HEDEFİMİZ 2023!

1988 ABD başkanlık seçimlerinde de Bush’mu, Michael Dukakis’mi tartışmaları gündemimizi epeyce süre meşgul etmişti.

George H. W. Bush Cumhuriyetçilerin adayı,Demokratların adayı Yunan asıllı Michael Dukakis idi.NATO’nun Türkiye ve Yunanistan’a ona yedilik yardım oranının Dukakis’in seçilmesi ile bozulabileceğini günlerdir tartıştık durduk.Tıpkı bugün Trump’mı, Bıden’mi diye tartıştığımız gibi.

ABD Dışişlerinden bir bürokratla yapılan mülakatta bu soru, sorulur. Bürokratın cevabı şöyledir.-“Amerika’da yaşayan vatandaşlık hakkı almış herkes önce (burada, önünüzde, şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime; bundan böyle ABD anayasası'nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma; ABD'ye bağlılık ve sadakat göstereceğime; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime; kanunun gerektirdiği durumda sivil yönetim altında ulusal önemi olan işlerde çalışacağıma ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde, akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstleneceğime yemin ederim. tanrı yardımcım olsun) ABD’ye bağlılık yemini eder.

Bu yeminle beraber ABD vatandaşı olunur.Ayrıca ABD de kurumlar yerli yerine oturmuştur.Yani kurumsal bir devletiz.Kim başkan seçilirse seçilsin önce ABD çıkarlarıdır.ona yedi oranı ABD’nin menfaatine ise o oran korunur değilse değiştirilir. Bunun; başkanın dini,ırkı,renginin etkisi yoktur.”

Yani öncelik ABD menfaatleri diyordu bürokrat. Obama’nın isminin arasında Hüseyin olunca sevinmiştik lakin en büyük kazığı ondan yedik.

Şimdi Trump’mu Bıden’mi yi tartışıyoruz.

Hiç ders çıkartmadık.

Allah aşkına,kim olursa olsun biz ne yapacağımıza bakmıyoruz. Kim gelirse gelsin biz işimize bakacağız.Yavuz Sultan Selim Han’ın dediği gibi “KILICIN KESKİN OLURSA KÜFFARIN GÖZÜ HEP KILIÇTA OLUR.KILICIN KESMEZ İSE O ZAMAN YÜZÜNE BAKAR KÖR MÜ ,ŞAŞI MI DİYE” Bakınız önceki gün dünyada birkaç ülkenin sahip olduğu muharip jetlerden 100 km uzaktaki bir hedefi vurabilen füzenin denemesini başarı ile test ettik, işte BIDEN’ın gözü bunda olacağı için atacağı adımı ona göre atacaktır.Savunma sanayinin gözbebeği (S)İHA larımızın, optiklerinin Kanada devleti tarafından kısıtlanmasına karşın ASELSAN-ROKETSAN-BAYKAR işbirliği ile daha iyisini yerli ve milli imkanlarla üretip başarı ile test edilip TSK envanterine sunulmuştur.İşte Müstemleke kafalı Erdoğan düşmanları bunu göremedikleri için aman ABD’yi,Yunanistan’ı,Fransa’yı kızdırmayalım diye kıvranıp duruyorlar.Bütün silahlarımızı yapacak bilgi,teknoloji ve yapacak İRADE mevcuttur .

30 yıldır diplomasi diye çözülemeyen,dahası çözülmek istenmeyen Dağlık Karabağ’ın çözümü sahada 60 günde sonuca doğru gidilmektedir.Yani siz sahada varsanız sizinle herkes diplomatik yolla anlaşmaya gelecektir.Yerli ve milli muharip uçağımızı 2023’te semalarınızda uçurduğumuz vakit bizimle anlaşmanın yolunu onlar arayacaktır. Yani ekranlarda süslü laflar edip “düşman eksiltelim, diplomasiyi kullanalım, kendimizi anlatalım “gibi beylik laflar Erbakan hocamın dediği gibi “FASO FİSO” dan başka bir şey değildir.

Kaldı ki; ABD başkanın önünde kendi iç meseleleri var. Korona derdinden doğan toplumsal ve ekonomik yıkılışın travmasını nasıl atlatacak, önce onunla uğraşacaklar.Çin ile ekonomik savaşı ve Çin’in önlenemez yükselişi,Dağılma sürecine girmiş bir AB ve tabiî ki Rusya’nın yeniden imparatorluk günlerine dönme çabası,Dolar’ın rezerv para biriminden çıkma riski gibi hayati konuları varken durduk yere 85 milyonluk ve dünyanın 17 nci ekonomisi olan Türkiye’ye yekten savaş açması için aklını yitirmiş olması lazımdır.

Kaldı ki Türkiye; ABD’nin ezberindeki gibi “TAK DİYE EMREDİP,ŞAK DİYE YAPAN” vesayetçi müstemlekelerin dönemini çoktan kapattı.ABD’nin hurdalarının yardım adı altında iliğimize kadar soyulup bizim müteşebbislerimizin yok edildiği günler mazide acı bir ders olarak durmaktadır.İşte bu yüzdendir sayın Cumhurbaşkanına saldırmaları.Adamlar bir konuda haklı içimizdeki satılmış ruhların talebi doğrultusunda hareket etmektedirler.Ne bilsinler vizyonsuz profili düşük müstemleke olduklarını.

Kendi gücümüzün farkında olmayı öğrenemeyenlere anlattığımızda tek kutuplu dünyadan, bizimde kutup olduğumuz dünyaya alışmalarını keyifle izleyeceğiz.

  1. kararlı bir şekilde Suriye’de olduğu gibi “buradan askerlerini çek! ,beni; yerden ABD bayrağı toplatmaya mecbur etmeyin!” diyen Cumhurbaşkanının kararlılığının devamında, muhalefetinde hatta toplumun her kesiminde görmemiz gerekmektedir.

Çok değil 2023 e kadar birliğimizi,beraberliğimizi korur isek ABD kapımıza gelip kendisi rica edecek, TL’nin fiyatını yükseltin Dolar kullanımını artırın,F-35 ve Patriot verelim diye.Tıpkı ,Çin’e yalvardığı gibi.

Çükü ABD’nin en büyük ve en önemli gelir kaynağı, dolar ihraç etmesidir.

2011 yılına kadar uygulanan dolar üzerinden ticaretin etkilerini kaldırmak için zamana ihtiyacımız var.

Hani şimdilerde ortalıklarda gerdan kırarak “parmağımı şıklattımmı para akar ülkeye” diyenler var ya işte onlar 2011 yılına kadar “bir dolar, bir TL “diye ortalıkta salınanlardı ve ülkeye en büyük kötülüğü onlar yaptı.

Çin’den ithal ettiğimiz ara ürün dediğimiz ne varsa ülkede üretiyorduk lakin yüksek faiz düşük kur politikası yüzünden sanayici ürettiği malı daha ucuza ithal etmeye başladı.O yüzdende ülkede işsizlik arttı. Yalancı baharları gerçek bahar sandık..

Bu gün çektiğimiz sıkıntılar üretimin tamamen durmuş olmasındandır.Lakin sayın Maliye Bakanı Berat Al bayrak’ın Yerli ve milli ekonomik modeli meyvelerini vermektedir.Artık ithal eden değil ,İhraç eden ülke konumuna gelmekteyiz.Irak’ta mazlum halk bombalanırken birkaç bidon petrol alabilmek için“at pazarlığı” yapan Ali’nin Türkiye’si değil!, mazlumlara şemsiye olan Türkiye’ye doğru gidiyoruz.

Nitekim pandemi döneminde, depremlerde,sel baskınlarında ve son olarak İzmir depreminde de Devletimizin şevkatini gördük.Muhalefetin tüm saçmalamasına rağmen İzmir halkı bu müstemleke kafalı yalancılara pirim vermedi.

Şimdi Bıden ABD başkan seçildi. Müstevlilerin, içimizdeki müstemlekelerinin yüzü şimdilik gülmektedir.

İlk kutlayan kim oldu dersiniz? Tabiki CHP/HDPKK ve Kılıçtaroğlu! Yancısı da eli kulağında.Kılıçtaroğlu tebrik mesajına şunu da ilave etseydi “Tebrikler Sayın Başkan... Umarım görev yaptığınız süre içinde Türkiye’nin iç sorunlarına müdahil olmayı aklınızın ucundan bile geçirmezsiniz. Buradaki iç işleyişe dışarıdan müdahil olmak gibi bir ayıba imza atmazsınız.” Yerli ve milli olurdu..

*

Bıden bekarken(başkan seçilmemişken) Tayyip Erdoğan’ı muhalefetle birlik olup devireceğim” diye boyundan büyük laf etmişti ya.İşte onun sevinci ile bizim muhalefet zil takıp oynuyor.Ben iddia ediyorum bunları huzura bile almayacaklar.Yine sayın Cumhurbaşkanı ile ilişkileri düzeltmenin yolunu arayacaklar.Çünkü bölgede Türkiyesiz olunamayacağı raporu masasında durmaktadır.

Unutmayın! ABD’nin iki hassasiyeti vardır

1-İSRAİL

2-YUNANİSTAN

Bu güne kadar bizimle dostlukları da , müttefiklikleri de bu çerçevede olmuştur.

İSRAİLE TEHTİD OLMA!

YUNANİSTANI EZME!

LAKİN HESABI TUTMADI.

ŞİMDİ!

SAYIN CUMHURBAŞKANI LİDERLİĞİNDEKİ TÜRKİYE, SİZİN TAHAYYÜL SINIRLARINIZIN ÖTESİNDE.

TÜRKİYE DENİLİNCE YALNIZCA 780 BİN KİLOMETRE KARE DEĞİ!

BALKANLAR

AFRİKA,

ORTADOĞU

KAFKASLAR VE,

UZAKDOĞU.HATTA,

GÜNEY AMERİKA!

BİZ HATIRLATTIK!

GERİSİ BIDEN VE UŞAKLARINA KALMIŞ!