Ek bina ihalesi tamam, ANCAK! 20 yıl öncesine göre yatak kapasitesinin altındayız
​​​Abdullah Leblebici
Yakın zamana kadar Seydişehir Devlet hastanesinde doktor eksikliği sebebi ile yoğun şikâyetler alıyorduk.
Vatandaşların tedavi için Beyşehir ve Bozkır hastanelerine gitmek zorunda kalmaları ciddi anlamda eleştirileri de beraberinde getirmişti.
Konu ile ilgili Başhekim Havva Turaç Cingöz’ den bilgi alan Başkan Tutal ve AK Parti İlçe Başkanı Atalay milletvekili Ahmet Sorgun ile birlikte Sağlık Bakanı ile görüşmüş, akabinde ise 13 pratisyen ve 9 uzman doktor’ un atanması ile eksiklikler giderilmişti.
Bu aşamadan sonra Hastanenin fiziki yapısında iyileştirmeler yapılması için başta Eti Alüminyum Yönetim Kurulu üyesi Şaban Cengiz ve hayırseverlerden destek istenmiş, gerekli yatırımlar yapılmış, hasta ve yakınlarının şikâyetleri dikkate alınmıştı.
Bütün bu iyi gelişmelerin yanında mevcut Hastane binasının yeterli olmadığı yeni ve modern bir ek bina yapılmasının gerektiği gerek basında gerekse yetkili makamlar tarafından dile getirildi.
Konu ile ilgili girişimler yapılsa da sonuç alınamadı.
İşin özü sürekli olarak KALICI ÇÖZÜM ARAYIŞLARI devam etti.
75 YATAK KAPASİTELİ
Daha önce fiyatların aşırı artması, daha sonra Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan genelge, akabinde ise firmanın da vazgeçmesiyle ihale iptal edilmişti.
Bu gelişme sonrasında ek bina yapılacak mı? Yapılmayacak mı? Sorusu kamuoyunu uzun süre meşgul etti.
İl Sağlık Müdürlüğünden edindiğim bilgiye göre, 75 yataklı ek bina yapımı tekrar ihaleye çıkıyor. 10.02.2023 tarihinde yapılacak ihale Elektronik Kamu alımları Platformu (EKAP) da yayımlanarak kesinleşti.
“Elektronik Kamu Alımları Platformu” İhale kazanmayı gerektirecek yetkinliklere sahip olan kurum ve organizasyonları ön plana çıkaran başarı ve kaliteyi destekleyici çalışmaları gerçekleştirmesi ile biliniyor. 
Kısaca ihalenin EKAP da yayımlanması işin ciddiyetinin en önemli kanıtıdır.
Şubat ayının 10. da ihale gerçekleştirilip yer teslimi yapıldıktan sonra inşaat 600 gün içinde tamamlanacak.
75 yataklı ek bina tamamlanınca ilk yapılan hastane binası yıkılacak, Böylece, Seydişehir Devlet hastanesinin mevcut 75 yatağı ile birlikte 150 yatak kapasitesine sahip olacak.
150 yatak kapasitesi yeterli mi? diye sorarsanız yetmez.
20 yıl önce Devlet hastanesi 100, SSK hastanesi de 120 yatak kapasitesine sahip. Yani Seydişehir’ in yatak kapasitesi 220 idi.
20 yıl sonra sahip olacağımız yatak kapasitesi 150. Yeterli mi? Elbette değil.
Zira SEYDİŞEHİR, Beyşehir, Derebucak, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Yarpuz, Akkise ve buna bağlı onlarca mahalleye hizmet veren bunun yanında Ankara-Konya-Seydişehir-Antalya birinci sınıf Devlet yolu üzerinde bulunan önemli bir yerleşim birimi.
Yılda 6 milyon aracın geçiş yaptığı Antalya yolu bile başlı başına bir Trafik hastanesinin yapılmasını gerektiriyor.
75 yataklı ek bina önemli, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak, kısa süre içinde hastanenin yatak kapasitesinin artırılması lazım.
Ek bina tamamlandıktan sonra, İlk hastane binasının kontrolleri yapılmalı, şayet sağlam ise yıkılmayıp, yatak sayısını artırmak mümkün.
Ek bina ihalesi tamam, ANCAK! 20 yıl öncesine göre yatak kapasitesinin altındayız.
Bu konuda yetkilileri fikir jimnastiği yapmaya davet ediyorum.