Siyonist İsrail’in Filistin topraklarına yönelik işgali sürerken, dünya kamuoyunun bu duruma sessiz kalması, Filistinlileri yalnız bırakıyor. İsrail’in özellikle son yıllarda Mescid-i Aksa’ya yönelik sürekli saldırgan ve işgalci bir tutum sergilemesine karşı Türkiye’den başka yüksek sesle tepki gelmemesi, İsrail’in gücünü artırıyor. Bu durum, Filistinlilerin direnişinde büyük bir olumsuzluk olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bunlara rağmen direnişlerini sürdüren ve Filistin davasına sahip çıkmaya çalışan Filistinli Müslümanlar, imkansızlıklara rağmen bu davadan vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

Kudüs Zeyd bin Sabit Kur'an'ı Kerim Merkezi Genel Müdürü Abed Saleh Hamed Bkirat, Konya ziyaretleri kapsamında Konya Yenigün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Bkirat, “İsrail’in baskıları sebebiyle Filistin davası ve özellikle Mescid-i Aksa davası bütün Müslümanların boyunlarında bir emanet olarak taşıyor. Mescid-i Aksa’da düzenlediğimiz çeşitli programlar ile orada yaşayan Müslümanların ve halkın Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmasını sağlıyoruz” dedi.

‘PES ETMİYORUZ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ’

Kudüs Zeyd bin Sabit Kur'an'ı Kerim Merkezi Genel Müdürü Abed Saleh Hamed Bkirat, Kudüs’de baskı altında yaşadıklarını ancak mücadeleden vazgeçmediklerini ifade ederek, “Dini ve şeri ilimler ile ilgili. Kuran Kursları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilere kuran eğitiminin yanında ahlak ve İslami terbiye noktasında öğrencileri bilinçlendiren faaliyetler ve çalışmaları Filistin’de yürütüyoruz.  Bizler sadece merkezimizde değil Filistin’de 30 okulda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kudüs’te işgal altındayız. Sürekli baskı altında yaşıyoruz. Baskı altında yaşamak zorundayız. Küdüs’te sadece insanlar ile savaşmıyorlar. Kudüs’te kutsal yerlere, mescitlere, camilere hatta mezarlara da saldırıyorlar. İsrail’in baskıları bize de geliyor. Bizim merkezlerimizi kapatıyorlar.  Ama bizler başka yollardan, başka bir şekilde hedef kitlemize ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrı merkezler açmanın yanında okullar vasıtasıyla öğrencilere ulaşmaya çalışıyoruz. Yahudiler bizleri kapıdan çıkarmaya çalışıyor biz pencereden giriyoruz. Pencereden çıkarmaya çalışıyorlar bizler bacadan giriyoruz. Bırakmıyoruz pes etmiyoruz, mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

‘BÜTÜN MÜSLÜMANLAR BOYUNLARINDA BİR EMANET TAŞIYOR’

Filistin konusunda bütün Müslümanların boyunlarında bir emanet taşıdığına dikkat çeken Bkirat, şunları kaydetti, “İsrail’in baskıları sebebiyle Filistin davası ve özellikle Mescid-i Aksa davası bütün Müslümanların boyunlarında bir emanet olarak taşıyor. Baskılar sebebiyle çok tehlikeli bir durum yaşıyoruz aslında. Mescid-i Aksa’da düzenlediğimiz çeşitli programlar ile orada yaşayan Müslümanların ve halkın Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmasını sağlıyoruz.”

‘EN BÜYÜK DESTEĞİ TÜRKİYE’DEN GÖRÜYORUZ’

Filistin halkının en büyük desteğinin Türkiye’den gördüklerine dikkat çeken Bkirat, “Kudüs’te tüm sektörlerde en güçlü destekler Türkiye’den geliyor. Kudüs halkı da Türkiye’den gelen yardımların ve desteklerin farkında. Bu destekler ve yardımlardan çok memnunlar. Kudüs halkı sadece İslam ülkeleri arasında Türkiye’nin desteğini görüyor. Allah Türkiye’den razı olsun. Kudüs halkı evlatlarını ve kendilerini Kudüs davasına feda ediyor. Bu davada da Müslümanları yüksek sesle yardıma çağırıyorlar. Bize yardım edenlere Allah mükafatını verecek. Bizlerin Filistin ve Kudüs davasında çıkardığımız sesi duymayanlar var. Bize yardım etmeyenlerin de hesabı sorulacak. Bu zamana kadar yapılan en büyük yardım ve desteği Türkiye’den görüyoruz” şeklinde konuştu. Filistin’de koronavirüs ile mücadele de Müslümanlara kadı kurallar uygulandığını da ifade eden Bkirat, “Filistin de Koronavirüs salgını ile mücadele de maske mesafe ve temizlik kuralları aynı şekilde uygulanıyor. Müslümanların olduğu yerlerde ve Müslüman esnaflara çok büyük cezalar uygulanıyor ve büyük baskılar uygulanıyor. Bu baskılar ve cezalar Yahudilerin olduğu yerlerde görülmeyen şeyler. Kurallar eşit bir şekilde uygulanmıyor. Müslümanlara çok yüksek cezalar uyguluyorlar” dedi.

‘AMACIMIZ KUDÜS DAVASINI VE BİLİNCİNİ ARTIRMAK’

Es-Sirac Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği İdari İşler Koordinatörü Şemsettin Karaca da dernek olarak Filistin’de Müslümanlara yönelik çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekerek, “Derneğimiz 25 Mayıs 2014 tarihinde Konya’da kurulmuş Olup dini eğitim çalışmalarına ağırlık vermektedir. Kardeşlik ve paylaşma şuurunu topluma yaymak, Ensar-muhacir kardeşliğini günümüze taşımak, Müslüman halkların kutsal mekanlarımızla bilhassa Mescid-i Aksa ile irtibatlarını güçlü kılacak çalışmalar yürütmek, ilgi ve alakalarını daha diri ve güncel tutmak, düşünen ve sorgulayan bir gençlik yetiştirmek ve bu ulvi davada sorumluluk üstlenmekteyiz. Kudüs davasını ve Kudüs bilincini artırmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim