2021 yılına son ayı girmiş bulunmaktayız. Ömrümüz olursa 1 ay sonra 2022 yılını karşılayacağız. İnşallah 2022 yılında kuraklık tehlikesinin olmadığı deprem, sel vb. doğal olayların yaşanmadığı, kadın cinayetlerinin olmadığı, koronavirüs salgınında kurtulmuş bir yıl olur inşallah. Evet bugün de siz kıymetli okuyucularımız ile çeşitli konuları paylaşacağım. Günlerde beri ülkemizde ve Konya’da ekmeğe zam konusu konuşuluyor. Fırıncılar yaşanan fiyat artışları sebebiyle ekmeğe zam yapacaklarını belirtirken kimi vatandaş da ekmeğe yapılan zammı fazla buluyor. Bu hayat şartlarında zamlar vatandaşlarımızı ve bizleri de zorluyor. Bunu herkes farkında ancak. Bizler ekmek israfını çok rahat gerçekleştirirken ekmeğe gelen zamma karşı çıkıyor. Günde milyonlarca ekmek çöğe atılıyor. Bunun sebebi ekmeğin ucuz olması ve ihtiyaçtan fazla ekmek alınması. Ekmeğe zam gelmesi fırıncıların giderlerini karşılamak adına önemlidir. Bizler vatandaşlar olarak ekmek israfından kaçınarak ihtiyacımız kadar ekmek alarak hem ekmeğin israf olmasının önüne geçeriz, hem de ekmeklerin daha kaliteli bir şekilde üretilmesine katkı sağlayabildiğimize inanıyorum. Özellikle Anaokullarında, kreşlerde, ilkokullarda, ortaokullarda ekmek israfına yönelik çalışmalar yapılmalı. Yine hazırlanacak kamu spotları ile vatandaşlara ekmek israfı doğru şekilde anlatılmalı. Kuraklığı hissettiğimiz bu dönemde Ekmek’i ve buğdayı israf etmemenin oldukça önemli olduğunun farkına millet olarak varmalıyız. Ekmeğimizi israf etmemeliyiz. Ekmeği israf etmeyelim geleceğimizi koruyalım.

İL MÜFTÜLÜĞÜ YÖNETİCİLERİNE TEBRİK EDİYORUM

Geçtiğimiz Cuma günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya geldi. Erbaş Konya’da çeşitli programlara katılarak diyanet camiasının mensupları ile buluştu. Diyanet İşleri Erbaş’ı beklerken Konya İl Müftülüğü önünde bulunan LED ekranda dönen çalışmalar dikkatimi çekti. Bu ekranlarda dikkatimi çeken çalışmalardan bazıları şunlar idi Dünyamız İsraf Olmasın, Üzerinde komşunun hakkı var, üzerinde her çocuğun hakkı var! Kuraklık ve doğal afetleri hissettiğimiz bu zaman diliminde bu konuları Müslümanlar olarak iyi hatırlamamız gerektiği inancındayım. Yine komşuluk hukukunu unuttuğumuz bu süreçlerde komşuluk kültürünü yeniden hatırlamalıyız. Yine geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize büyüklerimizin daha çok sahip çıkması kanaatindeyim. Biz Müslümanlar olarak emir ve yasakları yeniden hatırladığımızda rabbimizin de bizden rahmetini ve merhametini eksik etmeyeceğini yürekten inanıyorum. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Konya ziyaretleri kapsamında Hacıveyiszade Cami altında Konyalılara hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi de yenilen yüzü ile hizmete açtı. Hacıveyiszade Cami altından bulunan kitapevinde her türlü kitaba ulaşmak mümkün. Konya’mızda hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi’nin yenilenmesinde emeği geçenlere tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Siz kıymetli okuyucularımızın da bu kitapevini mutlaka görmenizi tavsiye diyorum.

TÜRKAV KONYA İSTİKLAL MARŞI’NA VEFASINI GÖSTERDİ

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şubesi, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması ve 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olarak kabul edilmesi sebebiyle önemli etkinliklere imza attı. “12 Ay 12 Etkinlik” projesi kapsamında her ay farklı bir program gerçekleştiren TÜRKAV Konya Şubesi, son olarak “100. Yılında İstiklal Marşı Işığında Türk İstiklali ve Türk İstikbali” konulu kompozisyon yarışması düzenledi.

Gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye girenler ise düzenlenen törenle ödüllerindi. TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur ve Yönetim Kurulu Üyeleri İstiklal Marşı’na vefayı en güzel göstermek adına güzel çalışmanın başarılı bir iş ortaya koydu. Ödül töreninde yarışmaya katılan ve dereceye giren geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eserlerini okumasındaki duygu solondaki katılımcıları ve misafirlerini duygulandırdı. Gençler bu ülkede oyunu olanların oyunlarını bozacaklarını da gösterdikleri duygu ile de gösterdiler. İstiklal Marşı’na büyük vefa göstererek İstiklal Marşı'nın 100. Yılında anlamlı bir organizasyona imza atan TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

2022 BÜTÇLERİNDE YEREL BASINI DA UNUTMAYALIM

Yazımın girişinde de bahsettiğim gibi 2022 yılına bir ay kaldı. Şehrimizde bulunan özel hastaneler, özel okullar, firmalar şimdilerde 2022 bütçesine yönelik hazırlıklar yapmanın yanında 2021 bütçelerini gözden geçiriyor. 2022 yılı bütçe hazırlığı yapan özel hastaneler, özel okullar, firmaların 2022 yılı bütçelerinde bir şehrin olmazsa olmazı yerel basına da bütçe ayırmalarını ve yerel basına sahip çıkmalarını beklediğimi buradan belirtmeden geçemeyeceğim. Yerel basın bir şehir için oldukça önemlidir. Şehrimizde hizmet veren özel hastaneler, özel okullar, firmaların çalışmalarını ve hizmetleri başta Konya olmak üzere ülke ve dünya genelinde tanıtılmasında da yerel basının önemi büyüktür. İnanıyorum ki bu yazımızın ardından bu kurumlarda kendilerine düşeni yapacak ve yerel basına gereken desteği verecektir.

Hazreti Mevlâna’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin bu yılki teması "İrfan Vakti" olacak. 748. Vuslat Yıldönümü öncesinde Konya’da hazırlıklar sürüyor. İnşallah geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle ağırlayamadığımız misafirlerimizi bu yıl ağırlayacağız. Konya ekonomisine katkısı büyük olan bu törenler ile Konyalı esnafımız nefes alacak. Konya dolu dolu bir 11 gün geçirecek. Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıldönümü uluslararası Anma Törenleri öncesinde şehrimizin bir markası olan İttifak Holding Konyaspor’un teknik heyeti ve futbolcularından Konya’ya davet anlamında bir videonun güzel olacağı kanaatindeyim. Özellikle Konyaspor’da oynayan yabancı futbolcularımızın kendi dillerinde Hz. Mevlana’nın sözleri söylemesi ile futbolcularımızı takip eden takipçilerin ve ülke vatandaşların Hz. Mevlâna ve Konya’yı tanıtımına büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

Baki selamlar…