*SOKAK AYDINLATMA DİREK VE LAMBALARI: Sille Mahallesinde, başta POYRAZ Sokak olmak üzere Sokakların tamamında aydınlatma sorunu bulunmaktadır. Yeterli ve yerli yerinde direkler konmamış, aydınlatma ampullerinin kör cepheye yönelik/dönük olduğundan sokak içlerini aydınlatmamaktadır.

*Sille Mahallesinin Aydınlatma Sorunu ve çözümü için MEDAŞ Yönetici/yetkilerine duyurmuş olayım.

*DOĞAL GAZ HATTI.

*Mahalle sakinleri, “ENERYA’YA DOĞAL GAZ” İÇİN Başvurularını yapmışlar, Yolların dar olması nedeniyle kepçenin giremeyeceğinden dolayı boru hattının çekilemeyeceğini, ifade etmişler.

*Mahallenin sokakları dar ve dik/bayır olması nedeniyle bilhassa Motorlu taşıtlarla ulaşım sorun. DOĞAL GAZ isale/boru hattının kepçe ile açılması sorun olabilir ancak kazma/kürekle İNSAN GÜCÜ İLE boru hattı açılabilir evlere Doğal gaz verilebilir. Konuyu Doğalgaz şirketi Enerya Yönetici/yetkilerine duyurmuş olayım.

*KAFELERİN GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ.

*Yörenin ahalisi/sakinleri, Kafelerin geç saatlere kadar açık olması, yüksek Müzik sesi ve gürültüden rahatsızlık duymaktadırlar. Selçuklu Belediye Başkanımıza ve Yönetici/yetkilerine duyurmuş olayım.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ.

*Diş Hekimliği ’ne giden Hasta ve hasta yakınlarının beyanları/serzenişlerine göre; İlk Muayene için Randevu sırası kısa sürede alınmakta, ancak diş çekimi ve diş taşlarının temizliği için bir ay, protez için ise zamanı yok çağırılacaklarını söylemektedirler. Diğer diş ameliyeleri için üç ayı bulduğunu, bu sürelerin çok uzun olduğundan dert yanmaktadırlar.

*Bölüm/birimler arasındaki randevu sürelerini kısaltamazlar mı? Sorarak durumu yetkililere duyurmuş olayım.                                                

*İlk adım/Muayene; Seri/süratli ve çok yüksek sesle Hastalar çağırılmakta, yaşlı hastalar yetişememe durumu ile karşılaşmakta, yetişememeden dolayı yerine başka bir hasta alınması halinde de ise ihtilaflar çıkmakta olduğunu söylemektedirler.

*Hastalara “Çene Radyolojisi ve Röntgen Aydınlatılmış onam(Rıza) formları ayrı ayrı imzalatılmaktadır. Bu formlar birçok madde içermekte, küçük harfle yazıldıkları için okunmasının mümkün olmadığı, Röntgen/ Radyolojiye veya ilk muayeneye tekrar çağırmaları halinde yetişilmesi mümkün olamamakta, zaman kaybına yol açmaktadır.

*Okunamayan “onam” (Rıza) formları neden imzalanması istenmektedir. Yönetmelik veya Formalite/ prosedür gereği yapılmış olabilir, ancak Hastalar için bir zorluk/güçlük getirmektedir. Bu onam formları olmaksızın/ Dijital/Bilgisayar ortamında olamaz mı? Yahut olması gerekiyorsa, anlaşılabilir, kısa metinler/ maddeler içermeli ve okunması mümkün olmalıdır.

*Konyalı insanımız inanç/Müslümanlık açısından hassasiyet taşımakta, İlk muayene ve diğer bölüm/ birimlerde Hanımefendi(kadın) hastaya, Hanımefendi(kadın) Diş hekimi, Beyefendi( Erkek) hastaya Beyefendi/ Erkek diş hekimi görevlendirilemez mi? Gerekirse  “ONAM(Rıza)Formlarında” isteğe bağlı olarak hastanın tercihine/beyanına göre yer verilemez mi?

*Yukarıda yazılı olan hususları/Sorunları değerlendirme ve çözümünü, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve diğer yöneticilere bırakıyorum. İnşallah gereğini ifa ederler diye umut ediyorum.

*Hoşça kalın, dostça kalın