Isuzu, sınıfındaki modeller arasında donanım ve konforu nedeniyle insanlar arasında oldukça rağbet görüyor. Ancak Isuzu araçlar daha çok ticari ve büyük olduğu için servis bakımlarının daha hızlı yapılması gerekiyor. Çünkü bu araçlar genelde ticari hayatın içerisinde yer alıyor. Vatandaşların işlerini aksatmamak adına Isuzu Bayisi, kaliteli ve hızlı hizmet vermek adına sürekli kendini geliştirmek durumunda. Bunun için kurum içi eğitimlere öncelik veren Isuzu Bayisi, müşterilerine güleryüzlü ve kaliteli hizmet vermek için büyük çaba gösteriyor.  Çelik Otomotiv Limited Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Isuzu Bayii’nin Servis Müdürü Ersin Balıkçı, satış sonrası verdikleri hizmetlerden bahsetti.

Isuzu bayisi olarak sektöre ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Hafif kamyon, kamyonet, küçük otobüs ve pick-up gibi ticari araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Isuzu son yıllarda ciddi oranda araç çeşitliliğini artırdı. dolayısıyla Pazar payında da her geçen gün artış gösteriyor. Satış sonrası hizmetlerinde de araçların çeşitliliğinin artmasıyla beraber bizde profesyonel kadromuzla gerekli bütün hizmetleri veriyoruz.

Isuzu’nun servis ağı hakkında bilgi verir misiniz?

Türkiye genelinde en yaygın servis ağlarından birisine sahibiz. Türkiye’nin neredeyse her bir köşesinde çok fazla sayıda servislerimiz mevcut. Isuzu’nun bir bölgede7-8 adet servisi var. Müşterilerimize günün her saatinde ulaşabileceği kaliteli bir hizmet sunuyoruz.

İnsanlar neden yetkili servisleri tercih ediyor?

Müşterilerimiz gerçekten işi bilen birisine aracını bırakmak ister. Herhangi bir yere aracınızı götürüp bıraktığınız zaman karşınızda bir muhatap veya sizinle ilgilenecek, güler yüzle karşılayacak birisini ister müşteri. Burada Isuzu Yetkili servisimizde işimiz garantili yapıldığı için yedek parçalarımızda ve aracınıza takılan her parçada garanti işlemimiz vardır. En az 6 ay garantilidir ürünlerimiz. Yani insanlar yapılan işlemlere güvenerek geliyorlar ISUZU servisine. Tamirhanelerde ve bazı sanayilerde yan sanayi parçalar takılıyor. Ve o parçalarında herhangi bir garantisi olmuyor. Fakat biz yetkili servis olarak bütün bunlara karşıyız. Bizde böyle bir durum söz konusu olamaz.

Yeni çıkan araçlara karşı serviste ne gibi yenilikler yapıyorsunuz?

Tabi servis içerisinde gerek kullandığımız malzemeler olsun gerekse ustalarımız olsun sürekli bir yenilik içerisindeler. Ayrıca ustalarımız gerekli eğitimlere gidiyorlar. Her yeni araç çıktığı zaman tanıtımlara ve eğitimlere gidiyorlar. Güncel olarak bizde yenilikleri takip etmek zorundayız. Çünkü sıfır araç satışımız mevcut. Bunu içinde söylediğim gibi belirli düzeylerde sık sık eğitimlerimiz var ve şu an da devam ediyor.

Ağır vasıta ile otomobil arasında ne gibi farklılar var?

Bizim Isuzu markası olarak ağır vasıta ve ticari araçlarımız daha ön planda. Bunların avantajlarından ve dezavantajlarından bahsetmemiz gerekirse. Öncelikle ticari ve büyük araçlar olduğu için servise gelen her araç anında servisten çıkamıyor. Belli bir süre servisimizde kalmak zorunda ve araçlara anında cevap vermek zorundayız. Arıza veya bakım onarımlarını ne kadar hızlı bir şekilde onarmamız gerekiyor ise işimizi o kadar hızlı yapıyoruz. Çünkü ticari bir araç ve o aracında sonuçta bir işi var ve çalışması lazım. Bütün bu sebeplerden dolayı bizim işimiz daha çabuk, pratik ve parça bulunabilirliği açısından da kolay olması gerekiyor. Araçların bir an önce işlerini tamamlayıp çalıştırma gayreti içerisindeyiz bunları da elimizden geldiği gibi kaliteli ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile yapıyoruz. Avantajları ise aracın büyük olmasıdır. Aynı zamanda bu büyüklük avantaj sağlarken çalışma kolaylığı da sunuyor bizlere. Otomobiller gibi küçük alanlara sahip değiller.

Bir aracın periyodik bakımı ortalama ne kadar sürede tamamlanıyor?

Öncelikle araçlar büyük ve ticari oldukları için araç içerisinde tamir ve bakım alanları rahat oluyor. Bu sebeplerden dolayı bir aracın normal bir periyodik bakımı ortalama 1 saat sürüyor. Hasarlı ve kaporta onarımı gerektiren araçlarda ise kasko süresi bekleniyor bu sürecin ardından araç anında servise alınarak gerekli onarımları gerçekleştiriliyor.

Parça anlamında yetkili servisler ve diğer servislerle ne gibi farklar vardır?

ISUZU markasında iki çeşit parça vardır; bunlardan bir tanesi orijinal Japonya üretimi olan parçalardır. Bu parça birinci sınıf olup en kaliteli ürünlerdendir. Bir diğeri ise montajda kullanılan ve Türkiye’de üretilen parçalardır. Bu ürünlerimizin hepsi orijinaldir fakat sınıf farkı vardır. Bizim ayrıcalıklarımızdan biriside aslında budur. ISUZU olarak bizi tercih eden müşterilerimize seçenekler sunuyoruz ve tercih edilen her parçamızın garantisi bulunmaktadır. Yan sanayi ürünlerde ise böyle bir şeyi göremezsiniz. O kullanılan ürünlerin parçaların garantisi bulunmaz ve ömrü kısa olur. Bu parçalarda araçlara ciddi zararlar verebiliyor. Bütün bu sebepleri bir araya getirdiğimizde zaten farkımız ortada. Bu yüzden dolayı yetkili servisleri tercih etmenin ne kadar faydalı olduğunu göreceksiniz.

Tüm araçlarınızın yedek parçasını bulunduruyor musunuz?

Elbette. Araç yedek parçası konusunda hiç sorun yaşamadık. İlçelerde dahi aradığınız her parçayı rahatlıkla bulma imkânınız vardır. Aynı zamanda yukarı katta bir depomuz bulunuyor ve burada ciddi anlamda stoğumuz mevcut. Yani aracınızın en ufak bir cıvatasının bile bulunmama gibi bir ihtimali yoktur. Servisimize gelen her aracımızın parçasına kolaylıkla ulaşabiliyoruz.

Bir araç sahibinin servise aracını götürdüğünde avantajları neler oluyor?

Genel itibariyle diğer markalarda servis içerisinde sanayi kesimlerine ya da özel servislere doğru bazen kaymalar yaşanabiliyor. Fakat bizim servisimiz her anlamda oldukça ekonomiktir. Ayrıca Isuzu yetkili servisi olarak her zaman belirtiyorum orijinal parça kullandığımız için araçlar uzun ömürlü oluyor. Her ne marka olursa olsun araçlarınızda orijinal parça kullanılmasına dikkat edelim.

Isuzu’yu kendi segmentinden ayıran ve farklı kılan özellikleri nelerdir?

Diğer markalardan en büyük avantajı ikinci el piyasasında araçları uzun vadelidir. Bununla beraber araçların dayanıklılığı güvenliği de ön plana çıkmaktadır. Parça bulunabilirliği konusunda ise birden fazla seçenek sunuluyor orijinal parçalarla beraber. Aynı zamanda Isuzu’nun en büyük avantajı da yakıt tasarrufu sağlar. Konfor ve sürüş kolaylığı da bu özelliklere eklemek doğru olacaktır.

Peki test sürüşü hizmetiniz var mı?

Öncelikle bünyemizde bulunan araçlarımız ticari ve kamyonet segmentinde oldukları için test sürüşü olmaz gibi bir yaklaşımda bulunuyor vatandaşlarımız. Böyle bir ön yargıya kapılmasınlar çünkü her zaman her modelimizi test etme şansına sahipler. Bu anlamda da model ve araç konusunda herhangi bir sınırlandırmamız yoktur. Belirttiğim gibi her aracımızı bayimize gelerek test edebilirler.

Belirli bir ücret istiyor musunuz?

Hayır kesinlikle herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Pick-up, kamyon ve otobüs gruplarında hazır araçlarımız bulunuyor. Müşterilerimiz istedikleri zaman diledikleri gibi araçları ücretsiz bir şekilde test etme şanslarına sahiplerdir.

Isuzu markasını genellikle kurumsal ve ticari faaliyet gösteren firmalar tercih ediyor bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Isuzu kalitesi, dayanıklılığı, konforu ve uygun maliyetleriyle gerek filoların gerekse bireysel ve kurumsal müşterilerin tercih ettiği markalardandır. Bununla alakalı olarak ise markamızın ne kadar değerli ve kullanılabilir olduğunu görüyoruz. Yollarda ise Isuzu’dan başka bir aracı göremezsiniz. Bu durumda markanın ne denli başarılı olduğunun kanıtıdır.

Pandemi süreciyle beraber sizde servis içerisinde nasıl önlemler aldınız?

Öncelikle bu zorlu süreçte herkese kolaylıklar diliyorum. Gerçekten zor bir dönemden geçmekteyiz. Temennimiz bu hastalığın bir an önce son bulmasıdır. Isuzu olarak satış ve satış sonrası hizmetler bölümünde birçok önlem aldık. Bunlara ise şöyle birkaç örnek verebilirim; örneğin servis alanımıza maskesiz girmek yasak. Aynı zamanda da belirlediğimiz birçok noktada covid-19 ile ilgili olarak alınması ve uyulması gereken tedbirlerin yazılı olduğu uyarıcı levhalarımız bulunmaktadır. Bununla beraber yine dezenfektan noktalarımız var. Ayrıca bekleme salonumuza da belirli sayıda müşterimizi alıyoruz. 

Editör: TE Bilişim