Gelişen hayat şartları ve teknolojiyle birlikte, dünya üzerindeki risk faktörleri de artıyor. Bu da insanların bazı noktalarda kendilerini garantiye alma ihtiyaçlarını beraberinde getiriyor. Bu noktada önemli avantajlar sağlayan sigortacılık sektörü, değişen ve artan risk faktörlerine karşı kendini sürekli geliştiriyor. Böylece vatandaşlar hayatlarının her alanında ortaya çıkabilecek risklerden doğan zararı bir nebze olsa karşılamak için sigorta yaptırma yoluna gidebiliyor. Bu denli önemli olan sigortacılık konusunda Efecan Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kolçak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Sigortaya verilen para boşa gitmez” diyen Kolçak, sigorta konusunda vatandaşların bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

İNSANLARA DOKUNABİLİYORSUNUZ

Efecan Sigorta olarak 2007 yılından bu yana sektörün içerisinde yer aldıklarını belirten Kolçak, “2007 Yılında kurulan Efecan Sigorta Limited Şirketi kurulduğu günden bugüne müşterilerimizin desteğiyle hizmet ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışarak risklerinizi en asgariye indirebilmek için sektör liderlerininde güvencesiyle hep yanlarındayız. Sigortacılıkta insanlara dokunabiliyorsunuz. Göremediklerini görüyor, risklerini paylaşıyorsunuz. 2007’den beri üstüne her zaman koyarak gittik ve çok şeyler başardık. Marka olduk diyebilirim. Dürüstlükten ve doğruluktan ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz. Efecan Sigorta olarak çağın gelişimlerine uydurmak için gerekeni yapıyoruz. İnternet ortamında müşterilerimiz gelmeden sigortalarını yaptırmaları için çalışma yapıyoruz.” dedi.

SİGORTAYA VERİLEN PARA BOŞA GİTMEZ

Türkiye’de sigorta konusunda istenilen düzeyde bilinç olmadığına dikkat çeken Kolçak, şöyle devam etti, “Türkiye’de sigortayı yapanlar da yaptıranlar da alacağı hizmeti bilmiyor. Eğitim olarak eksikliğimiz var. Sigortaya önem vermiyoruz. Yunanistan ekonomik olarak çok zorda ama 2016’da sigortaya bizim 4 kat fazlası para vermişler. Ama art niyetli kullanmıyorlar. Dış ülkelerde yaptığımız seyahatlerde ihtiyacı olan ihtiyacı olan sigortayı yaptırıyor. Bilinç var. Bizim insanımızda şu var; sigortaya para veriyoruz ama boşa mı gidiyor diye düşünüyoruz. Sigortaya verilen para hiçbir zaman boşa gitmez. Sigortanın önemini anlamış değiliz. Aklınıza ne geliyorsa sigortalanabilir. Çoğu da devlet tarafından destekli. Biz bilinçli müşteriyi seviyoruz, çünkü aldığını biliyor.” Sigorta şirketlerine vatandaşların sonuna kadar güvenebileceğine değinen Kolçak, “Kötü sigorta şirketi yok. Sigorta şirketlerinin hepsi dünya devi şirketler. Hepsinin arkasında devlet var zaten. Vatandaşın güvenemeyeceği hiçbir nokta yok. Yeter ki vatandaş ne aldığını bilsin” diye konuştu.

MUSTAFA ARSLAN

Editör: TE Bilişim