Konya’nın sevilen hayırseverlerinden Birol Polat, ömrünü insanlara yardım etmek ve eğitim kurumlarını açmak için adadı. Konya’da Kuran kurslarından cami ve okula kadar birçok yer yaptıran Polat, hayatının sonuna kadar insanlara yardım elini uzatmak istiyor.

Cc15B041 8E5D 4318 B575 Ec0Def7E6672

Tevafukun böylesi: Ölümü de ömrü gibi oldu! Tevafukun böylesi: Ölümü de ömrü gibi oldu!

KONYA ONU ADETA ÇEKTİ

Birol Polat, Kulu Kozanlı doğumlu. Kulu’da yetişip büyüyen Birol Polat, Konya Lisesinden mezun oldu. Yüksek tahsilini yapamayan Polat, sonrasında askere gitti. Ardından Konya’da MAN Yedek Parça Ajanta dükkanı açtı ve işleri iyi ilerledi. Bu işlerden sonra İstanbul’a giden Polat, 12 sene orada kaldı. İstanbul’da iş ve eğitim hayatının vizyonlu olduğunu belirten Polat, İstanbul’un yaşlı insan şehri olmadığını ileri sürdü. Konya’yı emekli şehri olarak gören Polat buraya geri döndü. Sonrasında 3 evlatlarından biri olan oğlu kalp krizinden vefat etti ve onun adına cami yaptırdı.

1E2803D1 Fdcf 41Ad 9635 E3D4993Ea279

DEPREM BÖLGESİNE 50 BİN EURO BAĞIŞLADI  

İnsanların en büyük eksikliğini yoksulluk ve eğitimsizlik olarak gören Birol Polat, eğitimsiz kalkınma, üretimsiz paylaşma olmaz diyerek bu düşüncesinden yola çıkarak ilk olarak Karatay’da Birol Polat İlköğretim Okulunu yaptırdı. Sonrasında Kulu Kozanlı’da bir okulun yapımına yardımcı olan Polat, Köprübaşı Caddesi yolu üzerinde Kuran Kursu ve yurt hizmeti sundu. Arkasından Meram yolunda başka bir yurt ve 4-6 yaş arası çocuklara özel Kuran Kursu yaptırdı. Bunun yanında vefat eden oğlunun adına Çatalhöyük’te Halil Polat isminde bir camiyi yaptırdı ve Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda Polat Kuyumculuk dükkanları da var. Ayrıca Polat, Sille yolunda Hacı Birol Polat Cami’yi de vatandaşa sunarak, eşinin adına Havva Polat Kuran Kursu için çalışmalarını sürdürüyor. Bunların yanında yardıma ihtiyacı olan insanlara da yardım elini mahrum bırakmayan Birol Polat, 6 Şubat depremlerinin meydana geldiği sıralarda o bölgedeki insanlara yardım etmek amacıyla 50 bin Euro bağışta bulundu.

Cfeab703 04B3 4Ca5 Afe4 F7Ee5D7Bcb2E

EN BÜYÜK EKSİKLİK YETİŞMİŞ ELEMAN SIKINTISI

Bütün bu yardımları yaparken ilk başta zorlandığını söyleyen Birol Polat, bunun sebebinin şeytan vesvesesi ve çevresindeki insanlardan kaynaklandığını dile getirdi. “Devletin kendi elinde var. Bu kadar hayırsever olma, sen devlet misin?” gibi seslere maruz kalan Polat, devletin ulaşamayacağı yerlere yardım eli uzatmaktan gocunmadığını ifade etti. Her zaman Allah’ın rızasını düşünen Polat, hayırsever olmaktan hiç kaçmadı. Bunun yanında ilerleyen dönemlerde bir sanat okulu kurmak isteyen Polat, ayrıca şu anki toplumun en büyük eksikliğini yetişmiş eleman sıkıntısı olarak görüyor. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat yapan Polat, bu konuda çorbada tuzunun olmasına gönüllü.

Vbfbb

ALMAKTAN ÇOK VERMEYİ TERCİH ETTİ

Hayırsever Birol Polat, sözlerini şöyle bitirdi: “Gençken İstanbul’a gittik, eğlendik, gezdik. Ama bunlar hep gelip geçici heveslermiş. Almaktan çok vermenin hazzı, insanın kendisinin yaptırdığı eserini görmesinin hazzı, Allah rızası için çabalamanın hazzı çok daha farklı bir şey. Bunu yaşamak lazım. Haddim olmayarak herkese; İhtiyaçları dışındaki varlıklarını insanlar ve eğitim hizmetlerine harcamalarını tavsiye ederim.”

TUBA KAYA

Editör: Birkan Bakay