Türkiye genelinde birçok farklı ilde kademeli olarak hayata geçirilen ve olumlu geri dönüşler alan sabah ezanı düzenlemesi, önümüzdeki haftadan itibaren Konya'da da resmen yürürlüğe giriyor. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, kent merkezindeki camilerde vaktin girmesi ve cemaatin namaz düzeni yeniden şekilleniyor.

UYGULAMA 9 KASIM PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Konya İl Müftülüğü'nden yapılan bilgilendirmeye göre, yeni takvim ve saat uygulaması 9 Kasım Pazartesi günü itibarıyla geçerli olacak. Başta Selçuklu, Meram ve Karatay olmak üzere Konya'nın merkez ilçelerindeki tüm camilerde geçerli olacak bu adımla birlikte, sabah namazı ibadetini camide eda etmek isteyen vatandaşlar için saatler standart bir düzene kavuşturuluyor.

dua-ezan-aa-2030263

SABAH EZANI ARTIK İMSAK VAKTİNDE OKUNACAK

Yeni kararla birlikte sabah ezanının okunma saatinde belirgin bir değişikliğe gidildi. Pazartesi gününden itibaren Konya merkez ilçelerinde sabah ezanları, Güneş'in doğuşuna göre ayarlanan eski düzen yerine doğrudan imsak vaktinin girmesiyle birlikte minarelerden yükselmeye başlayacak. Vaktin girmesiyle okunan ezan, günün ilk ibadet vaktinin başladığını bölge halkına ilan edecek.

Gazze Sehitleri Camiiaa 2433581

Sabah Namazı Ezandan Yarım Saat Sonra Kılınacak

Ezan saatinin çekildiği imsak vaktinin ardından namaz kılınma süresi de netleştirildi. Cemaatin camilere ulaşımı ve hazırlıklarını tamamlayabilmesi amacıyla, sabah namazı farzının ezanın okunmasının ardından yarım saat (30 dakika) geçmesiyle kılınacağı bildirildi. Böylece hem ibadet vaktinin girmesiyle ezan okunmuş olacak hem de cemaatle namaz kılmak isteyenler için sabit ve planlı bir zaman aralığı oluşturulacak.

Kademeli emeklilik çıkabilir mi? Uzman isim değerlendirdi…
Kademeli emeklilik çıkabilir mi? Uzman isim değerlendirdi…
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Tülin Şeker