Her defasında söylüyoruz; Konya, belediyecilik hizmetleri anlamında çok şanslı bir şehir. Büyüklü küçüklü tüm ilçeler, elinden geldiğince hizmet ediyor, şehrimize katkı sağlıyor. Bu vesileyle Belediye başkanlarını hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.

***

Ancak, Konya’nın önemli ve merkez ilçelerinden biri olan Karatay, son dönemlerde büyük bir değişim yaşadı. Bunu kimse inkar edemez.

Daha önce, eski yapılarıyla, köhne görüntüsüyle bilinen Karatay, büyük bir dönüşüm ve değişim geçirdi. Bu konuda Karatay Belediyesi önceki dönem Başkanı Mehmet Hançerli’nin de hakkını teslim etmek gerekiyor. Karatay’ın bu atılımında büyük emekleri oldu.

***

Karatay’da, özellikle Konya’nın en eski yerleşim yerlerinin olduğu Mevlana Türbesi bölgesinde dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların bir kısmı tamamlanmış olsa da, devam eden önemli projeler de var. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca, bu konuda önemli adımlar atıyor. Sayın Başkan, değişimle ve dönüşümle dikkat çeken ilçeyi, daha yaşanabilir kılma adına büyük gayretler gösteriyor.

***

Dün Yenigün Gazetesi olarak, Sayın Başkan’ın misafiri olduk. Sayın Başkan’ın mütevazılığını, samimiyetini, doğallığını anlatmaya gerek yok, artık herkes biliyor Sayın Başkanın bu duruşunu. Ve bu duruşuyla halkın gönlüne de çoktan girdi Hasan Başkan.

***

Sayın Başkan’ın ilçe için kazandırdığı projelere değinmek gerekirse; Başkan Kılca Karatay’ın çıtasını daha yukarı taşıyacak işler yapıyor. Eğitime, sağlığa, ilçenin yeşil dokusuna önemli dokunuşlar yapılıyor. Bu anlamda Karatay’da, şehir imar edilirken, geleceğimiz olan çocuklarımızın da eğitimine büyük katkılar yapılıyor. Belediyelerin bu konudaki hizmetlerini alkışlamak gerekiyor. Çünkü, fiziki yatırımlar maddi imkanlar ölçüsünde her zaman yapılabilir ancak geleceğimizin beyinlerini yetiştirmekte acele etmek gerekiyor. Milli ve manevi değerlerimize bağlı, rasyonel düşünebilen, bilimsel çalışmalara yönlenebilen nesillerin yetişmesi için Karatay’ın eğitimdeki dokunuşlarını takdirle karşılıyorum.

***

Hasan Başkan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda benim ilçe için önemsediğim en önemli yatırım, İstiklâl Harbi Şehitleri Abidesi’nin karşısında kalan boş alandaki dönüşüm çalışmaları. Bölgedeki dönüşüm çalışmaları uzun zamandır sürüyor. Ancak Hasan Başkan’ın bölge için ortaya koyduğu proje oldukça değerli. Bölgede, Mevlana Kültür Vadisi Projesi’ne büyük katkı sağlayacak vizyoner bir bakış açısı ortaya konuyor. Farklı eserlerin sergilenebileceği müzelerin, bedesten tarzında çarşının, sosyal alanların bulunacağı proje, bölgenin hareketlenmesine büyük katkı sağlar. İnanç turizminde Hz. Mevlana’dan dolayı Türkiye’nin önemli şehri olma özelliği taşıyan Konya’ya gelen turistler, yapılacak bu yatırımla Konya’nın kültürel ve tarihsel süreçlerine de şahit olabilecek. Özellikle Selçuklu Başşehri olan Konya’nın bu tarihsel derinliğini burada ortaya oymak, şehre büyük katkı sağlar. Bu projeyi merakla takip edeceğiz.

***

Hasan Başkanın ilçenin her karışına dokunuşunu anlatmaya sayfalar sığmaz elbette. Ama önemli görünen ve şehrin geleceğine büyük katkılar sunacak projelere birkaç ana başlıkta dikkat çekmek istedim. Şehrin geleceğine imza atan herkes, bu şehir için önemlidir ve hayırla anılacaktır. Sevgi, saygı ve dua ile…