Selçuklu Belediyesi, Konya’ya kazandırdığı hizmetler ve yatırımlar ile dikkat çekiyor. Selçuklu’da bulunan yerleri gezen vatandaşlar, gittikleri yerleri birden fazla ziyaret ediyor. 7’den 70’e Konyalı vatandaşlara nefes aldıran Selçuklu gerek tarihi gerek tabi alanlarıyla adeta vatandaşları güzel bir yolculuğa çıkarıyor.

2-1-29

KELEBEKLER VADİSİ

Tropikal Kelebek Bahçesi, Türkiye'nin ilk Kelebek Müzesi’ni de içinde barındırırken Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahiptir. Bahçeye girdiğiniz zaman binlerce bitki ve kelebeğin bulunduğu bir ortamla karşılaşacaksınız. Kışın ortasında içeride ter dökeceğiniz kelebeklerin hayatına uygun olarak 28 derecelik bir sıcaklık ve yüzde 80 nem oranı mevcut. Bu vadide ceketlerinizi çıkarın, kendinizi bu muhteşem 14 tür kelebeğin yüzlerce üyesinin peşinden koşmaya bırakın. 20 bin adet birbirinden farklı bitkinin ve o muhteşem kelebeklerin içinde kendinizi başka bir dünyada gibi hissedeceksiniz.

2-2-30

SELÇUKLU SEYİR TEPESİ

Sille Mahallesi'nde bulunan Selçuklu Seyir Tepesi, eşsiz Konya manzarası ile vatandaşı kendine hayran bırakıyor. Siz de bunaldığınızı hissediyorsanız, Sille Seyir Tepesinin o muhteşem havasına ve manzarasına kendinizi bırakabilirsiniz. Bin 300 metre rakımdaki bu seyir tepesinde ise; 35 bin metrekare yeşil alan, çim spor sahası, 119 kamelya, 210 araçlık otopark, lavabo, mescit gibi sosyal alanlar bulunmaktadır.

2-3-28

SELÇUKLU ÇİÇEK BAHÇESİ

Kelebekler Vadisi Parkı’nda bulunan Selçuklu Çiçek Bahçesi, şehrin en uğrak mekanlarından biri konumundadır. 45 tür ve 90 çeşitten oluşan 286 bin çiçeğin yer aldığı Selçuklu Çiçek Bahçesi, fotoğraf sanatçılarının sık sık ziyaret ettiği yerlerden birisidir. Yaklaşık 11 bin metrekare alana sahip çiçek bahçesinde özel peyzaj alanları da ziyaretçiler tarafından dikkat çekiyor. Bahçede ayrıca yürüyüş yolları, kamelyalar, seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesi yer almaktadır.

2-5-27

SİLLE MAĞARALARI

Sille Subaşı Mahallesinde bulunan, milattan sonra 11. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen mağaralar, sille kentsel sit alanı içerisinde yer alan arkeolojik tescilli mağaralardır. Burada 2 adet mağara kilise ile banaya evleri yer almaktadır ve yaklaşık 40 adet de mağara bulunmaktadır.

2-6-28

SİLLE BARAJ PARKI

1 milyon 985 bin metrekarelik alanıyla Türkiye'deki en büyük parklardan biri olma özelliğini taşıyan Sille Baraj Parkı’nın içerisinde 221 bin metrekare yüzey alanı ile Sille Himmet Ölçmen Barajı yer almaktadır. Park alanında uçurtma tepesi, iskele, çim amfi, piknik alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkurları, ahşap gezinti yolları ve tırmanma parkurları gibi farklı etkinlik alanları bulunmaktadır. Doğal alanların korunduğu ve mevcut bitki örtüsünün güçlendirildiği parkta öğrenciler ve izciler için kamp alanları da hazırlanmıştır. Sille Baraj Parkı’na gelen misafirlerin rahatça dinlenebilmeleri için alana 80 adet kameriye ve 100 adet piknik masası yerleştirilmiştir. Park alanında çay bahçesi, restoran ve mescit de bulunmaktadır. Bu sayede misafirler günlük ihtiyaçlarını karşılayıp ibadetlerini de yapabilmektedir. Misafirler ayrıca gölet içerisinde tekne gezintisine de katılabilmektedir.

2-10-13

Atayurt 'Özbekistan' büyüledi Atayurt 'Özbekistan' büyüledi

SİLLE MÜZESİ

Sille Müzesi, Sille'de günümüze ulaşan tarihi kamu yapılarından bir tanesidir. 1930'lu yıllarda inşa edilen iki katlı bina uzun bir süre Sille İlkokulu olarak kullanılmıştır. Bir dönem de belediye binası olarak hizmet vermiştir. 1995-1996’lı yıllarda binada Sille Halı Kooperatifi faaliyet göstermiştir. Kırma çatısı, cumbaları ve fer pencereleri ile geleneksel Türk evi planında yapılan bina büyük bir konak görünümündedir. Sille'nin en görkemli binalarından birisi olan müze, aynı zamanda Sille'deki ilk kiremit çatılı yapılardan birisidir.

2-11-10

ZAMAN MÜZESİ

Zaman Müzesi, 2012 yılında restore edilerek turizme kazandırılmıştır. Türkiye’nin ilk zaman müzesi olma özelliğini taşıyan mekânda Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili birçok eser sergilenmektedir.

2-8-27

GEVALE KALESİ

Takkeli Dağ’da bulunan Gevale Kalesi, birçok tarihi dönemin önemli muhafız kalelerinden biridir. Gevale Kalesi arkeolojik kazı çalışmaları Selçuklu Belediyesi ve Kültür Bakanlığı ortaklığında 2012 yılında yüzey araştırması ile başladı ve halen devam etmektedir. Tarihte Gevale Kalesi Süleyman Şahın kılıcı ile açılmış olup Süleyman Şah karargahı olarak kullanılmıştır.

2-4-32

SUBAŞI HAMAMI

Tescilli olan ve çifte hamam olarak yapılan hamam, uzun yıllar önce bir yangın sonucu harap hale geldi. Hamamın 1800’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilmektedir. Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu ve çevre düzenlemesi yapılan bu hamamda sillede geçmişte kullanılan eşyalar bulunmaktadır.

ABDULLAH BAŞYEMENİCİ

Editör: Birkan Bakay