Son günlerde ülkemiz SEÇİM TOTO oynama meraklılarının serbestçe at koşturduğu bir hipodrom haline dönüştü.

Üzerinde en çok oynanan parti ise bu seçimin galiplerinden birisi olan MHP!

MHP bildiğimiz gibi devletin üniter yapısının bozulmasına karşı çıkan ve Türk Milleti kavramının vazgeçilmezliğine sürekli vurgu yapan bir siyasi parti.

Ancak çalışması için bir yerlerden düğmeye basılan ağızlar, sanki bu olmazsa olmazları bilmiyormuş gibi ülkede otuz küsur etnik kimlikten bahseden ve on üç yıldır iktidarda olan AK Parti ile koalisyona en yakın partinin MHP olduğunu söylüyorlar.

Kandil- İmralı- HDP üçgeni ile ülkenin üniter yapısını bozacak şekilde görüşmeler yapan, Güneydoğu Anadolu Bölgesini terör örgütü PKK'nın insafına terk eden, burada seçim sırasında sandık güvenliğini dahi sağlamaktan aciz hale gelen, oylarının yüzde dokuzunu HDP'ye veren bir iktidar partisi ile MHP koalisyonu düşünebiliyorlar.

Bütün bunlar konuşulurken AK Parti kalemşörleri MHP için akla hayale gelmeyecek iftiralar sıralıyor ve hatta yıllardır AK Parti tarafından bu partiye verilen tavizleri MHP tarafından verilmiş gibi göstermekten utanmıyorlar.

AK Parti yöneticileri, iki partinin tabanı da aynı düşünceye sahip diyerek MHP'ye zeytin dalı uzatıyormuş gibi yapıp vitrinlere oynamaya devam ediyorlar.

AK Parti tabanı ve MHP tabanı aynı kitaba ve aynı kıbleye yönelmiş insanlardan oluşuyor. Buna kimsenin itirazı olamaz, ancak AK Partililere göre Müslüman olmak için bu yeterli şart sayılmıyor. Aynı Kitaba ve kıbleye yönelmiş olmanın yanında bir diğer şart, aklı ve mantığı bir tarafa bırakıp AK Partiye ve onun liderine kayıtsız şartsız biat etmek gerekiyor. Lideriniz ne yaparsa yapsın bunu önceden kabul edip “vardır bunda da bir hayır” demekten başka bir seçenek bırakmıyorlar size.

Hani Konya Milletvekili Ayşe Türkmen, yolsuzluk ile yargılanan dört bakan için “böyle bir şeyi kendileri kabul etseler dahi bende böyle bir izlenim oluşmadı” demişti ya birilerinin isteği ile. İşte Müslümanlardan istenen böyle bir şey!

Elbette ben de inananlar arasında yapılacak bir anlaşma ile kurulacak olan bir koalisyon tarafından ülkenin yönetilmesini isterim.

Ancak 17-21 Aralık iddialarını ve bu iddialar yüzünden açığa alınan veya sürülen binlerce devlet memurunun hakkını nereye koyacağız?

Kur'ân-ı Kerim ayeti ile dalga geçen bir bakanın üzerimize yüklediği vebalin altından nasıl kalkacağız? Hayrettin Karaman veya Diyanet tarafından verilecek bir fetva bu vebali üzerimizden kaldırabilir mi?

Seçim günü oylarını özgürce kullanamayan Güneydoğulu vatandaşlarımızı PKK'nın insafına terk etmenin suçunu kim üstlenecek?

Bölgeyi PKK'nın insafına terk edip daha önce bu terör örgütüne karşı kullanılan korucuların şehid edilmesinin günahını kim üstlenecek?

Bu seçimde en çok oy kaybeden parti AK Parti. Daha önce 21. 464. 446 oy almış. Bu seçimde ise 18. 863. 832 oy alabilmiş. Yani 2.200.614 seçmenini kaybetmiş. Ayrıca bu seçimde oy kullanan dört milyon seçmenin oyu AK Partiye hiç uğramamış. Daha önceki seçim sonuçlarına göre bu oyların en az yüzde ellisi AK Partiye gitmeli idi. Bu da yaklaşık olarak iki milyon oya tekabül eder. Yani AK Partinin bu seçimde kaybettiği oy miktarı yaklaşık olarak 4 milyon 500 bin.

CHP, 11. 147. 692 olan 2011 seçimleri oyunu 11. 518. 404'e çıkarmış. Seçmen sayısı 370. 712 artmış.

HDP, bağımsız olarak girdiği 2011 seçimlerinde 2.826. 031 oy almış. Bu seçimlerde ise oyunu 6. 118. 150 yapmış. Seçmen sayısı 3. 292.119 artmış. Her halde bu artış MHP'den kayan oylarla olmuştur diye düşündüm ve MHP'nin oy oranına baktım.

MHP 2011 seçimlerinde 5. 576. 116 kişiden oy almış. Bu oran 2015 seçimlerinde 7. 519. 103 olmuş. Artan oy miktarı 1. 942. 987.

Demek ki MHP seçmeni HDP'yi desteklememiş. Çünkü seçmen sayısı artmış. CHP seçmeni de 370 bin gibi bir artış göstermiş. Oy kaybeden tek parti AK Parti. 2. 600. Civarında oy kaybetmiş. Bu oyların hangi partiye gittiği yukarıda verilen rakamlarda belli oluyor.

***

Koalisyon görüşmelerine gelince!

Güneş Otelinde (Ak Sarayda)  misafir edilecek 25-30 milletvekili aranıyor.

***

Uyanmak yok, uyumaya devam!