1957 yılında Elazığ’ın Palu İlçesinde doğan KONTV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nurettin Kılıç Konya ile tanışma hikayesini Konya Yenigün Gazetesi okurları için anlattı. Konya’nın kendisini güzel karşıladığına dikkat çeken Nurettin Kılınç, Konya’da Selçuklu havası olduğuna dikkat çekti.

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

Ben Nurettin Kılıç 1.1.1957 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde doğdum. İlk, orta ve Lise tahsilimi Elazığ’da tamamladım. Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünü kazandım. Sanat Enstitüsü çıkışlı olmam sebebiyle Elazığ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde göreve başladım. Memurken Konya’yı kazandım. Öğrenci yıllarımda Millî Türk Talebe Birliği ( MTTB) ‘de idarecilik yaptım. MTTB’de büyüdük. MTTB’de çeşitli alanlarda görev aldım. Konya’ya üniversite okumaya geldiğimde gündüz Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde memur olarak görev yaptım. Akşamları ise okula gittim. Memuriyet hayatımızı Konya’da sürdürdük.

Konya’ya yolunuzun düşmesi nasıl oldu, bunun hikayesini dinleyebilir miyiz?

1977 yılında Konya ile yolumuzun kesişmesi üniversite eğitimim için gelmem ile oldu. Konya’da bir yanda okurken bir taratanda memurluk yaptık. Üniversite bittikten sonra Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne devam ettim. 1985’de bakanlıkların birleşmesi ile birlikte Ticaret Şube Müdürlüğü görevine vekâleten atandım. 4 yıl kadar Ticaret Şube Müdürlüğü yaptım. Daha sonra belediyeci oldum. Konya Büyükşehir Belediyesinden de çeşitli görevlerde bulundum. Gerek memuriyet hayatımda gerekse öğrencilik yıllarımda MTTB’deki görevlerime Konya’da devam ettirdim.

Konya sizi nasıl karşıladı, Konya’ya yerleşmenizin üzerinden geçen zaman içerisinde hem siz, hem çevreniz hem de sosyal hayatınızı etki eden ne gibi değişimler oldu?

Konya bizleri oldukça güzel karşıladı. Konya’da Selçuklu bir ruhu var. Doğu ve Güneydoğu’dan gelmişseniz oraya gitmeyenler farklı bir yapı içerisinde oluyor. Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlara karşı olan olumsuz algıyı kırdık.

Konya hakkında görüş, fikir, düşünce ve önerileriniz nelerdir?

Konya gezilecek ve görülecek ve yaşanacak hakikaten güzel bir şehir.

Konya’ya yerleştikten sonra kendi memleketinizle bağınızı tamamen kopardınız mı, yoksa akraba, dost vs bağlarınız ve kültürel bağlarınız devam ediyor mu?

Annem ve babam Elazığ’da yaşarken her bayramda Elâzığ’a gidiyordum. Sonra ailem Konya’ya yerleşti. 1995 yılında babam, 1998 yılında annem vefat etti. İkisinin de kabri Üçler Mezarlığında. Memleketimiz ile de gönül bağımızı da hale sürdürüyoruz.

Gittiğinizde size Konya’yı soruyorlar mı? Konya’yla ilgili muhataplarınıza neler anlatıyorsunuz?

Memlekete gittiğimizde Konya ile ilgili merak edilenleri bizlere soruyorlar. Bizler de Konya ile ilgili merak edilenleri cevaplıyoruz.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim