Tesadüf olarak başladığı masa tenisi sporunda önemli başarılara imza atan Milli Sporcu Nesim Turan, spora başlama hikayesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sporun hayatın içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Turan, 16 yıldır masa tenisi sporuyla içiçe olduğunu söyledi. Sporda başarılı olmak için çalışmanın önemli olduğuna dikkat çeken Turan, “Sadece masa tenisi için değil aslında hayatın birçok alanında doğru sistemle çalışmak, çalışmak, çalışmak demek doğru olur. Bunun yanında özgüven de ve düzgün psikoloji de başarıyı getiriyor” diyor.

Nesim Turan kimdir? Kısaca kendini tanıtır mısınız?

1992 Ağrı’da doğum öncesi verilen yanlış bir hap yüzünden dünyaya engelli bir birey olarak geldim. İklim koşulları sebebiyle eğitim hayatım baya bir zor geçiyordu özellikle kış ayları belli bir yaşa geldikten sonra babamın beni sırtında okula götürmesi zoruma gider bir hal almıştı. Ankara’da bedensel engelliler için bir okul olduğunu duydum internetten araştırdıktan sonra Ankara’ya gelmeyi kafama koydum ve 7. sınıfın ortasında nakil yoluyla Ankara’da bulunan Doğan Çağlar Ortopedik Engeliler okuluna geldim ve bir serüvenin içinde kendini bulan bir sporcu diyeli biliriz.

5.İslami Dayanışma Oyunları hakkında neler söylemek isterseniz?

İslam oyunları ülkemizde yapılan çok büyük bir organizasyon 54 ülke 4000 üstünde sporcunun yarıştığı keyifli bir organizasyon ve tabi ki kendi ülkemizde ve vatandaşlarımızın önünde oynamak son derece keyifliydi.

Mevlana müzesini ziyaret ettiniz mi? Mevlana hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

Maalesef yoğun yarışma programı yüzünden detaylı bir gezi yapamadım ama inşallah ilerleyen zamanlarda gelip gezmeyi de çok isterim. Tabi ki Mevlana hakkında bir şeyler söylemek gerekir; hoşgörünün en büyük temsilcisi. İnşallah onun hoşgörü anlayışı “Ne olursan ol gel.” anlayışı hepimizin hayatın da uyguladığımız bir anlayış olur.

Masa Tenisine nasıl başladınız?

Masa tenisine aslında tamamen tesadüf eseri başladım. Ankara’daki yatıla okula geldikten 2 hafta sonra İlhami ve Yusuf Kılınçkaya kardeşlerinin milli takımın alt yapısını oluşturmak için okula gelmeleri ile başladı. Aile özlemini ve boş zamanlarımı değerlendirmek için elime aldığım raketi 16 yıldır bırakmadan devam ediyorum.

Masa Tenisi 'başarı' ne gibi kriterler gerektiriyor?

Sadece masa tenisi için değil aslında hayatın birçok alanında doğru sistemle çalışmak, çalışmak, çalışmak demek doğru olur. Bunun yanında özgüven ve düzgün psikoloji de başarıyı getiriyor.

Peki tüm bu hikâye nasıl başladı? Neden masa tenisçisi olmayı seçtiniz?

Aslında nedeni yoktu tamamen tesadüf oldu. Aslında o dönem engellilerin spor yapabildiğini bile bilmiyorduk ülke olarak ama doğru insanlara denk gelip çok çalışınca sonuç buralara geliyor.

Müsabakalara nasıl hazırlanıyorsun?

Müsabakalara haftanın 5 6 günü günde 2 3 saatlik antrenmanlarla hazırlanıyorum tabi bir de milli takım kamplarımız var bunlar günde çift idman çoğun bir programla hazırlanıyoruz.

Birçok önemli organizasyonda madalyalar kazandınız Burada merak ettiğim şey, yarışlara nasıl odaklanıyorsunuz?

Sporda istikrar çok önemli benim için. Ben 10 yıldır gittiğim her organizasyonda Kürsüde kendime yer buluyorum. Bu da çok önemli bir nokta çünkü başarıyı bir kere yakalayınca tesadüf oldu diyebilirler. Bunu bertaraf ettiğim için mutlu ve gururluyum. Tabi bu zihniyetle devam ediyorum ve odaklanıyorum.

Son olarak Konyalılara neler söylerseniz?

Konya’ya ev sahiplikleri için teşekkür ederim hoşgörü, sevgi ve saygıyla kalın.

ALAADDİN ALADAĞ 

Editör: TE Bilişim