ÜÇ AYLAR: Recep, Şaban, Ramazan ümmeti Muhammed için ilahi ihsan ve ikramdır. Rabbani lütuftur. Bu aylarda bulunan ve ümmet-i Muhammed’in değer verdiği, manevi bir atmosferde ihya ettiği Regaip, Miraç, Berat ve Kadir geceleri hususiyle bu ümmete ikram edilmiştir.

Oruç ibadeti, sevap derecesi indi ilahide bir sır gibi saklanmıştır. Bu ümmet-i Muhammed için ayrıcalıktır.

Teravih namazı: Ramazan ayına has bir ibadettir. Oruç tutmanın sevinciyle, kıyam, kıraat, rüku ve sücutla Rabbani kapıyı çalmaktır.

İtikaf: Kabir hayatına tefekkür ve masivadan sıyrılmaktır.

Bayram, Rahmani ziyafet sofrasına davete layık görülmektir.

Allah Resulünün (s.a.v) ruhaniyetinin riyasetinde oturmak, bu ziyafet sofrasına davete layık görülmektir.

Bu manevi ikram ve ihsanlar Muhammed ümmeti içindir peki neden?

Allah, Al-i İmran suresi 110. Ayette “Küntüm hayra ümmetin uhrivet linnasi…” buyurmaktadır. Yani; “Siz insanlık için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz…” Sizler Levh-i mahfuzda ümmetlerin en hayırlısı ve en faziletlisi olarak tescil edildiniz takdir-i ilahi böyle tecelli etmiştir, itiraz edilemez.

Bu ümmetin diğer ümmetlerden hayırlı olarak kainata ilan edilmesinin sebebi, emri bil maruf ve nehyi anil münkerle vazifelendirilmiş olmasıdır. Bu kutsal vazife sadece Muhammed Ümmetine hastır.

Diğer ümmetlerde bu görev kabilevidir. Muhammed ümmetininki ise cihanşümüldür. Bütün insanlığı kaplar. Bu ayet (Al-iİmran 110) Müslüman’ın uydu olmayacağını (olamayacağını), kendisine uyulacağını ve yenileneceğini haber veriyor. Bu ayda temeli atılan İslam nizamı Müslümanın kuyruk olamayacağını tebliğ ve davet yoluyla beyan ediyor. Yüce Allah, Ümmeti Muhammed’e liderlik, önderlik hakkı ve vazifesi ermiştir. Bu kaçınılmaz bir gerçektir. Zira ahiret hesabının ağırlığı bu konudadır.

Allah, Bakara suresi 30. ayette, ferden ferda her mümini, her muvahhid Müslümanı yeryüzünde kendine halife ilan etmiştir. Buna ferdi halifelik deniyor. Her Mümin bu makamına gereğini yüklediği sorumluluğu yerine getirmekle mükelleftir. Yarın ahrette bunun da hesabı sorulacaktır.

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazan ve bu ayda ayet ayet inmeye başlayan Kur’an bize şunları hatırlatıyor.

a) Siz yükselmek ve yeryüzüne hakim olmak ve ilayikelimetullah için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz.

b) Siz, insanlığın kumandasını ele almak ve sürdürmek için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz.

c) Siz, ehl-i şirkin, ehl-i küfrün, haçlının, Siyonist yahudinin piyonu olmak için çıkarılmadınız.

ç) Bu ayet bize kimliğimizi hatırlatıyor.

Bir biçare bir Allah dostuna:

-Efendim bir dua et de Muhammed Ümmeti Kurtulsun.

O ZAT: Sen bana Muhammed ümmetini göster o zaten kurtulmuştur diye cevap verir.