İnsanlar çevrelerinde bulanan insanlarla, dostlarıyla ve arkadaşlarıyla bir bütün içerisindedir. Doğamız gereği biz insanlar yalnız yaşayamayız ve toplumdaki diğer insanlarla devamlı etkileşim halinde olmak durumundayız. Karşılıklı bir şekilde diğer insanlarla her konuda alışveriş halinde oluruz.

Yardımlaşma da toplumumuzdaki insanların taşıması gereken güzel özellikler arasında yer alır.

Devamlı bir arada yaşayan insanlar yardımlaşma ile iç içe olursa daha mutlu ve daha huzurlu olurlar. Örneğin, zaman zaman komşularımızın yardımına biz koşarız, aynı şekilde onlarda yardıma ihtiyacımız olduğu zaman bize el uzatırlar. Onunla birlikte yapacağınız bir iş sizi daha mutlu kılacaktır. Komşuluk ilişkilerinin yaşanmadığı yerlerde insanlardan yardımı, saygıyı ve anlayışı bekleyemezsin

Gelişen ve gitgide ilerleyen teknoloji günümüzde insanları sanal bir dünya sürüklemeye başlamış ve sosyal ilişkileri gitgide zayıflatmıştır. İnsanlar artık yardımlaşmayı bırak yan komşularının isimlerini bile bilmemektedir. Fakat yardımlaşmanın hem bireysel hem de toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını farkında bile değiller. Bunun bir nedeni olarak günlük hayatımızda yardıma ihtiyacı duyanlara yardım etmekten çekinmeyip onlara yardım eli uzatalım. Böylelikle çevremizi ve insanlarımızı daha hoşgörülü ve sağduyulu bir hale getirmek mümkündür.

Ancak günümüzde insanoğlu sevgiyi , dostluğu ve paylaşmayı ne yazık ki unuttu. Evlerimiz ve işyerlerimiz eşyalar ile doldu taştı. Ancak eşyalarla ev ve iş yerimizi doldururken ihtiyaç sahibi olan insanları ne yazık ki unuttuk . Oldukça üzücü. Şu kış günlerinde yada  hayatımızı sürdürdüğümüz şu dünyada yardımsever, saygılı olmayacak isek ne anlamı var bu hayatın. Hepimizin  bir düşünmemiz lazım. Bügün benim bir şeye ihtiyacım yok ancak, mahallemde, sokakta ve komşumun sevgiye, paylaşmaya ve iyi bir dostluk ile ekonomik sıkıntı yaşıyor ise yardımlaşmaya ve birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Gelin hep beraber yardımlaşmayı, kardeşliği dostluğu hayatımıza yeniden sokalım. Bir olalım. İri olalım. Kardeş olalım.

Hafta sonu Malatya’da idim.  Malatya’da  sınavlarıma girdikten sonra, Malatya sokaklarında gezme imkanı buldum. Malatya’da gezer iken Malatya’da belediyeler tarafından hayata geçiren uygulamalar oldukça hoşuma gitti. Bu projelerin aklıma neden Konya’da uygulanamaz projesi geldi. Beğendiğim güzel projelerden bir tanesi Battalgazi Belediyesi plastik poşet kullanımını azaltılması için başlayan uygulamayı desteklemek amacı ile güzel bir uygulamaya imza atmış. Yapılan uygulama ile En Güzel Tekas kitap sloganı ile belediye’ye teslim edilen roman, ders kitabı, ansiklopediler ile köy okullarına kütüphane kurulacak ve böylece bu kitaplar boşa gitmemiş olacak. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibini bu özel ve güzel uygulamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Uğur İbrahim Altay başkan da Pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik başlattığı Sıfır Atık projesine destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi, KOMEK ve ASEM atölyelerinde 1 milyon bez torba üretimi yapıldığını ifade etti ve burada bir önemli çalışmaya  da imza atarak Konyaspor sevgisi, şehrin takımına artırmak için çantalara Konyaspor logosu koyacak.  Bu konuda başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve Atiker Konyaspor ekiplerine teşekkür ederim. Malatya’daki bu özel uygulamanın Konya’da başlatılan kampanya ile köy okullarının kitaplaşması konusunda önemli bir adım olduğunu inanıyor ve başkanımdan çağrıma sesiz kalmasını istemiyorum.