İMAM HATİP OKULUNUN ÜÇ GÜLÜ

1986-1999 yıllarında Konya İmam Hatip Lisesi’nde beden eğitimi dersi öğretmeni olarak görev yapan, kendisi de eski bir millî atlet olan Erdem Şerbetçigil, bu yıllar arasında birçok atlet yetiştirdi. Bunlardan bazıları millî oldular, bazıları Türkiye çapında dereceler elde ettiler. Bazıları da yetenekleri çerçevesinde gerek okul gerek bölge gerekse kulüp formalarıyla hizmetlerde bulundular. İşte bunlardan üçü: Mehmet Fatih Yüksel, Osman Bozdemir ve Lokman Koyuncuoğlu.

Seyit Bilici ve takım arkadaşı Lokman Koyuncuoğlu otelde istirahatte.

MEHMET FATİH YÜKSEL

27/05/1980 yılında Konya'nın Doğanhisar ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Beyşehir, orta ve lise öğrenimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezun oldu.

2001-2016 yılları arasında Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde spor uzmanı olarak görev yaptı.  2011 yılında SÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Anatomi ABD) ve 2015 yılında da Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor ABD’de doktora eğitimini tamamladı. 2016-2017 yılında Aksaray Üniversitesinde yrd. doç. olarak çalıştı. 2017 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde kurucu öğretim üyesi olarak atandı. 2018 yılında doçentlik unvanı kazandı.

Ali Kamber Osman Bozdemir ve Ali Topal antrenmanda.

Spor yaşantısına 1993 yılında atletizmle başladı. Konya İmam Hatip Lisesi ortaokul üçüncü sınıftayken beden eğitimi dersi öğretmeni Erdem Şerbetçigil tarafından okul kros takımına seçildi ve 2000 yılına kadar aktif sporculuk yaptı. Bu süreçte Konya İmam Hatip Lisesi ve Selçuk Üniversitesi okul takımları ayrıca Konya PTT Spor ve Konya Telekom Spor kulüpleri adına yerel ve ulusal düzeyde iki yüz civarında yarış koştu.

Farklı yaş kategorilerinde Konya şampiyonluklarının yanı sıra ulusal düzeyde Yıldız Kulüpler Pist Türkiye Şampiyonasında 3000m’de Türkiye 2’ncisi ve 5000m’de Türkiye 4’üncüsü oldu. Takım halinde yıldızlar kros ligi Türkiye ikincisi olan Konya PTT Spor Kulübü’nün kadrosunda yer aldı.

Mehmet Fatih Yüksel önde Mustafa Ertavukçu takipte.

Aktif sporculuk sonrası 2016 yılına kadar il düzeyinde ve ulusal düzeyde atletizm hakemi olarak görev yaptı. Ayrıca amatör düzeyde Maliyespor, Üniversitespor, Akviran Kültürspor, Köy Hizmetlerispor kulüplerinde futbol oynadı.

1998-2015 yılları arasına Kombassan Konyaspor, Çevre Ormanspor, Selçuklu Belediyespor basketbol kulüplerinde on iki yıl süreyle kondisyoner olarak çalıştı. Üniversite öğrenimi sırasında tanıştığı badminton branşında okul ve kulüp takımlarında sporcu olarak ve sonrasında yedi yılı millî takım olmak üzere on iki yıl antrenörlük yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Fatih Yüksel halen Bedensel Engelliler Badminton Milli Takım antrenörü olarak görev yapmakta ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor ABD/Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Konya kros yarışı 1. Ali Topal, 2. Mehmet Fatih Yüksel 3.Mehmet Erdeğer.

                                                            

OSMAN BOZDEMİR

1977 yılında Konya’nın Meram ilçesinde dünyaya gelen Osman Bozdemir, 1991 yılında Konya İmam Hatip Lisesi’ne başladı. Bozdemir, 1992 yılında beden eğitimi dersi öğretmeni Erdem Şerbetçigilin teşvikiyle atletizmle tanıştı. 1992 yılında okul takımının yanı sıra PTT Spor Kulübü’nde de yarışlara katıldı. 1993 yılında Atletizm Ortaokullar Türkiye Şampiyonası’na katılan ve Türkiye şampiyonu olan Konya İmam Hatip Ortaokulu takımında 400m ve 3000m birinci olarak okulunu başarıyla temsil etti.

1980 liegt yılların Milli atleti beden eğitimi öğretmeni Erdem Şerbetçigil atletizmin İHO’ndaki hamisi.

1996-1998 yılları arasında Türk Telekom Spor’da koştu. 1998-2004 yılları arasında tekrar PTT Spor bünyesinde yarışlara katıldı.

400m,1500m,3000m, 5000m,12000m ve 1500m engelli branşlarında ve hakem olarak atletizme hizmet etti.

Eğitim hayatı boyunca gazetecilik mesleğini de bir arada yürüten Bozdemir, 2001 Yılında SÜ BESYO’ dan mezun olduktan sonra özel bir okulda öğretmenliğe başladı.

Arkadakiler; Mehmet Çelik, Cemil Küçükkolbaşı, Abdullah Şanlı, Ali Kanber, Mehmet Erol, Mevlüt Çiftçi, Mehmet Ali Uysal, Hasan Olcay,

Öndekiler; Erdem Hoca , Kemal Küçükköroğlu , Ali Topal, Fatih Yüksel , Muammer Tüysüz, Soner Ergün, Hüseyin Özdemir, Doğan Nur, Yaşar Çelik

Fotoğraf Sakarya 1998.

2011 Yılında Necmettin Erbakan Üniversitesine basın müşaviri olarak görevlendirildi.

Birçok sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği de yapan ve gönüllü hizmet eden Bozdemir’in hali hazırda atletizm federasyonu eğitim kurulu üyeliği, Eğitim Birsen Konya 2 nolu şube üyeliği, TYB Konya şube üyeliği, Konya Gazeteciler Cemiyeti üyeliği ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği üyeliği bulunuyor. Çocuklar, geleneksel oyunlar, drama, geleneksel Türk meddahlığı ve sahne sanatları alanında çalışmaları bulunan Bozdemir’ in “Harmanbiş” adında bir de oyun kitabı bulunuyor.

    Evli ve üç çocuk babası olan Bozdemir, halen Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

İHO Konya Şampiyonu Ayaktakiler Beden eğitim öğretmeni Erdem Şerbetçigil, Şamil Koçak, Sami Söğüt, Mehmet Çelik, Muttalip Özdemir, Hasan Eroğlu, Mesut Cengiz, Ali Kamber, Lokman Koyuncuoğlu Oturanlar; Mustapha Tam, Ali Topal, Kasım Örnek , Ahmet Gönülal, Ömer Faruk, ?, Mehmet Eser, Kasım Eser, İbrahim Yaprakçı.

LOKMAN KOYUNCUOĞLU

1973 Konya doğumlu Lokman Koyuncuoğlu, Konya Karatay Büyük Sinan İlkokulu, Konya İmam Hatip Lisesi ve SÜ İlahiyat Fakültesi mezunu.

1988 yılında İmam Hatip Lisesi orta kısımda atletizm takımı seçmelerini kazanarak spor yapmaya başladı. İlk yıllarda daha çok kros ağırlıklı antrenmanlar yaptı, yarışlara katıldı, bireysel dereceler ve takım dereceleri elde etti.

Kendisini atletizme kazandıran beden eğitimi dersi öğretmeni Erdem Şerbetçigil’in teşvikiyle puanlı atletizm branşlarına da yoğunlaştı. Özellikle orta mesafe koşularında kayda değer başarılar elde etti.

1. ligde mücadele veren PTT Takımı Ayaktakiler; Ali Topal, D. Ali Erdoğan, M. Ali Uysal, Hasan  Olcay, Soner Ergün, Erdem Şerbetçigil, Kemal Küçükköroğlu Mevlüt Çifçi, Doğan Nur, Yaşar Çelik, Fatih Yüksel, Hüseyin Özdemir, Oturanlar; Kemal Gümüşçay, Cemil Küçükkolbaşı, Mehmet Çelik, Mehmet Erol, Mevlüt İnanır, Fatih Bayrakçı, Abdullah Saru, Ali Kamber, Sami Söğüt.

Okul müsabakalarında 4x100 ve 4x400 takımlarında yer aldı. 200, 400, 800 ve 1500 metrede Konya, bölge ve Türkiye yarışlarında derceler elde etti.

1992 yılında Konya GSM adına İzmir’de katıldığı yarışmalarda dekatlon dalında Türkiye ikincisi oldu.

Spor hayatındaki başarısını, kendisini atletizme kazandıran Erdem Şerbetçigil’e güvenmek ve onun verdiği antrenman programını en iyi şekilde uygulamak olarak tarif ediyor. Gençler için vazgeçilmez sporun atletizm olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye’nin genç nüfusu spora yönlendirmesiyle çok önemli uluslararası başarılar kazanılacağına inanıyor.

 “Yeni Haber” gazetesi sahibi Lokman Koyuncuoğlu, Konya basınına hizmet etmeyi sürdürmektedir.