Elektronik ticaret büyümesini sürdürürken yeni trendlere de kapısını açıyor. Bu kapsamda daha iyi satış ve müşteri memnuniyeti için yeni uygulamalar devreye alınıyor. E-ticarette son birkaç yılın en popüler konusu ise canlı yayın satışları. Konya’da Meryem Altıntaş tarafından kurulan Rustikev firması, e-ticaret modelini devreye alarak, sosyal medya hesaplarından canlı yayın ile mezatlar gerçekleştirerek satış yapıyor. Gerçekleştiren mezatta hem bilgi veriliyor hem de halı, kilim tutkunları canlı yayın ile ürünleri alabiliyor. Geçmişten gelen en özel kültürümüz olan El dokuma halı ve kilimleri gelecek nesillere aktardığını ifade eden Rustikev sahibi Meryem Altıntaş, “Müşterilerine her zaman güvenilir dürüst satış yaparak kısa zamanda Türkiye’nin 81 iline gönderim sağlayan emek Bilgi ve tecrübe ile birlikte kendi müşteri kitlesini ve takipçilerini oluşturmayı başaran Rustikev’in serüveni, 1987l’li yılların başlarında Konya’nın  Güneysınır ilçesinde el tezgahlarında dokunan unutulmaya yüz tutmuş, Konya halı ve kilimlerini dokuma başlayarak günümüze kadar gelmiştir. Geçmişten gelen en özel kültürümüz olan El dokuma halı ve kilimleri gerçek değer bilen geçmişine ve gelecek nesillere kıymet veren siz değerli müşterilerimize en güzel şekilde tedarik etmeyi ve en güvenilir şekilde yollamayı kendine görev edinmiştir” dedi.

7-3-15

‘GEÇMİŞİ GÜNÜMÜZ İLE BULUŞTURUYORUZ’

Rustikev’in serüveni hakkında bilgi veren Rustikev sahibi Meryem Altıntaş, şunları kaydetti, “Rustikev markasını ben bundan 10 yıl önce aslında benim açtığım bir internet sayfanın ismi. Kendi adıma bir sayfa açmamıştım.  Evimin eski ve yeni halini paylaşıyordum. Sürekli bir restorasyon yapıyorduk. Kendi çabalarımızla, kendi ellerimizle yaptığımız eşim mesela evin bir köşesine eşim diş hekimi ama onun da elinden bazı şeyler geliyor. Bir küçük bir dekorasyon yapıyoruz kendi el emeklerimizde onu paylaşıyoruz öncesi sonrası diye. Baktık on bin takipçi olmuştu. Aslında bir ticarete çevirme fikri vardı içimde.  Piyasada aç olan bir şeyi arıyordum. Yani bu insanlara ne sunabilirim Bu sayfada hem hizmet olmalı hem insanlara unutulmuş bir şey sunmalıyım, bilgilendirmeliyim. Hem bu işten keyif alarak ben ticaretini yapmalıyım diye. Bu düşünce içerisindeydim. O an evimizi dekore ederken el dokuma halının eksikliğini ve   bunun sadece çok üst grup insanların alabildiğini belli yerlerde var olduğunu çok çeşidin olmadığı küçük dükkanlarda az ürünün ve çok pahalı ürünlerin olduğunu gördüm. Bunu fark ettim. Sonra bir tesadüf bir Isparta halısı geçti elimize o sırada bin lira gibi bir rakama halıyı aldık.  Halbuki herkesin evinde muhakkak babaannesinden kalmış bir Isparta halısı bulunabiliyor. Bizim o sırada evde bir bundan dört yıl önce alınmış yedi sekiz bin liralık bir makine halısı vardı. Onun üzerine Isparta halısını serdiğimizde bile evinin enerjisinin değiştiğini gördük. Çünkü makine akrilik bir halı. Doğal olmayan bir halı. Malzemesi, akrilik malzemedir. Bütün ayaklarımızın altında zamanımızın geçtiği, vücudumuzun enerjisini atamadığımız, bütün günün yoğun eksi elektriği bizimle kalıyor.  Uykumuz da bizimle devam ediyor. Halbuki o ayaklarımızın altında bir yün olduğu zaman uykumuzu daha rahat alırız artık. Çünkü oturduğumuz zaman onu bir yandan ayaklarımızın altında akıtabiliriz. O gerçekten evin enerjisini ve bizim de enerjimizi değiştirdi. Basit bir Isparta halısıydı. Neden basit diyorum? Çünkü Isparta halıları hantaldır hani en fazla şu an Türkiye'de kooperatiflerde üretilmiş en kalın dokumalardır. Bu ürün benim el dokuma halının enerjisini keşfetmemi sağladı. Öyle söyleyeyim. Sonra ona uygun kırlent dekore etmek istedim. D erken internette araştırmaya başladım. Şu an Fethiye'de küçük bir mağazası olan ortağımla tanıştım. Onda kırlentler vardı.  El dokuma antika kilimler kestirmiş kırlent haline getirmiş. Onlar da altı kardeşler. Hepsi halıcılığın farklı alanları ile ilgileniyor ve halıcılık adına her şey tek bir elden çıkıyor. O benim için çok büyük şanslı oldu tabii ki.  Ortağımın elinde çok çeşit kırlent çeşidi vardı. Önce kendisinden 6 kırlenti aldım ve Instagram’da paylaşmam ile büyük bir beğeni oldu. Orada doğru yolda olduğumu fark ettim. Bu yolda ilerledim.”

‘MEZATLARIMIZA İLGİDEN MEMNUNUZ’

Konya’nın ‘İletişim Bekçisi’ oldu Konya’nın ‘İletişim Bekçisi’ oldu

Instagram’da düzenledikleri müzayedelere yoğun ilginin olduğunu ifade eden Altıntaş, “Müşterilerimiz müzayedelerimizi bekliyorlar. İnsanlar bizim müzayedemizde halıları tanıyorlar.  Biz müzayedemizde her halının yöresini de anlatıyoruz. İnsanlar artık el dokumayı tanımaya başladılar. Herkesin bir halıcı gibi bilgisi olmaya başladı. “Hangi yörenin halısı, ne halısı, nasıl yapılmış, tarihi neymiş?”  Bunu da öğretmeye başladık. Burası halıcılığın ötesine geçti. Genellikle haftada bir gün müzayedemizi Instagram’da canlı yayın üzerinde yapıyoruz” diye konuştu.

7-5-13

 ‘RUSTİKEV ARTIK BİR MARKA OLDU’

Rustikev’in artık Türkiye’nin ve dünyanın markası olduğuna dikkat çeken Altıntaş, “Rustikev ciddi anlamda bir marka oldu. Türkiye'nin ötesinde dünyada bir marka olmaya başladı. Güney Amerika’da Ekvador’a gönderdik en son. Yaptığımız iş ile farklı ülkelerin isimlerini görmeye başladık. Kısacası Konya’dan dünyanın dört bir tarafına ürünlerimizi gönderiyoruz.  Yine ülkemizin içinde illere gönderiyoruz.  Yabancı müşterilerimiz mağazamıza gelmek istediklerini bizlere üç ay öncesinde söylüyor ve ben de defterime not alıyorum ve onların geldiği zaman Konya’da olmaya gayret ediyorum” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Birkan Bakay