SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile 49,25'e yükseldi. Bunun yanı sıra en düşük emekli aylığı ödemesi 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Refah payı ve taban aylık artışını içeren yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ek zam farkları hesaplara yatırılacak. Şimdi ise tüm gözler bayram ikramiyelerine çevrilmiş durumda. Bilindiği üzere emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram ikramiyesi alıyor. Hükümet ikramiyelere zam yapmaya hazırlanıyor. Peki, Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak, kaç TL, ne zaman belli olacak? Emekli ikramiyesi 2024 zammı son dakika gelişmeleri.

EMEKLİYE EK ZAM YÜZDE 11,68 OLDU!

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte refah payı hariç memur ve emekli zam oranı netleşti.

6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, memur zammı ise toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 15'lik artışla birlikte yüzde 49,25 oldu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak-Temmuz artış oranına yüzde 11,68'lik refah payı eklendi. Böylece emekli maaşı zammı yüzde 49,25'e yükseldi.

Rekabet Kurulu'ndan 19 teşebbüse soruşturma Rekabet Kurulu'ndan 19 teşebbüse soruşturma

EK ZAM DÜZENLEMESİ RESMİ GAZETE ADIMINDA!

Emekliye ek zam ile ilgili yasal düzenleme Meclis'ten geçti. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 1 hafta içinde fark ödemeleri yapılacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI!

Bilindiği üzere emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram ikramiyesi alıyor. Bu yıl da tüm emekliler 2 kez bayram ikramiyesi alacak.

Milyonlarca emeklinin refah payından kaynaklanan maaş farkı ödemeleri için hazırlıklar devam ederken bu yılki bayram ikramiyelerini artırma konusunda da çalışmalar başladı.

MASADA 2 FORMÜL VAR!

Geçtiğimiz yıl emekli bayram ikramiyesi 2 bin TL'ye yükselmiş ve tüm emeklilere iki bayram için toplam 4 bin TL ödenmişti. Ardından Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla tüm emeklilere bir kereliğine 5 bin TL'lik ek bir ikramiye ödemesi yapılmıştı.

2024 yılını 'Emekliler yılı' ilan eden hükmet, şimdi bu ikramiyelere zam yapmaya hazırlanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bütçe sınırları sonuna kadar zorlanacak.

Emekli bayram ikramiyesi için masada 2 formül bulunuyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Emekli ikramiyesi artışı ile ilgili çalışmalara başlanırken iki formülün öne çıktığı belirtildi. Bu formüllerden biri kabul edilip TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve emekliler 2024 yılında ikramiyelerini zamlı olarak alacaklar.

Birinci formül: Emeklilere refah payı dahil yüzde 49,25 oranında artış yapmak.

Bu durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkacak ve emekliler her iki bayramda 6 bin lira ikramiye alabilecek.

İkinci formül: Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamı var.

Buna göre de ikramiyelerin 5 bin liraya çıkartılması ve iki bayramda emeklilere 10 bin lira ödenmesi söz konusu olabilecek.

Edinilen bilgiye göre çalışmalar ikinci formül üzerinde yoğunlaşıyor.

NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk ikramiye Nisan ayında ödeneceği için söz konusu artış ile ilgili yasal düzenlemenin Mart ayı içinde TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

İkramiye artışının yasalaşmasının ardından Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi ödenmesi öngörülüyor. Buna göre emekliler için ödeme takvimi şu şekilde oluşacak:

İLK RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ ÖDENECEK

• 10-12 NISAN: Ramazan Bayramı

• 1-9 NISAN: İkramiye ödeme haftası

HAZİRANDA 2. EMEKLİ İKRAMİYESİ

• 16-19 HAZIRAN: Kurban Bayramı

• 10-15 HAZIRAN: İkramiye ödeme haftası

Kaynak: SABAH