Tarımda mekanizasyon teknolojisinin geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini söyleyen Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, “Tarımsal üretimde işçilik ve insan gücü yoğun bir şekilde kullanılıyor ama işçi bulmada çiftçiler sezonda zorluk yaşıyor. Bu da üretimde mekanizasyonun ve tarımsal ilaçların daha yoğun kullanılmasına neden oluyor” ifadelerine yer verdi. 

Konya'da göçmen gerçeği gittikçe büyüyor! Konya'da göçmen gerçeği gittikçe büyüyor!

2-10-14

YABANCI OTLAR, TARLALARIN ÖZ EVLADI!

Yabancı otların, tarlaların öz evladı olduğuna dikkat çeken Başkan Kırkgöz, ekip diktikleri tohumların daha iyi bir şekilde gelişebilmesi için zirai ilaç ve mekanik mücadelenin yoğun bir şekilde uygulandığını kaydetti. Başkan Kırkgöz, doğru ilaçlama konusunda da uyarılarda bulunarak, “Zirai ilaçlar kimyasal ürünler olduğu için kullanımının ve uygulamasının dikkatli bir şekilde olup doğru oranda su ile karıştırılması gerekir. Az kullanılması yabancı otların ölmemesine fazla kullanılması ise toprakta ve bitkilerde toksik etkilere neden olmaktadır. Bu konularda çiftçilerimize, bölgelerindeki Ziraat Mühendisi meslektaşlarımıza danışarak uygulama yapmalarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Ziraat Mühendisinin belirlediği oranlarda ilaç ve gübre kullanılması çiftçilerimizin de verimini artıracaktır” şeklinde konuştu.

2-9-18

“DOĞRU MİKTAR VE ZAMAN ÖNEMLİ”

Başkan Kırkgöz, zirai ilaç ve gübre kullanılmadan tarımsal üretim yapmanın biraz zor olduğunu dile getirerek, “İlaç ve gübre kullanılmadan değil ama doğru miktarda doğru zamanda uygulama yapmak çok önemli. Burada da Ziraat Mühendisi meslektaşlarımıza çok iş düşüyor. Çiftçilerimizi doğru şekilde yönlendirmeleri gerekiyor. Konya Ziraat Mühendisleri Odası olarak da bizler meslektaşlarımıza ve üreticilerimize her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA