Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi, Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Hüseyin Saydam, güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Genel İdare Kurulu Üyeleri; Hasan Hüseyin Öz ve Lütfi Yalman, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, ilçe başkanları, İl Müfettişi Ali Mücevher, Anadolu Gençlik Derneği ( AGD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürhan Demir ve çok sayıda Saadet Partisi delegesi katıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Hüseyin Saydam güven tazeledi

‘BİZ ADİL DAĞILIMI ÖNEMSİYORUZ’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Konya 7. Olağan İl Kongresine, telekonferans yöntemiyle katıldı. Üretime dayalı ekonomiyi "olmazsa olmaz" şeklinde nitelendiren Karamollaoğlu, iş başına geldikleri takdirde, bütün kaynakları üretime tahsis edeceklerini belirtti. Karamollaoğlu, fikirleri, düşünceleri olup da daha geniş alanda çalışmak isteyenlerin elinden tutacaklarını ifade ederek, "Her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki siz üretin. Üretmek, insan istihdam etmek demek. Açlık sınırının altında siz işçi ücretini tutarsanız, işçiyi açlık sınırına mahkum ederseniz bu memlekette adil bir bölüşüm olmaz. Çalışanların ücretlerini arttırmaya mecburuz." diye konuştu. Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan'ın başbakanlığı döneminde memura yüzde 130, işçiye yüzde 110 zam yapıldığını, bunun da piyasalarda canlılık yarattığını dile getirerek, "Milli gelirin adil dağılımı olmazsa olmazımızdır. Milli gelir üretime bağlı olarak artacak ama buna paralel olarak da çalışan insanın geliri çok daha hızlı artacak. O zaman refah seviyesi yükselecek, o zaman ülkemize huzur gelecek. Biz adil dağılımı önemsiyoruz." ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu, şahsiyetli bir dış politika izlemeyi önemsediklerini vurgulayarak, ekonomide, teknolojide, sanayide gelişmiş ülkelerin etkisinde kalmadan, sömürü mantığından kurtarılmış bir dış politika hedeflediklerini anlattı. Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın kendilerine ana sütü gibi helal bir miras bıraktığına dikkat çekti. Aynı inanç, ilke ve heyecanla bırakılan mirasın devamlılığını sağlayacaklarını belirtti.

‘KONYA, MİLLİ GÖRÜŞ İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR’

Konya’nın milli görüş için önemli bir şehir olduğunu ifade eden Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise şunları söyledi, “Hepimizin malumu Milli Görüş Hareketini; Merhum Liderimiz Necmettin Erbakan Hocamız, Konya'da başlatmış, burada başlatmasının bir önemi olduğunu da defaatle her fırsatta anlatmıştır. Konya, Milli Görüş davası açısından önemli bir şehir. İlklerin, yeni başlangıçların olduğu, Erbakan Hocamızın siyasete ilk adımlarını attığı, ilk milletvekili seçildiği bir şehir. Tarihiyle, konumuyla, ekonomisiyle ağırlığı olan, yüzölçümü açısından da Türkiye'nin en büyük şehri. Bu sebeple yeni dönemde daha büyük bir gayret ve azimle çalışmak zorundayız. İl ve ilçe teşkilatları olarak yapacağımız işin ağırlığını tartacağız ve ona göre sıkı tutacağız.” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim