Mali yokluk ve yoksulluk sınırının yaşandığı ülkelerin başında geliyor. Ülkede imkanların kısıtlı olması vatandaşların geçimini zorlaştırıyor. Uzun süredir Fransa sömürgesinde olan ülke, halen ciddi bir bağımsızlık mücadelesi veriyor. Malililer, Fransa’nın Kuzeyde sömürmeye devam ettiği kaynakları, ayrılıkçı gruplar ve paralı askerler aracılığı ile korumaya çalışıyor. Mali’de Kurban Bayramı’nın bu yokluk içinde en güzel şekilde kutlanmaya çalışıldığını söyleyen Yardımsever Suat Altınsoy ise, bayramlık kıyafet geleneğinin Mali için çok önem taşıdığını, sadece bayram için saklayıp kullandıkları renkli bayramlıklarının olduğunu dile getirdi.

2-5-26

5 BİN KİŞİ ETE DOYUYOR!

Mali’de bayramda kendi imkanları ile küçükbaş kurban kesenlerin bayram namazından önce kurbanlıkları tıpkı bir çocuk gibi yıkayıp pırıl pırıl yaptıklarını belirten Suat Altınsoy, tertemiz kurban geleneklerinin olduğuna dikkat çekti. Altınsoy, dostlarının katkılarıyla akşama kadar süren kurban kesme ve dağıtım programı ile önceden tespit edilmiş ve fiş verilmiş yaklaşık 4-5 bin kişiye kurban eti dağıtıldığından ve yaklaşık 10 senedir bu faaliyetlerin devam ettiğinden de bahsetti.

Pazarda zam furyası! Pazarda zam furyası!

2-6-27

BU İŞ SEYAHAT DEĞİL HİZMET

Mali’nin Seguo şehrinde kurban paylaşma faaliyeti yaptıklarını kaydeden Altınsoy, bu işin seyahat değil de hizmet ve sorumluluk olduğunu düşünen herkesin hep aynı yerlerde çalışmaları gerektiğini vurguladı. Altınsoy, “Bu aynı zamanda sosyal ve siyasal iletişimin yoğunlaşmasına sebep olan bir durum. Uzun süredir Hristiyan Fransız beyaz adamı görüp “bonjour” diye hitap eden yerel halk, kendilerine Allah’ın selamı ile karşılık veren birini görmenin şaşkınlığını yaşıyor. Abdest almanızı, namaz kılmanızı seyrediyorlar” dedi.

2-8-26

10 SENEYE BİRÇOK YARDIM SIĞDI

Mali’de düzenli olarak yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü bu 10 senelik süre zarfında dostlarının katkılarıyla yapılmış yaklaşık 50 adet su kuyusu açıldığına dikkat çeken Altınsoy, “Her sene kurban programı için gidildiğinde kuyularımızın durumu kontrol edilir. Diğer zamanlarda da yerel dostlar bu kuyuları takip ederler. Bunun haricinde 2 tane 3 derslikli okulumuz, 2 tane camimiz de burada mevcut. Bunlar düzenli takip edilir ve eksikleri tamamlanır” şeklinde konuştu.

2-7-28

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Birkan Bakay