En son hatırladığım kadarıyla 1970’li yıllardan bu yana bu yılki hem soğuk hem de kar yağışı pek olmamıştı. Cenabı Allah bereketli kılsın.

Öyle ki, bu yıl kar bizi bizde karı sevdik.

Bugün sosyal paylaşım sitesinde Bozkır Aygırdibi Şelalesinin ikinci gözünün de patladığını Bozkırlı hemşerimizin paylaşmış olduğu video çekiminden gördüm.

Çarşamba Çayının başında kurulmuş olan Karacahisar Köyü, aynı zamanda Çarşamba Çayının doğduğu yer olarak bilinir. Bu yıl Maşallah her tarafından sular çağıldıyor akmayan pınarlar akmış, kuruyan gözler patlamış olduğunu görüyoruz. Cenabı Allah bereketli kılsın.

Genel manada Toroslarda yıllardır akmayan pınarlar, çeşmeler, dağlarımızda bulunan su gözleri tekrar akmaya başlaması sevinç kaynağımız oldu.

Evet, aralık, ocak, şubat ayları yağışlı geçti. Mart ayı da geçen aylara ayak uydurarak yağış devam ediyor. Geçimini çiftçilikle kazanan insanımızı böylesi gelişmeler sevindirdi.

Bir yanda Koran Virüs salgını diğer yanda Ukrayna Rusya savaşı ile yükselen petrol, doğal gaz fiyatları bizleri zor durumda bırakırken bu yıl yağışların güzel olmasının tesellisini yaşıyoruz.

**

Tamam, da yapımına 14 yıl önce başlanan AHİ kanalı 2012 yılında bitirilmesi gerekirken 2022 yılı oldu hala bitirilmemesi düşündürücüdür.

125 km olan bu kanal sözde bitirildi. Yer göçükler olduğundan bir türlü hayatiyete geçirilemiyor.

AHİ Kanal Çumra, Karapınar dahası Karaman Çiftçisi Hotamış Depolaması akacak suyu dört gözle beklemektedir.

Suyun gelmesi geciktikçe umutlar da tükenmektedir. Yeraltı her yıl tabana çekilmesini göz önüne alındığında Konya-Karaman’ın şamandırası konumunda olan Hotamış Depolanması yer altı sularını beslediğini düşünürseniz çiftçimizin telaşını anlarsınız.

Beslenen yer altı suları ile çiftçimiz rahatlayacak daha fazla üretim yapacaktır. Gıda krizlerinin söz konusu edildiği bugünlerde üretmenin ne kadar önemli olduğu muhakkaktır.

Yukarıda ifade ettiğim üzere; Bu yıl kar bizi biz de karı sevdik. Ancak, AHİ kanalı bitirilerek Hotamış Depolamasına suyu akıtırsak herkes bir başka sevinecektir. Öyle değil mi?

**

Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hareketi ABD, AB ve Avrupa’nın gerçek yüzünü göstermesine vesile oldu. Aynı Rusya Kırım ilhak ederken ses çıkarmazken Ukrayna’yı işgal etmesine Hristiyan taassubu ile karşı çıkmalar, yaptırımlar bir dizi önlemler almaktadırlar.

Dün Afganistan, Irak, Suriyeli mültecileri kabul etmeyen Avrupa bugün milyonlarca Ukraynalıyı mülteciyi kabul etmeleri ise haçlı taassubunu gözler önüne sermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tavrında hiçbir değişme yoktur. Dün ne ise bugünde odur. Bizim Ukrayna ve Rusya ile ekonomik olarak ilişkilerimiz var bu ülkelerin savaşmasından yana değiliz. İnşallah bir an önce barış sağlanır.

TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARININ 14 MART TIP BAYRAMINI CANI GÖNÜLDEN HİMMET VE ŞÜKRAN DUYARAK KUTLUYORUM!

“Burada anti parantez PKK ve uzantılarına destek veren sözde doktorlar bu kutlama dairesi içinde değildir.”