Yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor, ligdeki yenilmezlik serisini Kasımpaşa maçıyla da sürdürdü. Ligi ilk 10'da bitirme hedefiyle yola çıkan Konyaspor, ortaya koyduğu performansla hedeflerin çok ötesinde ilerliyor.

İlhan Hoca'nın da dediği gibi: Genel anlamda iyi bir oyun sergiliyoruz. Kasımpaşa maçının ilk yarısının ortalarına kadar ayağa paslarla güzel organizasyonlar ortaya koyduk. Neticesinde de 2 golü hanemize yazdırmayı bildik. Ancak skoru koruyamadık. Maçın geri kalan dakikalarında, top tutmayı başaramadık. Özellikle orta alanda büyük bir boşluk vardı. Bu boşluk hücuma engel oldu. Geçen haftaki Konyaspor'dan çok uzak bir futbol izledik.

Ama galibiyete ve gole aç bir rakip olduğu düşünülünce, deplasmandan alınan 1 puan da kötü değil. Konyaspor'un son 2 maçında büyük takdir alan Serdar Gürler, takımın genel kötü performansıyla doğru orantılı olarak, çok etkili olamasa da, Konyaspor'daki ilk golünü de atmış oldu. Bu gol, Serdar'ın performansını bu hafta da kurtardı diyebilirim. Yeni transfer Ahmed Hassan, bu hafta ilk kez ilk 11'de başladı oyuna. Yeni golcüden büyük bir beklenti vardı genel olarak. Bu beklentiyi Hassan, bu maçta attığı ilk golle karşılamış oldu. Hassan bence umut veren bir forvet. Topu ayağında tutabilen, hücumda vücudunu da iyi kullanarak etkili müdahalelerde bulunabilen bir futbolcu. Ayrıca kritik durumlarda defansına da yardım ederek takım oyununa uygun da hareket edebilen bir karaktere sahip. Bu anlamda, önümüzdeki maçlarda takıma daha fazla katkı yapacak diye düşünüyorum.

Oyunu genel hatlarıyla değerlendirdikten sonra Konyaspor'un ve Konya'nın bir türlü sevilmediğini Kasımpaşa maçında bir kez daha gördük...

Orta Anadolu'ya karşı kem gözle bakanlara anlam veremiyorum... Biz ne yaptık size?

Bir hakem gelip, Konyaspor söz konusu olunca kolayca penaltı verebiliyor. Kasımpaşa maçında olduğu gibi... Tartışmalı bir pozisyonda hakem tereddütsüz penaltı çaldı... Bu penaltı zaten oyunu tamamen Konyaspor aleyhine çevirdi. Bu karar 3 büyükler olarak lanse edilen takımlar söz konusu olsaydı verilebilir miydi? Çok merak ediyorum... İkinci yarı, Konyaspor'un bariz bir korneri verilmedi... Yine Konyaspor'un hücum anında yapılan bir faulde sarı kart çıkmadı... Bu yanlış kararlar Konyaspor'un maçtan kopmasına neden oldu... Maçı bu kararlar yüzünden kazanamadık demiyorum ama elbette oyunu etkileyen kararlardı.

Konyaspor bu tarz kararlarla yeni karşılaşmış değil. Daha önce de birçok kez yanlış hakem kararlarının kurbanı oldu... Şimdi soruyorum: Konyaspor sizin gözünüzde öksüz mü de bu kadar kolay yanlış düdükler çalınıyor? Konya'ya karşı beslenen bu düşmanlığı bitiremiyorsak da, bu şehrin ve takımın öksüz olmadığını artık birileri haykırmalı... Bu sese kim kulak verirse, önümüzdeki alınabilecek yanlış kararların önüne bir nebze de olsa set olacaktır. Saygı, sevgi ve dua ile...