Üstün kalite politikasıyla müşteri memnuniyetini ilke edinerek 1993 Yılında Konya’da üretime başlayan Hürmet Çikolata ve Şekerleme; kısa zamanda sektöründe önemli bir marka oldu. Yumuşak ve Sert Şekerleme üreterek başladığı yolculuğa, 2008 yılında kurduğu modern Çikolata ve Kokolin tesisi ile devam eden firma, 2015 yılında üretim alanını 10 bin metrekareye çıkartarak üretim kapasitesini artırdı. İhracata odaklanan firma, 2020 yılında çikolata kaplı karamel hattı kurarak ürettiği ürünle, önemli bir başarı elde etti. İşinin odağına her zaman insanı koyan Hürmet Dole, tüm ürünlerini Dubai’den Filipinler’e kadar 40’a yakın ülkeye ihracat yapıyor.

KALİTE ÖN PLANDA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hürmet Çikolata ve Şekerleme İhracat Sorumlusu Süha Özgenç, müşteri memnuniyetini ve kaliteyi her zaman ön planda tuttuklarını söyledi. Hedeflerinin Türk tüketicisinin tamamına ulaşmak bunun dışında da yurtdışında pazarında etkin bir rol almak olduğunu söyleyen Özgenç, “Firmamız, her geçen gün artırdığı ürün yelpazesiyle, oluşturduğu yurt içi satış ve yurt dışı ihracat-ithalat ekibiyle müşterilerine en iyi şekilde ulaşmayı amaçlamaktadır. Üretime başladığı günden bugüne insan sağlığını amaç edinen Hürmet Dole, müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek için tüm ürünlerinin, hammadde alımlarından üretim ve sevkiyat aşamalarına kadar sürekli sıkı denetim ve kontrolünü Gıda Mühendisleri tarafından yapılmasını sağlamakta ve kadrosunda çalışan personelin hijyen ve temizliğine özen göstererek üretim yapmaktadır” dedi.

ÇİKOLATA KAPLI KARAMELDE İDDİALILAR

Yeni çıkardıkları çikolata kaplı karamel ürünlerinde iddialı olduklarını belirten Özgenç, “Güzel talepler alıyoruz. Onun dışında yumuşak ve sert şeker ürünlerimiz var. Hepsinin ayrı ayrı pazarları var. Bu şekilde ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.  Dünya pazarına yeni sundukları Mell’s Coconut hakkında geri dönüşlerini belirten Özgenç’ Farklı ülkelerdeki tüketicilerimizden yeni ürünümüz hakkında tam not aldık”

İHRACAT ODAKLIYIZ

Üretimlerinin yüzde 80’inin ihracata yönelik olduğunun bilgisini veren Özgenç, şöyle devam etti, “Yurt içinde de yok değiliz. Özellikle bu çikolata kaplı karamel ürünümüzü çıkardıktan sonra yurt içinde de ciddi manada dikkat çekmeye başladık. Türkiye’nin büyük şehirlerine, önemli zincir marketlerine ürün gönderiyoruz. Aynı zamanda e-ticaret sitelerine de ürün veriyoruz.”

40’A YAKIN ÜLKEYE İHRACAT

İhracat yelpazesini günden güne artırdıklarını söyleyen Özgenç, “40’a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu sayı geçen yıla göre arttı. Ülke sayımız çeşitlendi. Çikolata kaplı karamel ürünümüzden sonra ihracat yaptığımız ülke sayısında ciddi artış yaşadık. Daha önce Kanada, Amerika, diğer Avrupa ülkelerine çok fazla ihracatımız yoktu. Ancak bu ürünü çıkardıktan sonra bu ülkelerden güzel talepler almaya başladık. Almanya Fuarı’na da katılacağız. Orada bu ürünü de sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KALİTEMİZ BİZİ FARKLI KILIYOR

Kaliteye önem verdiklerini bu durumun kendilerini ön plana çıkardığını vurgulayan Özgenç, “Kaliteli ve gönül vererek üretim yapıyoruz. Bu durum bizim rekabet gücümüzü artırıyor. Kendimize güvenerek geliştirdiğimiz ürünler, bizi farklı kılıyor. Bu anlamda diğer firmalarla rekabet edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

ÜLKEMİZE KATKI SAĞLIYORUZ

İhracat yapmanın önemine de dikkat çeken Özgenç, şunları kaydetti, “İhracat yapmak çok önemli. Çünkü ülkemize döviz giriyor. Biz firma olarak bunun farkındayız. İhracat yaparken ülkemize olan katkısını düşünerek bu yola çıkıyoruz. Dolayısı ile sürekli yeni Pazar arayışı içerisindeyiz. Bu sayede ülkemize katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

İHRACATI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hürmet Çikolata ve Şekerleme İhracat Sorumlusu Safa Özgenç de, firma olarak ihracatı artırmak için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi. Bu konuda yaptıkları çalışmaları anlatan Özgenç, “Firma olarak ihracatımızı daha da artırmak için gayret gösteriyoruz. Özellikle son 1 yıldır daha çok uluslararası fuara katılmaya başladık. Almanya, Dubai, İspanya fuarlarına katılacağız. Yine çok fazla ülke ziyaretleri yapıyoruz. Yine son 1 yıldır reklam bütçemizi çok artırdık. Bu çalışmaları artırarak ihracatımızı da doğru orantılı olarak artırmak istiyoruz. Özellikle Avrupa pazarında etkin olmayı hedefliyoruz” dedi.

MELL’S CARAMEL DİKKAT ÇEKTİ

Yeni çıkardıkları Mell’s Caramel ve Mell’s Coconut  ürünlerinin büyük ses getirdiğinin bilgisini paylaşan Özgenç, su bilgileri verdi, “Avrupa’ya ciddi bir giriş yaptık. Avrupa’da ihracat yaptığımız ülke sayısını 10’a çıkardık. Bu ülke sayısını artırmak istiyoruz. Kaliteyi herkese tattırmak istiyoruz. Orta Doğru, Afrika, Güney Amerika, Asya bölgelerinde ihracatlarımız var. Ama bu potansiyelimizi artırmayı hedefliyoruz. Her ülkede bayiliklerimiz var. Pazarlamaları bayiliklerimiz yürütüyor. Biz de buradan kontrolünü sağlıyoruz.

AR-GE’Yİ ÖNEMSİYORUZ

Firma olarak Ar-Ge’yi önemsediklerini ve bu konudaki çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydeden Özgenç, şu bilgileri paylaştı, “Ar-Ge bölümümüzdeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle son üretimimiz olan Mell’s Caramel ve Mell’s Coconut, 1 yıllık bir Ar-Ge sürecinin ardından ortaya çıkan bir ürünümüz. Şuan yine farklı bir ürün üzerinde Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Bu ürünümüz de yine dünya pazarında olmayan bir ürün. Bu ürünümüzün de oldukça beğenileceğini ve dikkat çekeceğini düşünüyorum. Dünyayı yine yeni bir tatla buluşturacağız. Biz dünya pazarında olmayan ürünler çıkarmak istiyoruz. Rekabetten uzaklaşmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Dünyada olmayan lezzetler çıkararak, kaliteyle müşteriyi buluşturmak istiyoruz.”

MUSTAFA  ARSLAN

Editör: TE Bilişim