Resmi Gazete ‘de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne göre her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanacak. Geride bıraktığımız haftada da Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir tarafında olduğu gibi Konya’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyeleri beraber Çevre ve Sıfır Atık Festivali gerçekleştirildi. Gerçekleştiren etkinlikler ile 7’den 70’e tüm vatandaşlara doğayı koruma, çevreyi kirletmeme, çevreye saygılı olma, atıkların geri dönüşümüne ve ekonomiye kazandırılabilir şekilde toplanması gibi konularda farkındalık oluşturdu. Festival kapsamında öğrenciler ve eğitimciler tarafından geri dönüşüm ile yapılan tasarımlar ile geri dönüşümün önemi de oldukça güzel anlattı. Ben de Çevre ve Sıfır Atık Festival’ini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yakından görme imkanı buldum. Zaten başta Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Meram Belediyesi Sıfır Atık Konusunda yaptığı çalışmalar Türkiye genelinde belediyelere örnek olurken yapılan bir festival ile de bu başarı taçlanmış oldu. Konya Belediyeleri ve kamu kurumları ile hayata geçirdiği projeler ile adından söz ettirirken Konya Modeli Belediyecilik anlayışı ile belediyeciliği öğreten bir şehir konumunda. Konya’da Çevre Haftası kapsamında Çevre ve Sıfır Atık Festivalinin gerçekleşmesine destek veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a şehrimizde bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a ve festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese ve görevlilere teşekkür ederim.

KONYA’NIN BİRLİKTELİĞİ ANKARA’DA GÜÇLÜ ŞEKİLDE SERGİLENDİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum , Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya eski valililerinden Mehmet Necati Çetinkaya, AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Daire Başkanı Halil Koç’un katılımı ile Konya’nın kendine özgü kültürünün, sanatının ve özel tatlarının ziyaretçilerle buluştuğu “Konya Günleri” Ankara Millet Bahçesi’nde başladı. Ankara Konya Günleri kapsamında Konya’nın güzellikleri Ankara’da yaşayan vatandaşlarla buluşmanın yanında Konyalıların de memleket hasretini bir nebze de olsun gidermesine vesile olacak. Bu güzel organizasyonda başarılı bir şekilde gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ederim.

SAADET MERAM GENÇLİK KOLLARINI TEBRİK EDİYORUM

Hayat pahalılığın artığı bu günlerde alım gücünün ister istemez azaldığı bu günlerde Saadet Partisi Meram İlçe Gençlik Kolları Meram Uzunharmanlar pazarında Canı meyve çeken çocuklara ‘Göz Hakkı Manav’ından ücretsiz meyve dağıttı. Bu güzel çalışmayı imza atan Saadet Partisi Meram Gençlik Kolları Başkanı Hasan Ali Dayan ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ediyorum. İnşallah bu güzel uygulama diğer siyasi partiler ve STK’lara örnek olması temennisiyle.

ULAŞ TEKERKAYA BİR KEZ DAHA GURURLANDIRDI

Kıymetli ağabeyim, Konya’mızın başarılı şeflerinden Somatçı Fihi Ma Fih Restaurant sahibi Ulaş Tekerkaya, Dünyanın en prestijli yemek kitabı ödülü olan Gourmand World Awards’da Konyalı Şef Ulaş Tekerkaya’nın yazdığı "Boncukluhöyük ve Çatalhöyük 10.000 Yıllık Mutfak Kültürü" kitabı yarışa dahil edilmeden ödüle layık görüldü. Karatay Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayınlanan Boncukluhöyük ve Çatalhöyük 10.000 Yıllık Mutfak Kültürü kitabı dünyanın en prestijli gastronomi kitabı ödülü olan Gourmand World Awards’da Gourmand A06 özel ödülüne layık görüldü. Geçtiğimiz hafta İsveç’in Umea kentinde düzenlenen törende Ulaş Tekerkaya kitabın sunumunu yaparak ödülünün hayırlara vesile olmasını diliyorum.