Tarım Üniversitesi Çumra'ya  kurulmalıdır. Neden Çumra diye sorulabilir. Çumra sınırları içinde bulunan Çatalhöyük 9000 yılı aşkın geçmişi ile en eski yerleşim yerlerinden biridir. Çumra'nın geçmişi ve bu günü ile Tarımın başkenti olmasındandır. Toplumsal beslenmemizin temel ihtiyacı olan bitkisel ve hayvansal ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli üretilmesi gerekmektedir. Çumra bu güne kadar bu özelliğini ürettiği ürünleri ve verimlilikte ulaştığı ülke ortalamalarının üzerinde verimlilik düzeyi ile iyi bir şekilde sürdüre gelmiştir. 

Tarımın sürdürülebilirliği, üretimden tüketime kadar bilinçli ve planlı yapılabilmesi ile mümkündür. Bu sürekliliğin sağlanması için iyi eğitim almış ziraatçılar ve bilinçli üreticiler yanında tarımsal üretim her safhada desteklenmelidir. Tarım eğitimi ile uğraşan Tarım Üniversiteleri, bitkisel üretim ve hayvansal üretimde yeni cins, tür ve çeşitlerin üretim sürecine kazandırılması, geleneksel üretim yöntemlerinin modernizasyonu konularında uluslar arası gelişmelerde takip edilerek araştırıcıların üreticilerle işbirliği yaparak ileri düzeyde yöresel ve ülkesel düzeyde uygulamalarının sağlanabilmesinde teknik donanımlı elemanlar yetiştirmektir.

Bu  misyonu yerine getirebilmesi için Tarım Üniversiteleri, çağdaş, yeni tarım tekniklerini ve eğitim konusundaki gelişmeleri bilen, uygulamalı eğitimi artırma imkanlarına sahip olmalıdır. Çumra Selçuk Üniversitesi'ne bağlı 1992 yılından bu yana Eğitim ve öğretim vermekte olan Meslek Yüksekokulu'ndaki mevcut tarımla ilgili  bölümleri ve ilçede kurulan ziraat Fakültesi, geçmişten bugüne kadar olan tarımsal birikimi ile "Tarım Üniversitesi"ni hak etmektedir. Çumra tarıma dayalı üretiminin yanında Modern Şeker Fabrikası ve diğer  tarımsal sanayisi ile "Tarım Üniversitesi" ni hak etmektedir. Çumra bilime açık ve bilgiyi çabuk üretime dönüştüren üreticiye sahip olduğu için "Tarım Üniversitesi" ne kavuşturulmalıdır. Tarım Üniversitesi'ne kavuşabilmesi için Çumra hep birlikte gerekli adımları daha da hızlandırmalı ve gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamalıdır. Bu arzumun gerçekleşmesi dileklerimle hoşça kalınız.