Türkiye’nin ilk ve tek ayakkabı tasarım ve üretimi lisans programı, bu kez de İstanbul’daki sektörün dikkatini çekmeyi başarıyor. Ayakkabı sektörünün en büyük kuruluşlarının ziyaret ettiği Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü, bu kez de kapılarını İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) için araladı. Konya’ya ilk kez kurumsal bir ziyaret gerçekleştiren İDMİB yönetimine bölümü tanıtarak öğrencilerle buluşturan Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, bölüme hayranlıkla İDMİB heyetinin ziyaretiyle ilgili konuştu.
YAPTIKLARIYLA SEKTÖRÜ KONYA’DA BİR ÜST KADEMEYE TAŞIYORLAR!
Tasarımından üretime kadar tüm aşamalarda özel tasarım modellerin ortaya konulduğu bir bölüm olarak Türkiye’nin ilk ve tek lisans programı olan Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü, Konya’dan sonra şimdi de İstanbul’da kendini ispatladı. İstanbul’da sektörün enlerinin ziyaret ettiği bölüm, büyük takdir toplarken; öğrenciler de yaptıklarıyla Konya ayakkabı sektörünü bir üst kademeye taşımanın bilinciyle çalışıyor. Öğrencilerin bu başarısını görmek isteyen pek çok kuruluşun kendisiyle irtibata geçerek bölümlerini ziyaret ettiğini söyleyen Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV), Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) ve Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı (AYSAF) yöneticilerinin ziyaretlerinin ardından şimdi de İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İDMİB) kendilerini ziyarete geldiklerini belirtti.
‘BÖLÜMÜMÜZ, İSTANBUL İÇİN ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİP’
Öğrencilerin başarılarını daha yakından görmek amacıyla bölüm öğrenci ve eğitimcilerine ziyarette bulunan İDMİB Başkanı Güven Karaca ve yönetim kurulunu ağırlayan Uzun, ayakkabı sektöründeki büyük kuruluşların çoğunun kendilerini ziyaret ederek öğrencilerin yaptıklarını görme imkânı bulduğunu belirtti. Türkiye’nin ilk ve tek lisans bölümü olan bölümün, İstanbul için de önemli bir yer edindiğini ifade eden Uzun, İDMİB’in ziyaret sonrası görüşlerini de paylaştı. Uzun, “İDMİB’in kurumsal anlamda Konya’ya yaptığı ilk ziyaret bize yönelik oldu ve bölümümüzden ciddi bir pozitif enerji aldıklarını belirterek bölümümüze özel destekte bulunacaklarını söylediler. Bölümümüzdeki başarı ve öğrenci potansiyelinin sektöre olumlu yönde yansıyacağını belirterek öğrencilerimize destekte bulunacaklarını belirttiler. Ziyaret ve görüşleri bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.
TASARIMLAR SEKTÖRE İLHAM VERİYOR!
Tasarımdan üretime kadar ayakkabının tüm aşamalarında kendini geliştiren öğrencilerin, yeteneklerinin Konya’yı aştığını belirten Uzun, katıldıkları ulusal, uluslararası fuarlarda ve yurt dışına gönderilen tasarımlarla bu yeteneklerin tüm dünyaya yayılmakta olduğunu söyledi. Türkiye’de ilk kez bir bölümde son dönem öğrencilerinin tamamen sanayiye entegre bir biçimde eğitim aldığını belirten Uzun, öğrencilerin sürdüğü birtakım başarıları da şöyle aktardı: “Yalnızca tasarım amaçlı ve doğadan ilham alınarak yapılan ürünlerimiz ya da bazı meslek gruplarına özel üretilen ürünlerimiz oluyor. Örümcekten esinlenerek yapılan tasarımlarımız, çingene kızının hikayesi, Gaziantep’in bir simgesi haline gelen ‘Çingene Kızı’nın hikayesinden esinlenerek bazı detayları yarım bırakılmış tasarım koleksiyonlarımız modanın kalbi İtalya’ya gönderilen öğrencilerimiz yaptığı ürünlerden bazılarıydı. Bu ürünlerin tasarımından yapımının tamamı özel tasarım ve üretim ürünler. Öğrencilerimiz şirketlerde tasarımcı olarak çalışıyor ve tasarımları, fuarlarda da beğenilerek takip ediliyor. Ayrıca şahsi olarak katıldıkları fuarlarda da üstün dereceler almaları bizi gururlandırıyor.”
HACER CEYLAN