Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehaneler, 2015 Ağustos ayı itibari ile Keykavus, Aliya İzzetbegoviç, Ali Ulvi Kurucu,  olmak üzere üç merkezde hizmet vermeye başlayan Bilgehaneler, bugün itibari ile Sultan Alaaddin, Ali Ulvi Kurucu, Gödene Kılıçarslan, Sultan Fatih, Melikşah, Aliya İzzetbegoviç, Cemil Meriç, Selahaddin Eyyubi, Celaleddin Karatay, Yavuz Sultan Selim, Lala Mustafa Paşa (Ilgın), Doğanhisar, Raziye Sultan (Kadınhanı), Sarayönü, Seyyid Harun Veli (Seydişehir) olmak üzere toplamda 15 merkezde hizmet vermeye devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren bilgehanelerde bugüne kadar Bin867 kişi mezun olurken, bilge hanelerde bugüne kadar hizmet verilen  hafızlık hazırlık öğrenci sayısı 293 iken, hafızlığı kazanan öğrenci sayısı 228. Bilgehanelerde 2015’ten bugüne kadar hizmet verilen  öğrenci sayısı ise 29 bin 583

BAŞARILI VE ERDEMLİ BİR NESİL YETİŞTİRİYOR

Bilgehaneler, Tam donanımlı, gelişime açık, kendini yönetebilen, içinde bulunduğu toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, bulunduğu çağa örnek ve önder olabilecek başarılı ve erdemli bir nesil yetiştirmek misyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Bilgehaneler Amacına ve misyonuna uygun, ilimi ve bilimi yaşatan öğrenme merkezleri haline gelmek.  Bilgehaneler, Formal eğitim dışında kalan zamanları etkili ve kaliteli bir şekilde planlayan, Yenilikçi ve teknolojik alt yapıya sahip, Nicelikten öte niteliği önemseyen, Hizmet edilen tüm bireylere eşit mesafede, Sorgulayan,  Bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğü içerisinde hareket eden, Milli ve manevi eğitim merkezli, Entelektüel ve estetik bakış açısına sahip, Anlayış, saygı ve sevgi çerçevesinde, Geçmiş ve gelecek arasında köprü kurabilen nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaç edinmiş durumda.

BİLGEHANELERDE MİLLİ VE MANEVİ EĞİTİMLER VERİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehaneler’de milli ve manevi eğitimler ön plana çıkıyor. Bilgehanelerde çocukların yüreklerini, yaratılış gayesi doğrultusunda, insanı insan yapan değerlerle donatılıyor. Bu doğrultuda başarılı, erdemli, inançlı, ahlaklı, vatanını ve milletini seven insan olmaları için; ahlaki değerlerimizi bilen nesiller yetiştirilmesine katkı sağlanması verilen eğitimler ile taçlanıyor.  Bilgehanelerde Kur’an-ı Kerim, Siyer, İlmihal, Adab-ı Muaşeret eğitimleri ile örnek nesiller yetişiyor.

DERS DESTEK PROGRAMI SAĞLANIYOR

Okul derslerine takviye olması amacıyla planlanmış ders destek programlarında ; 8.sınıf öğrencilerine yönelik LGS hazırlık ve her sınıf düzeyine uygun branş dersleri, alanında uzman eğitmenlerimiz ile sınıf seviyesine uygun materyal desteği sağlanarak işleniyor.

SOSYAL FAALİYETLER VE ATÖLYELER

Öğrencilerin ; gelişen dünyada ne istediğinin farkında olmaları, kendi kabiliyet ve yeterliliklerinin sınırlarını zorlamaları, ufuk açıcı atölye çalışmalarıyla hayata, topluma ve sanata farklı açılardan bakmalarını sağlamak amaçlanıyor.

BİLGEHANELER HAFIZ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehaneler’de hafızlık yapmak isteyen öğrencilere yönelik hazırlık eğitimleri devam ediyor. Konyalı gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi için çalışmalar yürüten Bilgehaneler’de 4 yıldır devam eden hafızlık hazırlık eğitimlerine bu yıl da öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İlkokul 4. sınıftan sonra Bilgehanelerde bir yıl boyunca hafızlık hazırlık eğitimi alan öğrenciler, girdikleri sınavı kazanmaları halinde Hafız İmam Hatip Okullarında okumaya hak kazanıyor.

MERKEZ BİLGEHANELER

ALİ ULVİ KURUCU

Ulubatlı Hasan Mh. Karakayış Cd. No: 204 / A Karatay adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 570 öğrenci hizmet almaktadır.

GÖDENE KILIÇARSLAN

Gödene Mh. 17385. Sk. No: 7 Meram adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 460 öğrenci hizmet almaktadır.

SULTAN ALAADDİN

Hacıkaymak Mh. Hatim Sk. No: 2  / D Selçuklu adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 960 öğrenci hizmet almaktadır.

CEMİL MERİÇ

Bosna Hersek Mh. Işıklar Sk. 27 / A adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 900 öğrenci hizmet almaktadır.

MELİKŞAH

Alavardı Mh. Sivaslı Ali Kemal Cd. No: 35 / A Meram adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 620 öğrenci hizmet almaktadır.

SELAHADDİN EYYUBİ

Malazgirt Mh. Cazibe Sk. No: 8 Selçuklu adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 440 öğrenci hizmet almaktadır.

SULTAN FATİH

Hacıveyiszade Mh. Fetih Cd. No:163 Karatay adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 510 öğrenci hizmet almaktadır.

ALİYA İZZETBEGOVİÇ

Bosna Hersek Mh. Paşalar Sk. No: 6 / 1 Selçuklu adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 380 öğrenci hizmet almaktadır.

CELALEDDİN KARATAY

Saraçoğlu Mh. Yakacık Cd. 1 / A / Karatay adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 570 öğrenci hizmet almaktadır.

YAVUZ SULTAN SELİM

Yeni Şehir Mh. Şehid Resul Coşkun Cd. No:2 Meram adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 760 öğrenci hizmet almaktadır.

İLÇELERDEKİ BİLGEHANELERİMİZ

LALA MUSTAFA PAŞA (ILGIN)

Uçarı Mh.Vefa Tanır Cd. Belediye Pasajı Kat 2 Ilgın adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 480 öğrenci hizmet almaktadır.

DOĞANHİSAR

Pazar Mh. İhsan Zeki Doyduk Cd. No:2 Doğanhisar adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 520 öğrenci hizmet almaktadır.

RAZİYE SULTAN (KADINHANI)

Tepebaşı Mh. Faik İçil Cd. No: 1 Kadınhanı adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 410 öğrenci hizmet almaktadır.

SARAYÖNÜ

Fatih Mh. Fatih Cd. No: 30 Sarayönü adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 650 öğrenci hizmet almaktadır.

SEYYİD HARUN VELİ (SEYDİŞEHİR)

Hacı Seyit Ali Mh. Mevlâna Cd. No: 5 / 1 Seydişehir adresinde hizmet veren şubemizde yaklaşık 630 öğrenci hizmet almaktadır.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim