Renk renk ve değişik şekillerde gördüğümüzde ilgimizi çeken bitkisel sabunlar sadece göze değil sağlığa da hitap ederler. Bitki özlerinden hazırlanan bu sabunlar egzamadan sivilcilere, yorgunluktan varise kadar birçok sorunun tedavisinde yardımı oluyor . Aziziye civarında Doğal sabun satışı yapan Enes Korkmaz vatandaşların çeşitli saç ve deri rahatsızlarını gidermek için bitki özlü doğal sabunları tercih ettiklerini söyledi.

KONYALILARIN İLGİSİNDEN OLDUKÇA MEMNUNUZ 

Özellikle son dönemde doğal ürünlere olan ilginin artmasıyla birlikte doğal sabunun da daha fazla rağbet gördüğünü söyledi. Deri ve saç rahatsızlıklarını gidermek isteyen bir çok vatandaşın bitki özlü doğal sabunları tercih ettiğini dile getiren Enes Korkmaz, “Cilt ve saç özelliklerine göre tercih edilen sabunlar da değişiyor. Deri ve saç problemlerini yaşayan vatandaşlar bitkilerin özelliklerinden yararlanıp rahatsızlıklarını gidermeye çalışıyor. Egzama ve sedef rahatsızlıkları olanlar daha çok içinde ardıç olan sabunları tercih ediyorlar. Sivilce sorunu yaşayanlar yine karışık bitki gözlü sabunları alıyorlar. Damla sakızlı olan sabunlar cilt lekeleri için, selülit problemi yaşayanlar ise yosunlu sabunları kullanıyorlar. Kırışıklıklar için aynısefa, argan, pirinç özlü sabunları, saçlar için keçi sütü, cilt gerdirmek için ballı sabunlar tercih ediliyor. Cildi rahatlatmak için ise çikolatalı, yaseminli sabunları vatandaşlarımız alıyorlar. Sabunlarımız Gaziantep Nizip’de yapılarak kargo yolu ile bizlere geliyor.  Bizler doğal yağdan yapılmış sabunlarımızı işyerimizde müşterilerimize sergiliyoruz. Dükkanımızda şu anda 210 çeşit doğal sabun var.  Bu sabunlarımız vücuttaki kaşıntı,saç dökülmesi ve sivilceye fayda sağlıyor. Sabunlarımız dağal duş jeli imkanı sunuyor. Vatandaşlarımızın doğal ürünlere yönelmesi sebebi ile bizlerde elimizden geldiği kadar müşterilerimizin  taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Tüm sabun çeşitlerine vatandaşlarımız rağbet gösteriyor. Sabunlarımızda kampanya var tanesi 3 TL, üç tanesi de 10 TL. Sabun alan müşterimiz tekrar  tekrar geliyor. Sabunlarımızı kullanan müşterilerimiz oldukça memnun kalıyor.  Konyalılar ağırlıklı olarak ardınç katlanı ve pirinç sabununa ilgi gösteriyor” diye konuştu.

DEKORATİF OLARAK DA SABUNLAR ÜRETİYORUZ

Vatandaşların sağlıklı sabunlara ilgi gösterdiğini ifade eden Korkmaz, “ Elimizde olan bıttım sabunu en çok tercih edilen doğal sabunlardan biridir. Bu sabunun özellikle cilt hastalıklarından sedef egzama, cilt kuruluğu, sivilce, akne, kırışıklıklar, ayak mantarı gibi hastalıkların giderilmesinde çok faydalıdır. Ayrıca yüz bakımı için özellikle bir karışım olan bir sabunumuz vardır. Bu sabun eşek sütü ve bal ile üretilmiştir. Bununla özellikle yüzdeki noktalar, akne, sivilce izleri gibi ve ayrıca özellikle bayanların makyajlarını silmesi için üretilmiş bir sabundur. Bunun dışında koku yayarak güzel ortamlar yaratan sabunlarımız var. Banyo gibi yerlerde kullanılan limon, gül, nar, menekşe, lavanta, nane, kayısı gibi kokulu birçok sabunumuz vardır. Bunları kavanozun içine koyduktan sonra kendi kokularını yayarak hoş bir ortam sağlarlar. Özellikle ciltte meydana gelen sedef, egzama, sivilce, akne, ayak mantarı ve siyah nokta gibi rahatsızlık verici hastalıkların tedavisinde çok kullanılan sabunlardan birisi Bıttım(Menengiç) ağacından elde edilen sabundur. Bunun dışında özellikle saç için kullanılan sabunlar, kafa derisindeki yaraları iyileştirme, kepeğe karşı etkili, ayrıca saçların dökülmesini engelleyerek sağlıklı bir şekilde olmasını sağlayan sabunlara vatandaşlar da büyük bir rağbet gösteriyor. Ayrıca dekoratif olarak da sabunlar üretiyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim