2 yıllık hizmet süresince ilçeye kazandırdıkları yatırımları ve ortaya koyduğu projeleri değerlendiren Hüyük Belediye üyük Belediye Başkanı Başkanı Mehmet Çiğdem, yapılan hizmetlerle Hüyük’ün geleceğine imza attıklarını vurguladı. İlçede biryandan fiziki ihtiyaçları giderme anlamında önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Çiğdem, diğer yandan da ilçenin refahını artıracak çeşitli projeler üzerinde durduklarını anlattı. Özellikle son yıllarda Hüyük’ün adını çilek üretimiyle duyurduğunu bu konuda büyük başarılar elde ettiklerini dile getiren Başkan Mehmet Çiğdem, “Hüyük’e hizmet ederken hiçbir mazeretin arkasına sığınmadık, ilçemiz için elimizi taşın altına koyduk” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN İLK TARIM KAMPI HÜYÜK’TE

Hüyük ilçesinde kurulmakta olan ülkenin Gençlik ve Tarım Kampı'nda kerpiç evlerin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Türkiye'nin ilk Tarım ve Gençlik Kampı'nın Hüyük'te kurulmakta olduğunu da hatırlattı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle 2019'da bir proje kapsamında yapımına başlanan çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü vurgulayan Çiğdem, inşaat halindeki evlerin yapımının ise tamamlanmak üzere olduğunu belirterek “Proje kapsamında kampta 25 kerpiç evin inşa edilmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 200'er kişilik gruplar halinde ilçemize göndereceği öğrenciler, kamptaki evlerde bir hafta süreyle konaklayacak. Bu öğrenciler burada tarım dersleri alacak, tarımı öğreneceği ilçemizde üretimi yapılan tarım ürünlerini yetiştirecek. Bu öğrenci hareketliliği, ilçemizin ekonomisine de olumlu katkılar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

HÜYÜK ÇİLEĞİ TESCİL ALDI

"Hüyük çileği", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi alarak kurumsallaşma adına büyük bir adım atarken Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, 15 yıl önce devlet desteğiyle başlanan organik çilek üretiminde önemli bir noktaya gelindiğini açıkladı. İlçede birkaç dönümle başlayan çilek üretiminin, yaklaşık 20 bin dönüme ulaştığını anlatan Çiğdem, "Üretilen organik çilek yurt dışına da satılmaya başlandı. İlçemiz, Türkiye piyasasında organik çilek üretiminde yüzde 11'lik paya sahip. Bu, hem bizi hem de üreticimizi ziyadesiyle memnun etti. Mayısta bölgemizde başlayan ilk hasatla birlikte coğrafi işaret tescil belgesine kavuşmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Çilek üretiminde gelinen noktayla artık yeni işletmeler kurulmaya başlandı. Özel sektör, bundan sonraki dönemde hasat edilen çileğin kurutulması işlemine de başlayacak. Bu yıl ülkemizin iç piyasasına da kurutulmuş çilekle gireceğiz. Vatandaşın yüzünün gülmesi bizim de yüzümüzün gülmesine sebebiyet veriyor. Hüyük çileğinin Avrupa Birliği coğrafi işaret belgesi alması için de gerekli çalışmaları başlatacağız." diye konuştu.

MAHALLELERDE KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İlçenin sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarını giderme adına büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Çiğdem ihtiyaçları da Ankara ve Konya’da ziyaretler gerçekleştirerek Hüyük’e kazandırdıklarını anlattı. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden Başkan Çiğdem, “Hüyük Otogar inşaatımızın yapımına da başladık. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay beyin talimatları ile ihalesi yapılan Hüyük İlçe Otogarımızda ilk kazma vuruldu inşaat başladı. Allah Razı olsun sayın Başkanım İlçemiz adına minnet ve şükranlarımı sunarız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Öte yandan Tolca, Budak ve Yenice mahallelerimizde yıllardır çözüme kavuşmayan kanalizasyon sorunu artık çözüme kavuştu, desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve KOSKİ Genel Müdürümüz Ahmet Demir ilçem adına teşekkür ederim. İlçemize ve mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.

YOL ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

Beyşehir-Isparta Karayolu’nun Hüyük Yelten ayrımındaki Selki, İmrenler, Çamlıca, Köşk ve Burunsuz mahallelerinin bağlantılarını sağlayan grup yolunda da genişletme ve iyileştirme, kot düşürme ve asfalt çalışmaları yapıldığını söyleyen Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, “Grup yolundaki çalışmaların hız kesmeden devam ediyor. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Yol medeniyettir. AK Partili belediyeler olarak biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ilçemizin alt ve üst yapı çalışmalarının yanında yollarımızı da güzelleştirerek vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz” dedi.

BAYRAĞIMIZI GURURLA GÖNDERE ÇEKTİK

Kırmızı çizgi uygulamasının kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerinde ‘kırmızı çizgi’ uygulaması ile Hüyük’te trafik kültürünün gelişmesine katkı sunduklarını anlatan Başkan Mehmet Çiğdem, belediyecilik hizmetlerinin yanından sosyal yaşamın gelişmesine de katkı sunduklarını anlatarak, “Sevimli dostlarımız hayvanlarımızı hiçbir dönemde unutmadık. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, Sıcak havalarda su ve yiyeceğe ulaşma güçlüğü yaşayan sokak hayvanları için belirli alanlara belediye ekiplerimiz tarafından su ve gıda bırakılıyor. Onların da yaşamımızın bir parçası olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Öte yandan değerlerimize sahip çıkarak ilçemizin en yüksek mevkii Akdağ Kültür Park’ta bulunan bayrak direğimizde tadilat ve bakımlar yaptık. 6 metreye 9 metre yıpranmış olan bayrağımızı yenileyerek gururla yeniden göndere çektik” ifadesini kullandı.

TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hüyük Şehir Konağı’mızın açılışını yaptık diyen Başkan Mehmet Çiğdem bunun yanında devam eden birçok projenin de olduğunu hatırlattı. Çiğdem, “Tolca Mahallesi’ndeki tarihi Şıh Şahabettin Camii’nde restorasyon çalışmaları sürüyor. 1210’lu yıllarda İran’ın Horasan bölgesinden Konya’ya gelen Horasan Türklerinden Mevlana Hazretlerinin talebeliğini de yapmış Moğol istilası döneminde Hüyük’e gelmiş Hüyük merkez kurucuları olarak bilinen Şıh Bahri ve Şıh İdris Türbelerinin çevre temizliği ve yıpranan eşya ve malzemelerini yeniledik. Hüyük İlçe merkezindeki Tarihi taşınmaz Kültür varlıklarını korumak için bütün gücümüzle çabalıyoruz. Yine tarihi Aşağı Mahalle Camii ve eski çeşmelerin aslına uygun tadilat ve bakımları için Vakıflar Genel Müdürlüğüne Bilgi verilmesi için gerekli yazışmaları başlattık. Tarihimiz ve değerlerimiz bizim için önemlidir. Bu konuda desteğini esirgemeyen Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı’ya da teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Konya'nın Hüyük İlçe Belediyesi tarafından Beyşehir Gölüne kıyısı bulunan dış mahallelerde balıkçılık yapan mahalle sakinlerinin kullandığı toprak sahil yollarında yeniden düzenleme çalışmaları başlatıldığı bildirildi.

BALIKÇILARIMIZIN YOL İSTEĞİNİ DE YERİNE GETİRDİK

Göle kıyısı bulunan Kıreli ve Tolca Mahallelerinde gölden balıkçılık yaparak geçimini sağlayan avcıların kullandığı ve kış şartları nedeniyle bozulan sahil yollarında ilk etapta dolgu ve sıkıştırma faaliyetlerinin yürütüldüğünü de anlatan Başkan Çiğdem, “Bu çalışmaların tamamlanmasıyla kamyonlarla getirilen kumun serildiği güzergahlarda, kış döneminde balıkçılara daha rahat ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlanmasını hedefliyoruz. Esnafımız, üreticimiz ve bütün vatandaşlarımızın istek ve talepleri bizim için önemlidir” şeklinde konuştu.

AKADEMİ HÜYÜK İLÇEYE YAKIŞACAK

Gençlerimiz artık kendimi topraklarında 36 branşta ayrı ayrı özel eğitim alabilecekler MÜJDESİNİ VEREN Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından tadilatı tamamlanan “AKADEMİ HÜYÜK” ilçemize yakışacak. Gençlik Merkezimizde son viraja geldik gençlerimize yakışır müzik ve resim odalarımızı tamamladık cep sinema ve derslikler tamamlandı. Hedefimiz; İlçemizi ve ilçemizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve bu uğurda gece gündüz çalışmak. İlçemizde yapımı devam eden AKADEMİ HÜYÜK ve TARIM KAMPI gibi projeler tamamlandığında İlçemizin çehresi değişecek İnşallah. Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

MAZERET DEĞİL PROJE ÜRETTİK

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hüyük’e çok büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Mehmet Çiğdem, Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Başkan Altay’ın ifade ettiği ilçeye yapılan 75 milyon liralık yatırımın yöre olarak kendilerini şereflendirdiğini vurgulayan Başkan Mehmet Çiğdem, önümüzdeki yıllarda da bölgeye daha güzel yatırımlar beklediklerini dile getirerek, “Bu yıl bütün mahallelerimizde asfalt ve eksik noktalara dokundu büyükşehir belediye başkanımız. Şehir merkezimizde elektrik hatları birkaç mahallede yer altına alındı, asbest boruları değiştirdik ve üzerlerine de sıcak asfalt çalışması uygulandı. İmrenler TOKİ’de de aynısı oldu. Belediye başkanımızın üreticilerimize desteği sınırsız. Hüyük ilçesi bu tür destek ve katkılarla genişleyecek, büyüyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da çok büyük etkisi ve katkısı var. Biz her adımı atarken bakanımızın da nefesini ensemizde hissediyoruz. Tüm kurumlara, destek verenlere, ilçemizi şaha kaldırmak için bize omuz veren herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. Halkımızın ve ilçemizin buna ihtiyacı var, mahallelerimiz bir kalkınma hamlesi içerisinde, inanın Covid salgını olduğundan bugüne belki biz azmimizle, hırsımızla daha fazla çalıştık, çabaladık, bir mazeret üretmedik, bir mazeretin arkasına sığınmadık, ‘para yok’ demedik” diye konuştu.

MEHMET ALİ ELMACI

Editör: TE Bilişim