Çayırova standına çiftçiler yoğun ilgi gösteriyor.  Firma hakkında açıklamalarda bulunan firma yetkilileri, “Çayırova Otomotiv, bünyesinde yapılacak olan teknoloji yatırımlarından müşteri taleplerine, iç pazarlama hedeflerinden dış hedef pazar çalışmalarına, Ar-Ge yatırımlarından sevkiyata kadar bütün süreçler uyum içerisinde ilerlemektedir.

Müşteri memnuniyet verilerinin değerlendirilmesi ve alınan olumlu geri dönüşümler sonucunda ise Çayırova Otomotiv, müşterilerine bütün ürünlerde “5 yıl kullanım garantisi” sunabilmenin haklı gururunu yaşamaktadır. 1500'den fazla ürün çeşidimizden başlıcaları aşağıda dikkatinize sunulmuştur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da firmamıza ilgi yoğun” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE İLK YİNE ŞAKALAK’TA

Türkiye’nin en büyük tarım organizasyonu Konya 19. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarında Türkiye’nin en büyük tarım makineleri üreticilerinden, dünya markası Şakalak Tarım Makineleri bu yıl da yeni model makineleri ile fuarda çiftçilerle buluşturuyor.

Şakalak Tarım Makineleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Genç, 48 yıldır, teknolojiyi çiftçilerle buluşturduklarını dile getirerek, “Şakalak Tarım Makineleri A.Ş. olarak sektörde 48 yıldır üretim yapıyoruz. Ekim grubu ve toprak işleme makineleri olarak 50 çeşit makine üretiyoruz. AR-GE’ye çok önem veriyoruz. Konya Tarım Fuarı’na sürpriz ve henüz Türkiye’de ilk kez bizim ürettiğimiz teknolojik ekim makineleri ile çıktık” dedi.

ÖZYEŞİLYURT HER YERDE

Özyeşilyurt Genel Müdürü Hüseyin Koç da Konya Tarım Fuarı’ndan memnun olduklarını ifade ederek, “Çiftçilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve sürdürülebilir bir şekilde sağlayarak sektörde en üretken olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Firmamız 1969 yılında kurulmuş olup, römork imalatı ile başladığı üretimine bugün; Yem Karma Makinaları, Katı Gübre Dağıtma Römorkları, Taşıma Römorkları, Sıvı Gübre Serpme Tankları, Su Tankerleri, Merdaneler ve Çiftlik Ekipmanları ile devam etmektedir. Bugün gerek yurt içi gerekse yurt dışı satış ve satış sonrası hizmet politikamız ile dünya genelinde tanınan bir marka olma yolunda önemli adımlar attık” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim