Günümüzde oldukça zorlanan gazetecilik mesleği sorunlarından kurtarılmazsa geleceği hiçte iyi görünmüyor.

Gerekenler şimdiden yapılmazsa çalışılacak ne bir gazete, nede çalışacak bir gazeteci kalmayacaktır.

Çünkü çalışma şartları, ekonomik, sosyal vs. sorunlardan dolayı gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alan bu mesleğin geleceğinin endişesi hepimizi derinden üzüyor. 

Rahat bir çalışma ortama içinde değilken bile, yarını düşünme endişesiyle görevimizi yapmayı sürdürüyoruz.

Artık, gelecekte bizleri neler bekliyor, kaç kişi işsiz kalacak diye bir karamsarlıkla baş başa kalıyoruz.  

İşte bu sorunlarla mücadele edip görevimizi sürdürürken, yeniden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bu yılda üzgün ve buruk kutlayacağız.

Neden mi? Ekonomik şartların giderek zorlaşması, salgın, dövizin yükselişinin gazetenin basıldığı kâğıda yansıması, iş yerlerinin masraflarının yıldan yıla katlanması, artan temel tüketim maddeleri ve diğer ihtiyaç kalemlerinin sürekli zamlanması vs. sorunlar karşısında geçinmekte de zorlukları yaşamaya devam ediyoruz.

Hepimizin ortak kaygısı, işsiz kalmadır. Ya da çalışacak bir gazetenin kalmamasıdır.   

Gelelim 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne, adından da anlaşılacağı gibi çalışan gazeteciler günü.

Peki, bu günde biz ne yaparız? Her zaman olduğu gibi, yine çalışırız ve günlük telaşın içinde bu günü bile çalışarak geçiririz.

Çünkü bizlerin günü, bayramı, seyranı olmaz. Gece ve gündüz demeden sorumluluk bilincinde kamuoyunu bilgilendirmeye devam ederiz.

Her gün çalışıp görevimizi yerine getirmek zorundayız. Dün olduğu gibi, bugünü de yine çalışarak geçirmek zorundayız.

Bugüne kadar hep böyle gelmiş, bundan sonrada hep böyle gidecektir. Başkada anlamı da yoktur.

Ne olursa olsun. Her koşulda halkın doğru, tarafsız ve objektif olarak bilgi alması yönünde bir uğraş içerisinde oluruz.

Bu görevi yerine getirirken bile, yaptığımız bir haberin ve yazdığımız bir yazının halkın yararını olmasından da mutlu oluruz. 

Yaşadığımız onca sorunları bir nebze de olsa unutur. Güne daha bir hevesle ve umutla bakarak görevimize yapmaya devam ederiz.

Emeğimizin ve uğraşımızın boşa gitmediğini görmek bizler için önemlidir.

Gelinen noktada hala gazetecilik mesleğinde birçok sorunları yaşamaya devam ediyoruz.

Umarız 2022 Türkiye’sinde, ülkemizin sorunlarıyla birlikte gazetecilik mesleği ve medya sektörü sorunlarından kurtarılır.

Maddi anlamda rahatlatılır. Çalışan gazeteciler olarak bizlerinde ekonomi başta olmak üzere yaşadığı bütün sorunlar çözüme kavuşturulur.

Bir dahaki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde tüm endişelerden kurtuluruz.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, gazeteciler olarak bizlerin meslek onuruna sahip çıkma günü olmasını dileyerek, bütün meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.