Korona zuhur edince, sünnet, evlenme ve asker uğurlama törenleri yasaklanmıştı. Korona bitti yasaklar kalktı. Eğleniyoruz, mutlu oluyoruz, haftanın yorgunluğunu atıyoruz diyenler, silahla gelişi güzel ateş açmaya, araçlarıyla oluşturdukları konvoylarla korna öttürüp, vatandaşı rahatsız etmeye, adeta terör estirmeye başladılar. Evleniyorsan evlen, askere oğlunu gönderiyorsan gönder, çocuğunu sünnet yaptırıyorsan yaptır… Ama insanları niye rahatsız ediyorsunuz kardeşim! Kimse kusura bakmasın, bağırıp çağırmak, gürültü çıkarmak, mahalle, sokak ve caddelerde korna öttürmek ne damadı daha yakışıklı, gelini daha güzel ne de sünnet çocuğunu ömür boyu zengin, düğünü daha şahane yapmıyor. Düğün konvoyları çift şeritli yolun tamamını işgal ediyorlar! Gösteriş ve riyakarlık yapıp, “en çok araç bizim cemiyetimizde var” dercesine durmaksızın otomobillerin kornalarına basarak etrafı rahatsız ediyor, gürültü kirliliği yapıyorlar! Kendilerinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bu şamatacı gruplar, arkalarına takılmış ambulansların sirenlerini bile duymuyor, içinde canınla uğraşanlara zerre kadar saygı göstermiyorlar. Oysa o canı yanan, belki komşuları, belki de akrabaları. Şehrimizi yöneten başta Valimiz Vahdettin Özkan olmak üzere İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç ve şehrimizin diğer yetkililerinde vatandaşları rahatsız eden konvoylara dur demesini rica ediyorum.

KONYA’DA YAZ DOLU DOLU GEÇECEK

Konya’da son yıllarda gerçekleşen kültür sanat programlarının yanı sıra gerçekleşen organizasyonlar ile Konyalılara unutulmaz anılar yaşatılıyor. Konya’da Konya Büyükşehir Belediyesi önderliğinde çok ciddi organizasyonlara geçtiğimiz yıl itibariyle başladı. Gerçekleşen etkinlikler ve festivaller ile Konya marka olma yolunda ilerliyor. Özellikle geçtiğimiz yıl gerçekleşen Bisiklet Festivali, Konya GastroFest, Kitap Fuarı gibi organizasyonlar ile Konyalıları güzel vakit geçirmesini sağladı. Konya Büyükşehir Belediyesi bu yaz da yine dolu dolu organizasyonlar ile Konyalıların anıların üzerine yeni anılar eklenmesini sağlayacak. Bakalım yaz ayında Konya’da ne tür festivaller gerçekleşecek. Konya’da gerçekleşecek bazı organizasyonları bizler biliyoruz ama siz kıymetli okurlarımıza sürpriz olsun diye yazmıyoruz. Konyalı olarak sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu güzel etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine şahsım ve Konyalılar adına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

KONYA İŞ DÜNYASININ BAŞARI HİKAYELERİ BU KANALDA

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte internet macerasının gelişmesi ile birlikte YouTube’da çok sayıda içerikler vatandaşlar ile buluşuyor. YouTube da hazırlanan bu içerikler ile bizler çok şeyi öğrenebiliyoruz. Özellikle YouTube her konu vatandaşlar tarafından yoğun izlenirken özellikle başarı hikayeleri daha yoğun izleniyor. Bu kapsamda Konya’da kıymetli ağabeyim İletişim ve Reklam endüstrisindeki 15 yılı aşkın tecrübesiyle Sedat Aydemir İş dünyasından gerçek hikayeler, deneyimler ve tavsiyeler ile Konya Esnafının örnekliğini ve başarısını açmış olduğu Konya Esnafı adlı YouTube kanalı ile Konya’dan dünyaya yayılmasını sağlıyor. Konya Esnafının işine olan aşkını ve müşterileri ile de olan ilişkisini de aktarıyor. Kıymetli ağabeyim Sedat Aydemir ağabeyim kanalına siz kıymetli okurlarımdan abone olarak destek vermenizi beklediğimi de ifade etmeden geçmeyeceğim. Ha bu arada YouTube girmişken naçizane benim YouTube kanalıma da desteklerinizi bekliyorum.

MEVLANA MEYDANI VE ÇEVRESİNDE ZABITA VE POLİS SAYISI ARTIRISIN

Havaların ısınması ile birlikte başta ülkemizin dört bir tarafı başta olmak üzere dünyanın her yerinde Mevlana Müzesi, adıyla asırları aşan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin "gel" çağrısının simgesi olarak milyonların buluşma noktası olmaya devam ediyor. Eserlerinde sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajlarının işleyen Mevlana için oluşturulan müze en yoğun günlerini yaşıyor. Ancak Mevlana Müzesi, Mevlana Meydanı civarında yetkililer dilenciler konusunda yeteri kadar önlem alsa da Mevlana Meydanı ve çevresinde dilenciler yerli ve yabancı turistleri rahatsız ediyor. Bu konuda hem Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı personelinin hem de İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerin bu civarda tedbirleri özellikle yaz ayında daha da artıracağı kanaatindeyim.

KONYASPOR TARAFTARI 100. YILA YAKIŞAN İNDİRİMLER BEKLİYOR

100 Yıllık Çınar Konyaspor 100. yılına özel düzenleyeceği festival, 11-19 Haziran 2022 tarihlerinde stadyum ve çevresinde yapılacak. Mart ayında gerçekleştiren Gala Gecesi ile 100. yıl etkinliklerine start veren Konyaspor, 9 gün sürecek festival ile de 100. Yıl coşkusunu doya doya yaşayacak. Stadyum içerisi ve dışarıdaki etkinlik alanında düzenlenecek konserlerle renklenecek 100. Yıl Festivali'nin açılış ve kapanışında ışık ve lazer şovlarla mapping gösterimleri olacak ve katılımcılar unutulmaz anlar yaşayacak. Festival alanında yer alacak onlarca alışveriş ve gıda stantı lunapark ve panayır alanları ile tüm zamanınızı eğlenerek değerlendirebilecek. Yine düzenlenecek konserler festivallere renk katacak. Yeşil Beyaz renklere gönül vermiş taraftarla 100 Yıl Festivali için Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen ile Yönetim Kurulu Üyeleri ile emeği geçenlere teşekkür ederken 100. Yıl Festivalleri kapsamında Konya Store’da da ciddi indirimler beklediklerini ifade ediyor. Umarım bu konuda Konyasporlu yöneticiler taraftarının sesini dinleyerek bu çağrıya karşılıksız kalmazlar. Öte yandan Konyasporlu taraftar şehrin kalbi konumunda olan ve yeniden inşa edilen Mevlana Çarşısı’na da 100. Yıllık Kulübümüzün Store mağazasının da yakışacağını belirtiyor.

ALTIN DOKUNUŞLAR FESTİVALİ GÖNÜLLERE DOKUNDU

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivali “Türk Dünyası” temasıyla on binlerce sanatseveri ağırladı. Anadolu’nun en büyük kongre merkezi olan Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Anadolu’nun en büyük sanat festivaline gelenler Türk Dünyası motifleri taşıyan 2 bin 140 eserle birlikte konserlere, atölye çalışmalarına ve konferanslara da katıldı. Bizler de mesleğimiz gereği Altın Dokunuşlar Festivali ziyaret ederek KOMEK öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden özel eserleri de yakından görme imkanı bulduk. Özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan markaların başarısı da görmek ayrıca gururlandırdı. Altın Dokunuşlar Festivali'nde 4 gün boyunca , 100 Bini aşan sanatseverin ziyaret etmesi de festivalin ve içeriğinin ne kadar güzel hazırlandığının kanıtıydı. 16. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivalinde emeği geçen herkesi tebrik eder, çalışmalarında başarılar diledi.

13 YILDIR GÜZEL ARKADAŞLIKLARIN VE DOSTLUKLARIN DEVAMINI SAĞLIYOR

İnsanlar arasında iletişim kurmanın bir yolu, arkadaş olmak sonrada bu arkadaşlıkları kalıcı dostluğa dönüştürebilmektir. Geçmişimizi zihnimizde şöyle bir yokladığımızda bize mazimizi hatırlatan unutulmaya yüz tutmuş çok sayıda arkadaşımızı anımsayabiliriz… Gerçek dostlar her zaman yanımızdadır. İki arkadaş arasında oluşan bağı koparan engeller, dost iki insan arasında engel oluşturmaz! Bu gerçeği Mark Twain şöyle açıklar: "Arkadaşlık kuvvetli bir bağdır. Paraya ihtiyaç olunca başvurulmazsa ömür boyu sürer." Mevlana’ya göre de iyi bir dost; yüreğimize su serpen içimizi rahatlatan bir ilaç gibidir: "Yarasından taze kan sızan gönül ehline, dostlarının yüzünü görmek merhem gibidir." Günümüzde arkadaşlıklar sağlam temeller üzerine kurulamadığı için dostluk binası oluşmadan yıkılıp gidiyor. Sanal ortamda aranan arkadaşlıklar, dostluklara dönüşemediği için çoğu zaman başlamadan bitiveriyor. 13. Yıldır her Cuma günü bir araya gelen kıymetli ağabeylerim Hakan Özkan, Mehmet Özkan, Mustafa Hilmi Biçer, Hasan Tahsin Arslan, Yahya Kemal Arslan, Mustafa Koyuncu ve Osman Selim Doğan ağabeylerim Cuma akşamları farklı mekanlarda buluşarak birlikte yemek yiyor, haftanın ve günün yorgunluğunu oluşan çay sohbeti ortamında adeta atıyor. Bu güzel abilerim Cuma günlerinin yanı sıra acı ve mutlu günlerinde de dostluklarını ve arkadaşlarını unutmayarak birbirlerine destek oluyor. Kıymetli ağabeylerimin bu birlikteliği biz gençlere de arkadaşlıkların ve dostlukların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Yüce Rabbim böyle güzel arkadaşlık ortamlarının sayısını artırsın ve hayatımızda güzel insanlar eksik olmasın.

BAKİ SELAMLAR