Konyaspor’a Konyalı firmalar neden destek vermiyor?

Süper Lig’de yoluna emin adımlarla devam eden Anadolu Kartalı Konyaspor, kendi imkanları ve gücü sayesinde bir şeyler yapabilmek için canla başla çalışıyor. Süper Lig’e bakacak olursak her takım aslında herkesi yenebilecek kapasiteye sahip. Öncelikle bu kutsal yolda Konyaspor Teknik heyeti başta olmak üzere, şeffaf bir yönetim anlayışı içinde olan tüm camiayı tebrik etmek isterim. İşlerinin haklarını her zaman veriyorlar. 

Ben burada aslında birkaç hususa dikkat çekmek istiyorum. Özellikle dikkatimi çeken bir şeyi vurgulamak istiyorum. Konyaspor, Kulüp Başkanı Sayın Fatih Özgökçen önderliğinde Arabam.com ile çok güzel bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Böyle bir anlaşma yapmak ve bunu yürütmek gerçekten takdire şayan bir konu. Sayın Başkan Fatih Özgökçen zaten daha önceki açıklamalarında hep kulüp içindeki mali dengeyi korumaktan ve Konyaspor’a para kazandırmaktan söz ediyor. Hem yönetim hem de başkan aslında elinden gelenin en iyisini yapıyor. Arkadaşlar bir yönetici olmak ve birçok sorunla boğuşmak aslında kolay bir iş değil. Arabam.com ile yapılan anlaşma hakkında rakamsal olarak bilgi vermeyeceğim lakin alınan rakam, Konyaspor adına müthiş bir başarı hikayesidir. 

‘MARKAYA SAHİP ÇIKIN’

Sizlerde biliyorsunuz ki, Konyaspor’a bu sene sponsor olan benim bildiğim kadarıyla hiçbir Konyalı firma yok. Peki neden yok? Bunu kendime sormadan edemiyorum. Konya sanayisi madem bu kadar güçlüyse Konyaspor’a neden destek vermiyor? Bu durum aslında akıllarda soru işareti oluşturuyor. Konyaspor menfaatleri için gece gündüz mücadele eden Konyaspor yönetimine, Konyalı sanayicilerde sahip çıkmak zorundadır. Bu şehrin değerini korumak sadece Konyaspor yönetiminin değil, aslında herkesin görevidir. Birlik ve beraberlik içerisinde olmak gerekmiyor mu? İSO verilerine yada diğer istatistiklere baktığımız zaman ekonomik olarak adından söz ettirmeyi başaran birçok firma olduğunu görüyoruz. Tabi başarılarını da takdir ediyoruz. Lakin bu şehrin markasına destek vermek aslında onlarında görevidir. 

‘KONYA SANAYİCİ GÜÇLÜ BİR ŞEHİR’

Bizler Konya Sanayisi olarak, mesleki grupları ile beraber çok güçlü bir yapıya sahibiz. Birçok odamızda var. Bu potansiyeli Konyaspor adına doğru kullanmak gerekiyor. Avrupa Futbolu ’nu inceleyecek olursak, aslında İngiltere başta olmak üzere birçok kulübe iş adamlarının yoğun destek verdiğine şahit oluyoruz. Ben bunu Konya’da göremiyorum.

PEKİ NE YAPILABİLİR?

Hadi hep beraber düşünelim. Benim aklıma hemen forma kampanyası geliyor. Misal Konyaspor bir forma, bayrak yada atkı kampanyası başlatabilir. Bu kampanyayı sanayicilerimiz değerlendirirse bence maddi olarak kulüp güzel kazançlar elde edebilir.  Misal bir firmanın 10 bin adet atkı aldığını düşünün. Yine bir firmanın 20 bin adet bayrak aldığını düşünün. Bu şehri iş adamlarımızın desteği ile bayraklar ile donatsak güzel olmaz mı? Konyalı firmaların bundan faydalanmaları için kampanya olmasına da gerek yok. İstedikleri zaman Konyaspor’a destek olabilecek maddi güce sahipler. Bugün Konyalı olmayan bir firma Konyaspor’a gelip destek olabiliyorsa, bunu aslen Konyalı olan firmalarda yapabilir.

‘BİRLİK BERABERLİK ŞART’

Reklam ya da sponsorluk noktasında aslında birçok alternatif var. Bildiğim kadarıyla şort ve çoraplarda Konyaspor’un şuan sponsoru yok. Tüm Konyalı firmalara söylüyorum. Bu konuda destek olun. Şort olsun, forma olsun, bayrak olsun, atkı olsun. Hiç fark etmez. Mesela en azından deplasman masraflarını giderin. Borç yiğidin kamçısıdır elbet. Ama bu işler sadece yönetim ile değil, birlik ve beraberlik içerisinde olur. Destek gelmeyen kulüplerin şuan ne aşamada olduğunu hepimiz biliyor ve görüyoruz. Tüm sanayici iş adamalarını Konyaspor’a destek vermeye davet ediyorum… Saygılar…