Konya için her zaman su yatırımları ve ulaşım yatırımları dikkat çekiyor. Özellikle şehir içi demiryolları konusunda programda yer alan projelerin hayata geçmesi büyük önem arz ediyor

Çevre Yolu ile birlikte söz konusu projelerin hayata geçmesi Konya’nın ‘büyükşehrin avantajlarını ve küçük şehrin rahatlığını bünyesinde barındıran il’ özelliğini koruması açısından hayati önem taşıyor

Şehir içindeki ağır sanayi tesislerinin taşınması ihtiyacı çerçevesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un öncülük ettiği Şeker Fabrikası’nın önümüzdeki bir iki yıl içinde taşınacak olması trafik ve çevre kirliliği açısından vazgeçilmez noktada.

Bu çalışmalar ile Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Uğur İbrahim Altay önderliğinde trafik verimliliğini artırmaya dönük ‘küçük iş, büyük fayda’ olarak kodlanabilecek stratejisi de göz önüne alınırsa geç kalmakta olduğumuz ‘insanların bir yerden bir yere ulaşımı, araçların bir yerden bir yere ulaşımı ve konuşlanması’ konularında geometrik büyüyen sorunumuza çare yönünde umut var olabiliriz. Aksi halde Konya trafiği kontrol edilemez hale gelir.

Mavi Tünel olarak adlandırıverdiğimiz 3. Merhale Projesi’nde bir türlü su ile ovanın buluşamaması canımızı sıkmaya devam ediyor. Sıkışıp kalan TBN, göçükler yaşanan AHİ ve müteahhit sorunlarının artık bitmesi ve Ova’nın suyla buluşmasının zamanı geldi. Ne yapıp edip Hotamış’a suyun akıtılması şart. Bu konuda vakti ile rahmetli Muharrem Candan Abimle birlikte büyük gayret sarf eden AK PARTİ İl Başkanı Hasan Angı Abi, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Milletvekilimiz Tahir Akyürek Bey ve KOSKİ dolayısı ile konuya hakim Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Abi’nin taşın altında olan ellerini daha da zorlaması şart. Konya ile ilgili akla gelebilecek büyük-küçük tüm konulara ilgisi bilinen Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Hanımefendi ile Müsteşarlık tecrübesinin yanı sıra vekillik tecrübesi bulunan ancak şimdilerde en azından bizim pek görmediğimiz Ziya Altunyaldız’ın da devlet birikimini ortaya koyması ve bölgeye karşı sorumluluğunu yerine getirmesi bekleniyor. İttifak ortağı MHP’nin tecrübeli ve çalışkan vekili Mustafa Kalaycı’nın da takibinin olduğuna ve çözüme katkı sunacağına inanıyoruz.

2022 programında dikkat çeken konulardan biri de gerek Selçuk Üniversitesi gerekse Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin yatırım ödeneklerinin düşmüş olması. Konya’nın bilim dünyasındaki köklü yüzü Selçuk Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi niteliğini kaybetmesinin ardından yaşanan bu düşüş, üniversitedeki vizyon ve enerji kaybının üzücü bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Maalesef üniversitelerimiz şehirle bütünleşme konusunda ileri yönde adım atmaları gerekirken daha da içine kapanan bir görüntü veriyor.