Çocukları hastalıklardan korumak, büyüme ve gelişimlerini hızlandırmak ve okul başarılarına katkıda bulunmak için vitamin destekleri önemli bir yere sahiptir.

Okulların açıldığı ve mevsime bağlı hava değişikliklerinin başladığı bu dönemlerde çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesi için C, D ve E vitamini içeren doğal ürünlerle beslenmelidirler. Beslenmelerine ek olarak multivitamin kullanarak destek olabiliriz.

Özellikle günümüzde covid sürecinde okulların açılması ile birlikte bu dönemde çocukların bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, hastalık kapmasını bitkisel içeriklerle engelleyebiliriz. Bu içeriklerden en önemlileri çörek otu yağı ve omega balık yağlarıdır. Ek olarak büyüme çağındaki çocukların sağlıklı gelişimi için gerekli olan kalsiyum, sağlam kemikler için de önemlidir. Çocukluk çağında günlük 800 miligram kalsiyum alınması gereklidir. Bu ihtiyacı karşılamak için çocuklara süt ve süt ürünlerini tüketme alışkanlığının kazandırılmalıdır.

Gıda takviyeside olsa kullanımı ve dozlamasında mutlaka hekiminize veya eczacınıza danışınız. Paracelsusun da dediği gibi ilacı zehirden ayıran dozdur.