Üç gün sürecek olan bu kapsamlı etkinliğe bakanlık temsilcilerinin yanı sıra OSB müdürlükleri, DSİ ve çeşitli üniversitelerden uzman akademisyenler katılım sağlıyor.

Çalıştayın açılışında Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, endüstriyel su yönetiminin geleceğine dair vizyonlarını paylaşıyor. Programın merkezinde yer alan sunumlarda, 2030 hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin su yönetimi stratejileri, arıtma teknolojileri ve sanayide yeşil dönüşüm gibi kritik başlıklar ele alınıyor. Ayrıca Türkiye'nin farklı bölgelerinden seçilen 10 OSB, kendi arıtma ve geri kazanım tecrübelerini aktararak sahada başarılı olmuş modelleri diğer katılımcılara tanıtıyor.

Ktün Osb Suyap Projesi Çalıştayı Antalya’da Gerçekleştirilecek 02

YKS derece tercihlerinde tahtı tıp ve mühendislikler korudu!
YKS derece tercihlerinde tahtı tıp ve mühendislikler korudu!
İçeriği Görüntüle

Proje Yöneticisi Prof. Dr. Bilgehan Nas, 14 Kasım 2025'te başlayan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 140 OSB'den 60'ında saha incelemelerinin tamamlandığını vurguladı. Nas, sanayide üretimin devamlılığı ve küresel rekabetin korunması için alternatif su kaynaklarının belirlenmesinin artık bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Çalıştaydan elde edilecek verilerle, OSB'lerde arıtılmış atıksuların yeniden kullanımı için stratejik bir yol haritası oluşturulması ve sürdürülebilir su politikalarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ