SAĞLIK İÇİN SPORDAN

MASTERLER YARIŞLARINA -1

Genelde 40 yaşının üzerinde sağlık için spor merkezli tam bir hobi olarak zamanını değerlendirenler için kullanılan ifade masterler – mastırlar adıyla anılır.

Bizim spor sonrasında antrenörlük yaptığımız dönemde stada gelip yalnızca sağlık için spor yapanlara çok az rastlardık.Ferdi ve tek tük idiler.

Spor yapabileceğim kolay kolay kimseye nasip olmayan 19 yaşında Bölge Atletizm Antrenörü olmuştum.

Eşofmanlı, elinde kronometre, haftada yedi gün stad’da olsam da 30 u aşkın gence spor yaptırsam da, gençlere bazı hareketler göstersem de kendim spor yapamıyordum. 1974 yılında başladık yıllar birbirini kovaladı, 1985 yılına geldiğimde kafam dank etmişti. Programımı yaptım, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü sporcularımın antrenmanı bittiği saatlerde terlemem gerekiyordu. Yalnız sporun zevki yeterli olmazdı, grup oluşturmalıydım ve öyle yaptım.

Aynı yıl değerli abim, Yolspor Kulübü Başkanı Abdulkadir Renklibay’ın talebi üzerine kurduğumuz Yolspor Atletizm Takımı sayesinde Karayolcu olmuştum. Dolayısıyle Gurubun Bölge Müdürü Ahmet Ustaoğlu, Müdür Yardımcısı A.Kadir Renklibay ve Ahmet Akbaş’ı davet ederek işe başladım, olumlu cevabın arkası hızlı gelmişti. Dr. Bülent Kalaycı, Mali Müşavir Caner Can, Karayolcu Yaşar Bulu, Emin …, Ömer Ölmez, H.Hüseyin Öğmen, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Selçuk Handu, Merkez Bankası’ndan Fikri…, Mehmet Gönülal, Eski futbolculardan İsmet Demir, M.Ali Köseler, Kasım Kumuna, Av. Hasip Şenalp,Dr. Seyhun Ertan, Voleybolcu Ali Sayın, Borsa’dan Sefa Ortaç, Öğretmen M.Emin Tulukcu, Rafet Kınaç, Daire arkadaşımız Mahmut Keten, Profesör Osman Okka, Dr. Sedat Yüksel, D.S.İ. den Müdür Yardımcıları Fahri Dinekli, Halit Özden Yatkın, Memur Metin Ergülcan, A.Kadir Karaburun, İ.Hakkı Atçeken, Haydar Öztürk, Mehmet Kavas, Dr. Veli Torun, serbest çalışan M.Ali Türkoğlu, Feyzullah Ertaş, İbrahim Okka, Bekir Candan, Ferudun Yöney, Hüseyin Kulu, Halit Tunç, Şevket…, Selçuk Helvacılar, Servet Karaçınay… artık haftada 3 gün 1 nolu sahanın dış çimini ve atletizm pistini kullanıyor kendi çapımızda yürüyüş, koşu sonrasında kale arkasında kültür fizik sonrası bir kısmımız joggla duşun yolunu tutuyor, 12 kişilik gurubumuzda açık tribünler altında bulunan C Salonun yolunu tutuyor, burada salon futbolu ile dezarj olup hedefe ulaşıyor, zihin yorgunluğumuzun stresini atıp evimize dönüyorduk.

FOTO- Ömrü futbol ve masterlerle geçen Ekip Başı M Ali Köseler, bir kış günü ekibiyle Meram da... Bekir Serin, Hacı Sağlam, M. Ali ve Sevgi Köseler, Lütfü Dülger ve Milli atlet Ömer Zengin...

Hiçbir zaman kendimizi aşırı zorlamıyorduk. Sağlığımıza zarar değil faydalı olmalıydık. Bu dönemde İl Müdürü Vezir Balcıoğlu idi. Yıllar birbirini kovaladı. Zaman zaman isimler değişse de iskelet bozulmadan şahsımın ekip başlığında güzel olgun bir gurup olarak antrenmanlarımız sürdü. 1993 yılına gelindiğinde Vezir Balcıoğlu’nun tayini Ankara’ya çıktı. Necati Yeğenoğlu İl Müdürü olmuştu, bir süre sonra huzurumuz bozulmaya başlamıştı.

Sistemi değiştirip halı sahaya yöneldik. Salonda futbol başlamadan önce 15 dakika ısınmayı prensip edinip, sonrasında futbol oynayarak sporumuzu sürdürdük. Bu dönemde hayli isim değişikliği oldu.

FOTO- 3 Ocak 2013’te kurulan KONYA MASTERLER KULÜBÜ, bir yarışma öncesi…

Ekipte eski futbolcuların ağırlığı çok geçmeden belli olmuştu. Kültürsporlu Kaptan İbrahim Dursun, Muammer Bingöl, Muammer Toprak, İbrahim Sadıkoğlu, Başhüyüksporlu Hamit Kola ve kardeşi Abdurrahman, Konyaspor’dan İrfan Özkara, Mustafa Düzkaya, Emre Kavasçınay, Demirspor’dan İsmet Demir, Mehmet Özdil, Adanasporlu Kasım Kumuna.

2014 lü yıllar geldiğimizde artık dizler futbolu zor çekmeye başlayınca ikazı hissettim ve bu işi noktalayıp ara sıra yürüyüş ve bisiklete binmeye gayret ettim. 1993 yılında Halı Saha gurubuna dönüşen Masterler Eski Futbolcu 1. Noter Baş Kâtibi Eşmekayalı İrfan Özkara’nın koordinesinde haftada 2 gün sıhhat için, spor için, halı saha maçlarına devam ediyorlar.

Zaman içinde liderini bulan iki gurup sağlık için yürüyüş koşu ve kültürfizik hareketlerini fevkalede takdire şayan bir şekilde devam ettirdiler. Bu liderin biri Rahmetli Dr. Gürel Türel, diğeri ise Ticaret Odası’ndan emekli Konyaspor ve Demirspor’un eski futbolcusu Mehmet Ali Köseler.

2010 lara gelince bu konuda hem sağlık için sporun yanında Yarışlara da önem veren iki gurup daha oluştu. Seyfi Atamer’in koordinesinde TSYD Masterler, diğeri ise Başkanlığını Yunus Gürbüz’ün yaptığı Konya Masterler Spor Kulübü.

Önümüzdeki günlerde Dr. Gürel Turan, M.Ali Köseler, Seyfi Atamer ve Yunus Gürbüz’ün gayretlerini kaleme alacağız.

FOTO- Tsyd Masterler Koordinatörü Seyfi Atamer bir yarışta mücadele ederken…

FOTO- TSYD Parkları mesken tuttu..

FOTO- Masterler Karayolları Halı Sahasında bir maç öncesi..

FOTO-Konya Masterler Atletizm Spor Kulübü Başkanı Yunus Gürbüz  bir yarışta…

FOTO- Masterler  Bursa’da yarışta. Ayaktakiler: Bülent Melik, Derviş Seymenoğlu, Emin Vural, Dr. Bülent Kalaycı, Caner Can. Oturanlar: Yaşar Bulu, TCK Saha Amiri M. li Cengiz ve Ömer. 1986