Alt liglerde yer alan Anadolu takım taraftarları , takımlarını süper ligde görmek istemelerinin belki de ilk nedenidir takımlarının GS,FB ve BJK ile maç yapacak olmaları! 1988 senesinde ilk kez süper lige yükselen Konyaspor’un da taraftarı bunun heyecanını yaşamadı desek yalan olur. Bu sezona kadar toplamda 15 sezonda Konya’da oynanan bu maçlar gerçekten de şehirde büyük merak ve ilgi uyandırmıştır. Özellikle Galatasaray’ın 1988 den itibaren Avrupa’da önemli başarılar kazanmasından ötürü Anadolu’da ki maçları ayrı bir öneme de sahip olmuştur. Konyaspor’un Galatasaray ile olan rekabeti de böyle bir Avrupa zaferleri arasına denk gelmiştir. İsviçreli Neuteul takmına 5 attıktan hemen sonra ; Prekazi’nin Monaco kalecisini 35 metreden avlamasının hemen öncesine sıkışmış bir tarihte karşılaştı ilk kez Konyaspor ve Galatasaray. 

Avrupa’nın tozunu attıran rakipten puan almayı hayal gibi görürken Galatasaray’ın bir sene önce eliyle bedava bize verip 5 sene sonra tonla paraya yeniden satın aldığı Suat Kaya’nın golü ile o mücadeleyi 1-0 kazanmıştı Konyaspor rakibi ile olan ilk randevusunu. Konyaspor’un sonraki 0 1988-1993 arasındaki kalan 9 maçın 8 in de Tanju Çolak’ın, Prekazi’nin, Uğur Tütüneker’in golleri ile mağlubiyet serisi geldi. Sadece 1991 de Kayhan Kaynak’ın çok uzaklardan Hayrettin’i avlaması ile galibiyete çok yaklaşmışken son dakikalarda Uğur Tütüneker beraberliği sağlayarak 1 puana razı olmuştuk. 2003 te süper ligde tekrar sahne almaya başlar başlamaz 10 kişi sürdürdüğümüz maçı 1-0 kazanıp 15 yıl sonra yeniden GS yi yenme sevinci yaşıyorduk. Hiç unutmuyorum spiker Melih Şendil , “ Zafer Biryol , yine Bir Yol unu bulup golünü attı” diye süper golün anlatımını yapıyordu. Ve bu maç Galatasaray’ı yendiğimiz son maç oluvermişti. Ardından yine pek çok acı GS mağlubiyetleri yaşadık. En acısı da 2007 deki 6-0 lık mağlubiyet diyebiliriz. Arada sadece Neca ve Ceccon un şık gollerini sıraladığı maçlarda iki beraberlik kurtarabildik. 2014 te yeni stada kavuşunca o atmosferde yenilgi almadan ve bu böyle gider derken bir Galatasaray maçında 5-0 yenilince stadımızın da tılsımı bozulmuştu adeta! Son 3 senede FB yi de 2 kez mağlup edince bu İstanbul şampiyonlarından en tatsız maçlarımız denince ilk akla GS geliyor artık. Evet Konya Arena’da puan dahi alamadığımız tek bir takım kaldı o da rakibimiz Galatasaray. Hocamız Galatasaray’a futbolcu iken attığı goller ile meşhur olan Aykut Kocaman! Evet bugün Galatasaray’ı yenerek Arena da bir ilki yaşamak istiyoruz. 

Ortak Değerler ; Herhalde Büyük Metin’den başlamak en doğrusu. Daha sonra ise yine Büyük Savaş dersek doğru olur. Ama kuşkusuz en büyük ortak değerimiz kariyerinde sadece bu iki takımda oynayan Suat Kaya’dır. Konyaspor’da 2 yıl golleri ile büyük sevgi kazanan Hasan Kabze’de hala GS camiası tarafından çok sevilen bir isimdir. Bu isimlerin dışında Altan Aksoy, Suat Usta, Batista, Emrah Eren, Musa Çağıran, Mehmet Battal, Hamza Hamzaoğlu, Saffet Sancaklı, Ceyhun Eriş gibi isimler de ilk akla gelenler. Futbolcumuz Ali Turan ise bir dönem Galatasaray’a olaylı bir şeklide transfer olmuş ancak çok fazla forma şansı bulamamıştı.