"Ülkücünün, ülküsü ile münasebeti, hakikî bir aşkta sevenle sevgilinin münasebetine benzer. Hep verir, hiç almaz. Sevgili nazlıdır, sitemi eksik etmez, incinmeğe de hiç gelemez. Diğer sahalarda umumiyetle dikkatsiz hareket eden Ülkücü, sevgili bahis konusu oldu mu baştanbaşa hassasiyet kesilir. Şahsına fenalık yapanlara pek aldırmaz ama ülküsüne yan gözle bakanlara tahammülü yoktur. Sadakati için karşılık beklemez, mükâfat istemez, bir garip kişidir... Ülküsüne hizmet edenlere son derece hürmetkârdır. Gerçek âşıklar gibidir; kıskanmaz. Sevgilinin sevildikçe güzelleşeceğini bilir. Sevmenin gururu yegâne süsüdür.

Ülkücünün en çok dinlediği, "nasihat"dir. "Yapma!" derler, "Hayatını heba etme!" derler, "Gününü gün et!" derler. O kadar çok şey söylerler ki, hiç bitmez. O hepsini dinler, ama hiçbirini tutmaz, gene bildiği gibi yaşar."

Bu sözler dava ve ülkü adamı, Ülkücünün Çilesini yazan Galip Erdem abiye ait.

Peki, kimdir Galip Erdem?  

Galip Erdem, 10 Mart 1930 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokulu Fındıklı'da bitiren yazar, babasının memuriyetinden dolayı ortaokulu Bitlis ve Siirt'te, liseyi Erzurum'da bitirmiştir.

A.Ü. Hukuk Fakültesini 1959 yılında bitirmiştir. 1953 yılında PTT'nin Yenişehir şubesinde çalışma hayatına başlamıştır. 1959 yılında kısa süreli Bayındırlık Bakanlığında Tevfik İleri'nin müşaviri olmuştur.

Galip Erdem, 1963 yılında İzmir'de Avukatlık stajını tamamlamıştır. 1966 yılından bu yana da Milli Eğitim Bakanlığında, Başbakanlıkta, Turizm Bakanlığında müşavirliklerde bulunmuştur. 1982 yılında emekliye ayrılmış ve emekli ikramiyesini 12 Eylül Darbesi ile hapse atılan ülkücülere dağıtmıştır.

Emekliliğinden sonra avukatlık yapan Galip Erdem, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davasının avukatlığını üstlenmiştir. Renkli bir kişilik olan yazar şiir, deneme ve fıkra dalında yazılar yazmıştır.

Kitap haline gelmeyen yüzlerce yazısı bulunmaktadır. Aynı zamanda yayınlanmamış elliye yakında şiiri olan Galip Erdem, 12 Mart 1997 yılında Ankara'da vefat etmiştir.

Eserleri

- Ülkücünün Çilesi

- Sosyalizm ve Milliyetçilik Üzerine Mektuplar

- Suçlamalar

- Mektuplar

- Kenan Evren'e Açık Mektup

***

Hafta sonu bir vesile ile Ak Parti Konya eski Milletvekili Mustafa Kabakçı beyi yeni ofisinde, Alperen Ocakları Konya İl Başkanı Musa Karaçor abi ile ziyaret ettik. Sohbet esnasında Mustafa abi, Galip Erdem ağabey tarafından yazılan bir mektup gösterdi. Çok anlamlı ve özlü olduğu için Mustafa abinin izniyle, hepimize faydalı olur düşüncesi bu mektubu sizler ile paylaşıyorum.

“ Sevgili Torunum;

Günahlarımızın ağırlığı altında çökük omuzlarımızla yakıcı bir özlemin büktüğü boyunlarımızla huzurundayız.

Allah’ım hırsımızı yenmenin yollarını öğret bize. Birbirimizi sevmenin yollarını öğret. Milletimize layık insanlar olalım. Bize “Büyük Cihadın”  yollarını öğret.

Allah’ım bize acı, bizi sev. Yolunda kan dökmüş bir milletiz. Uğrunda çelik bir iman ordusu olmuş cihanın üstüne yürümüşüz. Şimdi geriyiz yoksuluz. Düşmanlarımız çok, dostumuz yok. Rahmetini üzerimizden eksik etme.

Allah’ım, millete hizmet etmenin hazzını duyur bize. Nefsimizi cihanın sultanı sanmaktan esirge bizi. Menfaatlarımızın kölesi olmayalım; bizi sana ulaştıracak bir yüce gayenin dervişleri olalım. Şeytana uyanları toprağınla doyur. Varlıklı kullarının yüreğine cömertlik, yoksulun yüreğine sabır ver. Yaşama kavgasının hiçliğini söyle bize Allah’ım. Tek bilici sensin, tek görücü sensin. Bu milletin başına kötülerin, yalancıların geçmesine fırsat v erme. Dostlarımızı çoğalt, düşmanlarımızı azalt. Dost görünen düşmanların sahtekârlığından koru bizi!

Allah’ım dostluğu öğret bize, fazileti emret, inanmanın yüceliğini göster, inandığımız yolda ölmenin mutluluğunu duyur. Yalandan, riyadan, kem gözden, kötü sözden ırak eyle bizi. Sana kulluğumuz yetsin. Nefsimizin köleliğinden vazgeçelim. Şehvetin kulu olmayalım. Utancın güzelliğini, iffetin değerini unutmayalım.

Allah’ım kuvvet ver bize. Haddimizi bilmek için muhtaç olduğumuz kuvvet ver. Gurur bataklığında boğulmayalım. Nefislerimize hizmeti marifet sanmayalım.

Allah’ım mübarek bayram gününün hakkı için, kâfir içinde kalmış, Müslüman kullarının dertlerine derman ol. Selamete çıkma azminden yoksun bırakma.

Allah’ım, günahımız çoktur bizim! Huzuruna çıkmaya yüzümüz yoktur bizim!

Affet bizi…

Deden

Galip Erdem”

Ankara’da Cebeci Asri Mezarlığında metfun buluna Galip Erdem abiye, cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah merhameti ile muamele eylesin. Mekânı cennet olsun. Âmin.

Baki selamlar.